از روز گذشته آغاز شد؛
ادامه درگیری ها در لیبی / درگیری های مسلحانه در نزدیکی پایانه های نفتی
طرفهای درگیر در لیبی از شکست آتش بس از سوی طرف دیگر خبر می دهند؛ به شکلی که به نظر می رسد موج جدید درگیریهای مسلحانه در نزدیکی پایانه های نفتی این کشور رخ داده است.
طرفهای درگیر در لیبی از شکست آتش بس از سوی طرف دیگر خبر می دهند؛ به شکلی که به نظر می رسد موج جدید درگیریهای مسلحانه در نزدیکی پایانه های نفتی این کشور رخ داده است.
به گزارش ایلنا و به نقل از خبرگزاری رویترز، نیروهای مسلح درگیر در لیبی روز دوشنبه(٢٩ دیماه) یکدیگر را متهم به انجام حملات تازه در نزدیکی پایانه نفتی السدره، بزرگترین پایانه صادرات نفت این کشور، کردند.
هم اکنون دو دولت در لیبی برای کنترل کشور با یکدیگر به شکل مسلحانه در جنگ هستند. دولت لیبی که توسط مجامع بین المللی به رسمیت شناخته می شود از شرق این کشور حکومت را به دست دارد و دولت مخالفان نیز، طرابلس، پایتخت لیبی را در اختیار گرفته است.
نیروهای متعلق به دولت مخالفان لیبی ماه گذشته در حملاتی سعی کردند پایانه های صادرات نفت السدره و راس لانوف را به کنترل در بیاورند که این اقدام منجر به توقف فعالیتهای این پایانه ها شد. دولتهای درگیر در لیبی آتش بس چند روزه ای را برای برگزاری گفتگوهای صلح با هدایت سازمان ملل، اعلام کرده بودند.
علی الحسی، سخنگوی نیروهای امنیتی پایانه نفتی السدره که از متحدان دولت رسمی لیبی است، اعلام کرد که مخالفان دولت روز دوشنبه(٢٩ دیماه) حملات خود را از سر گرفتند و افزود: ما با هواپیما با آنها مقابله کردیم.
از سوی دیگر، اسماعیل الشکوری، سخنگوی دولت مخالفان، این ادعا که درگیریهای جدید رخ داده را تکذیب کرد اما اظهار کرد که نیروهای دولت رسمی لیبی یکی از سربازانش را کشته اند.
ماه گذشته، اصابت یک موشک به منبع ذخیره سازی نفت در پایانه السدره موجب آتش سوزی گسترده ای در این پایانه نفتی شد که در نتیجه آن هفت منبع ذخیره سازی نابود شد و یک میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه نفت خام در آتش سوخت.
تعطیلی پایانه های نفتی لیبی ضربه دیگری به اقتصاد نفتی این کشور است. بانک مرکزی لیبی در حال حاضر برای پایدار نگه داشتن کشور مجبور به استفاده از ذخایر ارزی خود شده است.
گفته می شود تولید نفت لیبی به کمتر از ۴٠٠ هزار بشکه نفت در روز رسیده است. این سطح از تولید، یک پنجم ظرفیت تولید لیبی پیش از انقلاب ٢٠١١ است.