رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی در گفتوگو با ایلنا:
نفت، فرآوردهها را نیز با خود به پایین میکشد / خریداران فرآوردههای نفتی جرات خود را از دست دادهاند
در حال حاضر بسیاری از کسانی که از کشور ما فیول میخریدند دیگر این محصول را نمیخرند مگر اینکه تمام شده باشد و بخواهند نیازشان را برطرف کنند در غیر این صورت جرات خرید بالا را ندارند.
" رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی " خریداران فرآوردههای نفتی جرات خرید خود را از دست دادهاند و فقط زمانی که نیاز داشته باشند خرید میکنند و از دپوی محصولات نیز پرهیز میکنند.
" حسن خسروجردی "، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص تاثیر کاهش قیمت نفت بر قیمت پتروشیمی و فرآوردههای نفتی گفت: تاثیر کاهش " قیمت نفت " روی پتروشیمی زیاد نیست اما برای فرآوردههایی که از نفتا استفاده میکنند و یا منشا گازی ندارد اثر گذاشته است.
وی افزود: کاهش قیمت پتروشیمی و فرآورده سکته کوتاه مدت دارد و علت آن این است که نرخها مرتب جابجا میشود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی تصریح کرد: خریدارن نمیدانند " قیمت فرآوردههای نفتی " روی چه نرخی توقف میکند به همین دلیل صبر میکنند و فرآوردهها را انبار نمیکنند چون نمیدانند چه اتفاقی میافتد.
وی اظهار داشت: سکته و کاهش قیمتها عمومی است و پتروشیمیها نیز کاهش قیمت داشتهاند هست اما به اندازه نفت و فرآوردههای نفتی کاهشها مشهود نبوده است.
خسروجردی اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از کسانی که از کشور ما فیول میخریدند دیگر این محصول را نمیخرند مگر اینکه تمام شده باشد و بخواهند نیازشان را برطرف کنند در غیر این صورت جرات خرید بالا را ندارند.
وی توضیح داد: تقریبا قیمت همه فرآوردهها پایین آمده اما نسبت به نفت کاهش قیمت کمتری داشتهاند مثلا ۶۰ تا ۸۰ درصد قیمت نفت؛ کاهش قیمت داشتهاند یعنی اگر نفت ۷۰ دلار باشد هر تنی ۲۵۰ دلار کسر میشود و مازوت که با تن فروش میرود ۱۶۰ تا ۱۷۰ دلار کم شده یعنی نسبت به نفت کاهش قیمت کمتر بوده و با همان شیب نفت پایین نیامده است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی در خصوص تغییرات تقاضای فرآوردههای نفتی در پی کاهش قیمت نفت اظهار داشت: در حال حاضر کاهش قیمتها مصرف را کم نکرده اما بسیاری از کشورهایی که خرید کرده و در انبارها دپو میکردند و از آنجا عمده فروشی به فروشندههای کوچکتر در اقصی نقاط کشور میفرستادند دیگر این کار را انجام نمیدهند.
وی تصریح کرد: در فجیره مخازن زیادی وجود دارد که فیول در آنجا دپو میشود که به همان صورت و یا انجام تغییراتی با کشتیهای کوچکتر به نقاط مختلف ارسال و یا فروخته میشد اما این روند نیز تقریبا تعلیق شده است.
خسروجردی گفت: ۹۰ درصد کشورهای خریدار محصولات و فرآوردههای نفتی در سقوط قیمت زیانهای سنگینی کردند الان جرات خرید و دپو کردن محصولات را ندارند وفقط زمانی که بتوانند بلافاصله بار را رد کنند یا بفروشند، برمی دارند اما اگر ۳۰۰ یا ۴۰۰ هزار تن دپو داشته باشند جرات نگهداری بار را ندارند و به خاطر زیانی که کردند سرعت انتقال بار و خرید کم شده است.