معاون اول رئیس جمهور خبر داد:
تخصیص ۱۰ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به بخش آب و خاک

ایران در منطقهای قرار گرفته است که میتواند در بخشهایی همچون برق به هاب منطقه تبدیل شود و برق کشورهای همسایه را تامین کند.
معاون اول رییسجمهوری از تخصیص هشت میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی به طرحهای ویژه وزارت نیرو در بخش آب خبر داد.
بهگزارش خبرنگار ایلنا اسحاق جهانگیری در چهاردهمین همایش مدیران ارشد صنعت آب و برق گفت: خوشبختانه تابستان امسال با وجود نگرانیهایی در بخش آب و برق، این مساله با نیروهای کارآمد در وزارت نیرو و شرکتهای وابسته بهخوبی مدیریت شد.
وی افزود: یکی از راهبردهای اصلی ما توسعه بخش آب و برق است و اگر به توسعه آینده ایران فکر میکنیم، در ابتدا باید به توسعه صنعت آب و برق بیندیشیم چراکه توسعه بدون این راهبردها ممکن نیست.
جهانگیری تصریح کرد: ایران در یک منطقه خشک قرار گرفته است لذا مدیریت منابع آب و تامین آب یکی از وظایف وزارت نیرو است که چگونگی مدیریت آب و عرضه آن مربوط به این وزارتخانه است تا دغدغه را به کمترین میزان برساند.
وی با بیان اینکه همه افراد صاحبنظر، نخبگان و رسانهها به وزارت نیرو کمک کنند تا رویه درست استفاده از آب را در پیش بگیریم، تاکید کرد: رویه مصرف آب در همه بخشهای کشاورزی، صنعت و شرب مسرفانه است.
وی گفت: میزان مصرف آب با توجه به شرایط و اقتصاد کشور متناسب نیست و باید کاهش یابد.
معاون اول رییسجمهوری با بیان اینکه باید روی روشهای صرفهجویی بیش از پیش کار شود، گفت: در بخش آب باید روشهای آبیاری تحت فشار، برقدار کردن چاههای کشاورزی، مقابله با چاههای غیرمجاز و کنترل برداشت از چاههای مجاز مورد توجه قرار گیرد.
وی یکی از چالشهای موجود را مدیریت تقاضا دانست و افزود: وزارت جهادکشاورزی باید در این بخش با وزارت نیرو همکاریهای لارم را داشته باشد.
وی با بیان اینکه الگوی کشت باید متناسب با ویژگیهای هر منطقه تعیین شود تا بهترین استفاده از منابع آبی صورت گیرد، اظهار داشت: شورای آب در مدت فعالیت دولت یازدهم فعال بوده و تصمیمهای خوبی درباره احیای دریاچه ارومیه و زایندهرود گرفته است که اگر این تصمیمها اجرایی شود، شاهد احیای این دریاچه در یک منطقه راهبردی خواهیم بود.
وی از تخصیص ۱۰ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی بهصورت وام به دولت برای بخش آب و خاک خبر داد و گفت: این ۱۰ میلیارد دلار طی چهار سال در بخش آب و خاک کشور هزینه میشود که هشت میلیارد دلار آن به طرحهای خاص و ویژه وزارت نیرو اختصاص دارد.
جهانگیری از مدیران بخش آب خواست با توجه به اینکه این رقم ازطریق دریافت مجوزهای خاصی تامین شده است، مدیران نهایت دقت را در هزینههای خود از این محل انجام دهند.
وی درباره بخش برق نیز گفت: بخش برق کشور از ظرفیت و توانمندیهای بالایی برخوردار است اما به دلایلی مشکلات بخش برق کمتر از بخش آب نیست و اگر مشکلات منابع مالی صنعت برق حل شود، بقیه مشکلات نیز قابل حل است.
وی گفت: از اقدامهای بسار مهم وزارت نیرو را افزایش بازده نیروگاهها است و براساس برنامهریزیهای انجامشده، همه نیروگاههای گازی در دولت یازدهم باید به سیکل ترکیبی تبدیل شده و بازده آنها به بالای ۴۰ درصد برسد.
معاون اول رئیس جمهور درخصوص حمایتهای دولت از صنعت برق، اظهار داشت: در گام دوم هدفمندی یارانهها، سهم پرداختی وزارت نیرو ۱۰۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت و رقم پرداختی وزارت نیرو جهت پرداخت یارانه به مردم از ۳۲۰۰ به ۲۲۰۰ میلیارد تومان رسید ضمن آنکه منابع حاصل از افزایش قیمتها نیز در اختیار وزارت نیرو قرار گرفته است.
وی سپس بر لزوم ایجاد ظرفیتهای جدید نیروگاهی تاکید کرد و اظهار داشت: در ابتدای فعالیت دولت یازدهم تنها ۳۸۰۰ مگاوات نیروگاه در حال ساخت در کشور وجود داشت درحالی که این رقم میبایست حدود ۱۵۰۰۰ مگاوات باشد.
وی با بیان اینکه ایران در منطقهای قرار گرفته است که میتواند در بخشهایی همچون برق به هاب منطقه تبدیل شود و برق کشورهای همسایه را تامین کنیم، یادآور شد: وزارت نیرو دقیقترین سیاستها را در قبال اقتصاد مقاومتی اتخاذ کرده و این سیاستها به تایید شورای اقتصاد رسیده است.
جهانگیری با بیان اینکه یکی از سرمایههای ارزشمند صنعت آب و برق مدیران توانمند آن است که میتوانند راهکارهای صحیح برای عبور از چالشها را در پیش بگیرند، خاطرنشان کرد: مدیران صنعت آب و برق باید به فرصتهای موجود بیش از محدودیتها توجه داشته باشند زیرا روز به روز شرایط برای استفاده بیشتر از منابع مالی خارجی برای کشور فراهمتر میشود.