خبرگزاری کار ایران

کنسرسیوم ساخت خط لوله گازی تاپی اوایل سال ٢٠١٥ تعیین می شود

کنسرسیوم ساخت خط لوله گازی تاپی اوایل سال ٢٠١٥ تعیین می شود
کد خبر : ۲۲۶۰۵۵

کشورهای حاضر در ساخت خط لوله گازی ترکمنستان - افغانستان - پاکستان - هند(تاپی) اوایل سال ٢٠١٥ میلادی شرکت مجری این طرح گازی را انتخاب خواهند کرد.

کشورهای حاضر در ساخت خط لوله گازی ترکمنستان - افغانستان - پاکستان - هند(تاپی) اوایل سال ٢٠١٥ میلادی شرکت مجری این طرح گازی را انتخاب خواهند کرد.

به گزارش ایلنا و به نقل از خبرگزاری رویترز از عشق آباد، روزنامه رسمی ترکمنستان(نیوترال ترکمنستان) روز جمعه(٣٠ آبانماه) گزارش داد: چهار کشور ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند حاضر در پروژه ساخت خط لوله گازی تاپی، شرکت مجری اجرای این طرح را اوایل سال آینده میلادی انتخاب خواهند کرد.

ترکمنستان که دارنده چهارمین ذخایر بزرگ گازی جهان است، مدتهاست که به دنبال تنوع بخشی به مسیرهای صادرات گاز خود است.
از زمان سقوط جمهوری شوروی سابق در سال ١٩٩١ میلادی، ترکمنستان به دنبال توسعه و اجرای طرح گازی تاپی بوده است.

این روزنامه روز جمعه به نقل از مشورتهایی که هفته گذشته میان مقامهای انرژی چهار کشور حاضر در طرح اجرای خط لوله گازی تاپی انجام گرفته بود، گزارش داد: تصمیم گرفته شده است که شریکان بالقوه و رهبر و مدیر اجرایی این طرح گازی تا پیش از ماه فوریه سال ٢٠١٥ میلادی انتخاب شود.

یک کمیته راهبری تاریخ برگزاری مناقصه ای را برای تعیین مجری کنسرسیوم خط لوله تاپی انتخاب خواهد کرد.

روزنامه نیوترال ترکمنتستان جزئیات بیشتری در این باره منتشر نکرد.
دو هفته پیش، شرکت دولتی گاز ترکمنستان(ترکمن گاز)، شرکت افغان گس، پاکستان اینتراستیت گس سیستم و شرکت دولتی گاز هند(جیل) یک شرکت را برای ساخت و اپراتوری خط لوله تاپی تاسیس کردند.

بایمراد حاجمحمداف، معاون نخست وزیر ترکمنستان هفته گذشته در یک کنفرانس انرژی در عشق آباد گفت: انتخاب یک شرکت بزرگ انرژی بین المللی، تاثیر چشم افسایی در کنسرسیوم ساخت خط لوله تاپی خواهد داشت و یک قرارداد حداقل برای مدت ٢٠ سال با چهار کشور حاضر در اجرای این طرح امضا خواهد کرد.

وی افزود: این شرکت وظیفه جذب سرمایه برای اجرای این طرح گازی را به عهده خواهد داشت.

دولت ترکمنستان هزینه ساخت خط لوله تاپی را حدود ١٠ میلیارد دلار برآورد می کند. آمریکا بارها حمایت خود را از این خط لوله یکهزار و ٧٣٥ کیلومتری که سالانه ٣٣ میلیاردمترمکعب گاز را برای مدت ٣٠ سال ترانزیت خواهد کرد، اعلام کرده است.

با این حال، منتقدان بی ثباتی افغانستان را مانع پیشرفت اجرای این طرح می دانند زیرا ٧٣٥ کیلومتر از این خط لوله از خاک افغانستان می گذرد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز