خبرگزاری کار ایران

پژوهش در پیشرفت صنعت نفت نقشی بسزا دارد

پژوهش در پیشرفت صنعت نفت نقشی بسزا دارد
کد خبر : ۲۴۰۳۸۵

وزیر نفت با یادآوری این که در جشنواره پارسال بر سه محور اصلی در حوزه بالادستی، بهینه سازی مصرف انرژی و استفاده از فناوری در مدیریت مگاپروژه ها تاکید شد، گفت: امسال با وجود پیشرفت در این سه حوزه می خواهم بار دیگر روی این سه موضوع تاکید کنم، زیرا پژوهش در این محورها سبب پیشرفت صنعت نفت می شود.

وزیر نفت گفت: فعالیتهای پژوهشی سبب پیشرفت در صنعت نفت می شود.

به گزارش خبرگزاری ایلنا به نقل از شانا، بیژن زنگنه عصر امروز(چهارشنبه ١٧ دیماه) در ششمین جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نفت که با حضور برگزیدگان این جشنواره و نمایندگان شرکتها و زیرمجموعه های مختلف صنعت نفت برگزار شد با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری درباره تجاری سازی علم گفت: بنا بر تاکید مقام معظم رهبری چنانچه زنجیره تولید دانش و فناوری به تولید محصولات منجر شود و تجاری سازی علم صورت گیرد، در واقع مسیر تولید علم به تولید ثروت ملی و سرانجام پاسخگویی به پرسشهای ملت منجر می شود.

وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی گفت: در این سیاستها بر جلوگیری از خام فروشی و سیاستهای نوآوری ناظر بر کسب علم، پژوهش و فناوری در دنیا و انتقال آن به عرصه تولید و صنعت کشور تاکید شده است، تا از این طریق آن بتوان در منطقه حرف اول را زد و به اهداف سند چشم انداز دست یابیم.

وزیر نفت با یادآوری این که در جشنواره پارسال بر سه محور اصلی در حوزه بالادستی، بهینه سازی مصرف انرژی و استفاده از فناوری در مدیریت مگاپروژه ها تاکید شد، گفت: امسال با وجود پیشرفت در این سه حوزه می خواهم بار دیگر روی این سه موضوع تاکید کنم، زیرا پژوهش در این محورها سبب پیشرفت صنعت نفت می شود.

زنگنه همچنین در خصوص اقدامهای صورت گرفته در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی نیز گفت: مصوبه پارسال دولت مبنی بر استفاده از بند «ق» تبصره ٢ قانون بودجه و نیز همکاری مجلس برای رفع موانع قانونی این مسئله، میدان بزرگی را برای انجام پژوهش و فناوری در بخش بهینه سازی مصرف انرژی ایجاد کرد.

وی با اشاره به پرداخت سالانه ٨٠ میلیارد دلار یارانه در بخش انرژی، گفت: این موضوع برای ما تهدید به شمار می آید، اما اگر اندکی میزان اعتبار را برای بخش صرفه جویی و بهینه سازی مصرف انرژی، توسعه سی ان جی، توسعه ساخت خودروها یا لوازم گرمایشی و سرمایشی استاندارد و… به کار ببریم، می تواند برای ما تبدیل به فرصت شود.

وزیر نفت با بیان این که در جشنواره امسال افزون بر این سه محور قصد دارم یک موضوع مهم دیگر مربوط به بخش پایین دستی نفت را بیفزایم و آن این است که در حوزه تبدیل گاز به مدلهای دیگر مصرفی تبدیل گاز به نیازهای دیگر صنعتمان اقدام کنیم به عنوان مثال ما مخازن گاز قابل توجهی داریم و می توانیم با شیرین سازی این گازها آنها را به محصولات گازی قابل توجهی نظیر پروپیلن، جی تی او، مینی ال ان جی ها، سی سی آر و… اختصاص دهیم و ارزش افزوده این محصولات را بیشتر کنیم.

وزیر نفت تاکید کرد: یک دانشگاه با ١٠٠٠ استاد مجموعه ای از ١٠٠٠ استاد را تشکیل می دهد که هر کدام تک نفره کار می کنند و من هیچگاه در این سالها ندیده ام که دو استاد با هم کار کنند و این موضوع یک فاجعه برای دانشگاه است چرا که اگر این اساتید با هم جمع شوند تولید دانش اتفاق می افتد.

وی ادامه داد: متاسفانه در حوزه های مختلفی انسیتوها و پژوهشگاه های مجزا تشکیل شده که وجود آنها ارزشمند است، اما هر کدام جداگانه اقدامهایی را انجام می دهند و هیچوقت ارتباطی با یکدیگر ندارند.

وی با اشاره به گفته های وزیر علوم در مورد شکل گیری شرکتهای تولید فناوری و شرکتهای تجاری سازی علم گفت: در باره این ها هیچ نظری ندارم و اطلاع کاملی نیز ندارم اما هیچکدام از این ها دلم را راضی نمی کند اما در عین حال هم می دانم که باید به هر شکلی وارد این عرصه شویم.

وی افزود: علم برای علم نیست و باید از علم تولید شده ثروت برای کشور تولید شود، زیرا ما هیچگاه امکان خرید فناوری را نداریم و باید محصول فناوری را خریداری کنیم چه بهتر است که بتوانیم نیاز خود را با تولید علم برطرف کنیم.

وی خطاب به حاضران و وزیر علوم گفت: از همکاری صورت گرفته میان دانشگاه و وزارت نفت خوشحال هستم، اما همه من را می شناسند و می دانند که در عین همکاری خیلی هم سختگیر هستم و تاکید دارم که هر کاری باید به نتیجه برسد و در عین حال از این پولها هم نمی دهم که با پول نفت فقط آزمایشگاه ساخته شود و یا نیروها پرورش یابند بلکه باید در این میان نیاز نفت برطرف شود و ثروت تولید شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز