بخشی از درختان منطقه شیروان از آفت لورانتوس پاکسازی شد
انجمن زیست محیطی دوستداران محیط زیست ایلام جمعه گذشته اقدام به پاکسازی درختان منطقه کارزان شیروان از آفت لورانتوس نمودند.
انجمن زیست محیطی دوستداران محیط زیست ایلام جمعه گذشته اقدام به پاکسازی درختان منطقه کارزان شیروان از آفت لورانتوس نمودند.
به گزارش ایلنا، حسین نعمتی زاد رئیس هیئت مدیره انجمن دوستداران محیط زیست در این رابطه گفت: بیماری نیمه انگلی لورانتوس از دیرباز بخشی از جنگل های استان را دچار آسیب نموده و مشارکت مردمی در اجرای طرح های آفت زدایی می تواند بسیار مؤثر واقع شود.
وی همچنین در ادامه افزود: خشکیدگی بلوط بر اثر آفت لورانتوس جنگلهای زاگرس را بشدت تهدید میکند و این مساله لزوم توجه جدی مسئولان به این بخش را نشان میدهد.
رئیس هیئت مدیره انجمن دوستداران محیط زیست رویشگاههای زاگرس را فیلتر بزرگ مقابله با ریزگردها برشمرد و خاطرنشان کرد: این رویشگاهها نقش مؤثری را در کاهش اثرات ریزگردهای وارد شده از سوی کشورهای همسایه از جمله عراق دارند.
وی با اشاره به اینکه استحصال آب یکی از نقشهای اصلی جنگلهای زاگرس است، تصریح کرد: بخش زیادی از آب کشور از رویشگاههای زاگرس استحصال میشود و از این حیثتوجه به این جنگلها اهمیت بسزایی دارد.
جنگلهای زاگرس شش میلیون هکتار وسعت دارد و حدود ۵۰ درصد این جنگلها را درخت بلوط تشکیل میدهد. لورانتوس با نام محلی «مخور» بوتهای است که در فصل رویش درخت، به صورت توده انبوه و سبزرنگ با برگهای گوشتی و فاقد ریشه روی درخت میروید و به جای ریشه «هاوستوریوم» دارد و مواد مورد نیاز خود را از درخت میزبان جذب میکند و در فصل خزان درخت، به صورت کپههای قهوهای تیره یا غدههای گرزمانند روی درخت به طور کامل نمایان است. محل رویش این گیاه نیمهانگلی روی درخت میزبان به صورت غده متورم است و یکی از مشخصههای بارز آن ماندگاری بذر روی درخت تا اواخر زمستان است.