مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران:
اگزیم بانک ایران ظرفیت تبدیل به بانک هوشمند را دارد
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران گفت: بستر هوشمندسازی این بانک به دلیل برخورداری از ساختار متفاوت از بانکهای دیگر کشور به لحاظ چابکی، تعداد شعب، بعد مسافت و نیروی انسانی، فراهم است.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، افشین خانی در نشست سه جانبه این بانک، دانشگاه شریف و صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات و فناوری شریف که با هدف توسعه همکاری در حوزه تامین مالی شرکت های دانش بنیان برگزار شد؛ گفت: امروزه بسیاری از فعالیت های بانکی بر پایه فناوری اطلاعات انجام می شود و بانکی موفق خواهد بود که بتواند بانکداری ده سال آینده و نیاز مشتریان را در دنیای اطلاعات و ارتباطات پیشبینی کند.
وی تعامل با دانشگاه شریف و بهرهمندی از توان علمی این نهاد شاخص را فرصت درخشانی برای تسهیل و تسریع هوشمندسازی بانک دانست و افزود: بانک توسعه صادرات ایران نقاط عطف تاریخی در فضای اقتصادی و بانکی کشور داشته و تجربه و زیرساخت لازم برای تحقق این هدف را دارد.
خانی خاطرنشان کرد: به دلیل خاص بودن ساختار بانک توسعه صادرات ایران ، علاوه بر اینکه فرایند هوشمند سازی اگزیم بانک، هزینه سربار چندانی در پی ندارد، بررسی های لازم برای این تصمیم بر پایه هوش مصنوعی توسط همکاران ما در این بانک انجام شده است.
وی صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات و فناوری شریف را حلقه واسط میان بانک و دانشگاه دانست و اظهار داشت: بانک توسعه صادرات ایران علاوه بر رسالت خود برای حمایت از شرکت های دانش بنیان، تا کنون همسو با سیاستهای دولت در مسیر توانمند سازی شرکت های دانش بنیان و مهارت افزایی گام برداشته است و تعامل بازوی علمی و مالی را برای تحقق اهداف پیش بینی شده درحوزه هوشمند سازی بانک ضروری می داند.
خانی خاطر نشان کرد: الزامات بالادستی برای هوشمندسازی در بانک مرکزی قابل طرح است و بی تردید مشارکت دانشگاه صنعتی شریف در این حرکت، تاثیرگذار است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران گفت: هوشمند سازی باید یک مطالبه در سطح ملی باشد؛ ما در بانک توانسته ایم شعبه مجازی بانک را بر پایه هوش مصنوعی طراحی کنیم و تنها در انتظار فراهم شدن باقی الزامات و آماده سازی زیرساخت ها در کشور هستیم تا توسعه این مهم هر چه بیشتر انجام پذیرد.
وی با بیان اینکه بانک توسعه صادرات ایران، بالاترین نسبت کفایت سرمایه را با 16.6 درصد در کشور دارد، گفت: این نسبت بیش ازسه برابر میانگین نسبت کفایت سرمایه بانک های کشور بوده و علاوه بر این تنها بانک کشور هستیم که الزامات مقررات بازل یک، دو و سه را رعایت کرده ایم و در صورت برداشته شدن تحریم ها می توانیم با قدرت در صحنه بین المللی حضور پیدا کنیم.
خانی دستاوردهای بانک را نتیجه سیاستگذاری های نوین و تغییر ریل گذاری در بانک دانست و گفت: این رشد در بانک توسعه صادرات ایران تداوم خواهد داشت و با توسعه تعامل با دانشگاه شریف که اعتباربین المللی نیز دارد، می توانیم اهداف خود را در حوزه رفع محدودیت های توسعه نرم افزار و امنیت سایبری دنبال کنیم.
وی به موضوع راه اندازی کارگاه های تخصصی و مهارت افزایی اشاره کرد و گفت: بانک توسعه صادرات ایران از این ایده استقبال می کند و صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات و فناوری شریف را، بخش توانمندی برای مدیریت مناسبات بانک و دانشگاه در این فرایند میداند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز با اشاره به ظرفیتهای علمی موجود در دانشگاه صنعتی شریف، خاطرنشان کرد: همکاری با بانک توسعه صادرات ایران و تشکیل صندوق پژوهش و نوآوری شریف اتفاق مبارکی بود که دستاوردهای قابل توجهی در پی داشته و امید می رود با توسعه تعامل فی مابین گام های موثری در حوزه هوش مصنوعی در صنعت بانکی برداشته شود.
موسوی انعقاد تفاهم نامه همکاری بین بانک و دانشگاه را ضروری دانست و گفت: این جلسه با هدف بررسی همه جانبه فرایند همکاریها و پیشبینی و نیازسنجی آتی تشکیل شده و دانشگاه شریف از انعقاد تفاهمنامه در این زمینه استقبال میکند.
در ادامه مدیران ارشد سه طرف در این جلسه، دیدگاه ها نظرات خود را در زمینه نحوه توسعه مناسبات آتی مطرح کردند.
گفتنی است؛ در این جلسه، رایزنی برای امضاء تفاهم نامه همکاریهای سه جانبه میان بانک توسعه صادرات ایران، دانشگاه صنعتی شریف و صندوق پژوهش و نوآوری شریف انجام شد.