مرمت بقعه قدیمی مهدی صالح(ع) نیازمند تعامل سازمان اوقاف و میراثفرهنگی
مرمت بقعه قدیمی مهدی صالح(ع) نیازمند تعامل سازمان اوقاف و میراثفرهنگی است.
حجت الاسلام محمد کاروند مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، اظهار کرد: بقعه امام زاده مهدی صالح(ع) یکی از مکان های میراثی با معماری خاص گذشته ساخته شده و از زیبایی و جذابیت خاصی برخوردار است.
وی، تصریح کرد: بنای آن از شاهکارهای معماری قرن هشتم هجری است که به صورت چهارگوش آجری ساخته و آثار گچ بری آن با آیات قرآن کریم مزین شده است و زوایای چهارگانه آن به گوشواره های مناره مانندی منتهی میشود.
حجت الاسلام کاروند، بیان کرد: ارتفاع مناره یا همان گوشواره حدود یک متر از ارتفاع ساختمان اصلی بلندتر و متصل به متن بنا بوده و درب ورودی مقبره به جانب مشرق باز میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، اضافه کرد: بنا دارای خصوصیاتی است که آن را از سایر بناهای مشابه متمایز میسازد و این خصوصیات میتواند در تاریخ گذاری نسبی بنا موثر باشد.
وی، یادآور شد: استفاده از نقشه مربع با ستونهای توکار زاویهای، سردابه، طاق نماهای بلند و کشیده و کم عرض، ضخامت کم دیوارها، مقرنسهای زیرگنبد و محراب بسیار زیبا از مهمترین خصوصیات بنای این بقعه است.
حجت الاسلام کاروند، افزود: بعضی از خصوصیات به صورت پراکنده در بناها مربوط به دوره سلجوقی و پیش از آن و به صورت گسترده تری در بناهای دوره ایلخانی رواج دارند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، یادآور شد: این بقعه متبرکه در اثر عوامل جوی در حال تخریب بوده و تاکنون برای تعمیر و مرمت آن هیچ گونه اقدامی صورت نگرفته است و در این راستا اداره کل اوقاف استان در صورت انجام مقدمات اولیه و دادن مجوز از سوی میراثفرهنگی، آماده مرمت و بازسازی این بقعه تاریخی و میراثی خواهد بود.
شنبه زاده مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، در مورد صدور مجوز مرمت این بقعه نیز، اظهار کرد: طرح مطالعاتی و گسترش بقعه انجام و کمیته ای متشکل از میراثفرهنگی و اوقاف و امور خیریه کشور تشکیل شده است.
وی، افزود: در این کمیته طرح مطالعاتی بقعه مطرح شده و در صورت تصویب کارشناسان دو سازمان و صدور مجوز برای اجرای طرح، امکان بازسازی و مورمت بقعه تاریخی مهدی صالح(ع) فراهم خواهد شد.
گفتنی است، این بقعه در دهستان ماژین از توابع شهرستان دره شهر و در ۴۵ کیلومتری شهر دره شهر قرار دارد.