گزارش فعالیتهای شرکت ذخیرهسازی گاز به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت
طرح ذخیره سازی گاز طبیعی در گنبد های نمکی نصرآباد کاشان(اتمام پروژه امکان سنجی و آغاز مطالعات تکمیلی) با انجام حفاری اولین چاه انجام شد.
شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی ایران ضمن گرامیداشت فرارسیدن هفته دولت ویاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، گزارش عمکرد یکساله فعالیت های خود را اعلام کرد.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی، گزارش عملکرد فعالیت های این شرکت از هفته دولت ۹۲ تا هفته دولت ۹۳ به شرح ذیل می باشد:
پایان عملیات اجرایی وآغاز تزریق گاز به دومین و بزرگترین طرح ذخیره سازی گاز طبیعی ایران و خاورمیانه در شوریجه خانگیران
طرح ذخیره سازی گاز طبیعی شوریجه پس از تکمیل مطالعات اولیه امکان سنجی ذخیره سازی گاز در مخزن گازی شوریجه D در سال ۱۳۸۹ آغاز گردیده است. طرح مذکور واقع در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان سرخس در استان خراسان رضوی و در مجاورت پالایشگاه شهید هاشمی نژاد واقع می باشد و روزانه ۱۰ میلیون متر مکعب گاز توسط سه ردیف کمپرسور هر کدام به ظرفیت ۳.۶ میلیون متر مکعب در روز به مخزن تزریق و در فصل سرما روزانه ۲۰ میلیون متر مکعب در روز از مخزن برداشت و پس از فرآورش به شبکه سراسری تزریق می گردد که کلیه اقدامات لازم در این خصوص انجام یافته و درتاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ عملیات تزریق به این میدان گازی آغاز گردید. تاکنون حدود ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز جهت برداشت در زمستان آینده به عنوان پشتوانه تامین گاز استان های شمالی کشور در این مخزن ذخیره شده است و انشاء الله به زودی با حضور مقامات ارشد دولت تدبیر و امید شاهد افتتاح رسمی این طرح عظیم ملی در شرق کشور خواهیم بود.
طرح ذخیره سازی گاز طبیعی در گنبد های نمکی نصرآباد کاشان(اتمام پروژه امکان سنجی و آغاز مطالعات تکمیلی) با انجام حفاری اولین چاه
پس از اتمام مطالعات بررسی امکان سنجی در ایران مرکزی در سال ۱۳۸۷ که در گستره ای حدود ۱۷۰ هزار کیلومتر مربع در سال ۱۳۸۵ شروع شده بود، گنبد نمکی مذکور توسط این شرکت شناسائی گردیده و مطالعات دقیقی برای بررسی بیشتر این ساختار در راستای تبدیل آن به مخزن ذخیره سازی گاز بعمل آمد که حسب این مطالعات عملیات تکمیلی مطالعات کامل زمین شناسی و ژئوفیزیکی از جمله MT و لرزه نگاری سه بعدی در پروژه انجام گردید. هم اکنون این پروژه در حال مطالعات تکمیلی است.
اتمام مرحله پیش امکان سنجی پروژه احمدی شیراز و آماده برای مطالعه تکمیلی
در مطالعه پیش امکان سنجی کلیه اطلاعات موجود از چاه شماره یک و همچنین میدان احمدی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و نتایج حاصل از این بررسی به صورت گزارش پیش امکان سنجی آماده برای برگزاری سمینار نهایی می باشد.
اتمام مرحله پیش امکان سنجی و آغاز مرحله تکمیلی امکان سنجی در پروژه قزل تپه گرگان با تدوین برنامه حفاری اولین حلقه چاه و تکمیل دو چاه قدیمی مخزن
کلیه اطلاعات لرزه نگاری و حفاری موجود از دو حلقه چاه بررسی و نتایج حاصل از آن به صورت گزارش پیش امکان سنجی که توسط دانشگاه تهران انجام شده است آماده و تحویل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی شده است که آماده برگزاری سمینار نهایی می باشد.
پیگیری انجام مناقصه یورتشای ورامین به صورت BOT برای اولین بار در وزارت نفت
سفره آب زیرزمینی یورتشا در ۷۰ کیلومتری جنوب غرب تهران واقع شده است.
با عنایت به دیدگاه وزیر محترم نفت مبنی بر اجرای پروژه های ذخیره سازی در میادین غیرهیدروکربوری توسط سرمایه گذاران داخلی / خارجی، این شرکت برای اولین بار در وزارت نفت اقدامات لازم جهت فراخوان عمومی شرکت ها جهت عقد قرارداد BOT در این میدان را انجام داده است تا بدین ترتیب کلیه موانع فنی و سرمایه گذاری این پروژه پس از انجام مناقصه عمومی به روش مذکور با هماهنگی با امور حقوقی و بین الملل شرکت ملی گاز ایران رفع گردد و اولین پروژه ذخیره سازی براساس نرخ خرید و فروش گاز توسط بخش خصوصی اجرا گردد.
بهره برداری بخش دوم از فاز اول نخستین طرح ذخیره سازی گاز طبیعی کشور با روشن شدن فلر دوم مجتمع پالایشگاهی و ذخیره سازی شهید فهمیده سراجه قم در آخرین روز پاییز۹۲ برای دستیابی به حداکثر تولید(۱۰ م م م گاز)
با روشن شدن فلر، بهره برداری از بخش دوم فاز اول مجتمع پالایشگاهی و ذخیره سازی گاز طبیعی شهید فهمیده سراجه قم انجام گردید و فرآورش این مجتمع به میزان حدود ۵/۴ میلیون مترمکعب در روز به خط انتقال گاز افزوده شد.
ثبت رکورد جدید تولید حداکثری برای اولین طرح ذخیره سازی گاز طبیعی کشور در سراجه قم به میزان ۱۰ میلیون متر مکعب در روز
مجتمع پالایشگاهی و ذخیره سازی گاز طبیعی شهید فهمیده سراجه قم در روزهای سرد زمستان ۹۲ با تولید روزانه حدود ۱۰ میلیون متر مکعب از گاز ذخیره شده در مخزن، در راستای اجرای دستور و تاکید وزیر محترم نفت جناب آقای مهندس بیژن نامدار زنگنه، مبنی بر تبیین خط قرمز شرکت ملی گاز ایران در جهت عدم قطع گاز مورد نیاز مصارف خانگی مردم شریف و بزرگوار ایران اسلامی، نقش حیاتی خود را به عنوان پشتوانه ای موثر در تامین انرژی کشور ایفا کرد و سهم هرچند کوچک ولی بسیار موثر را به شبکه توزیع گاز ارسال و تقدیم ملت بزرگ نمود.
درخشش اولین طرح ذخیره سازی گاز طبیعی سراجه قم در زمستان ۹۲ و دریافت لوح سپاس مهندس سامی وند مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی از دست مقام عالی وزارت نفت.
میزبانی کارگروه WOC۲ از اتحادیه بین المللی جهانی گاز(IGU) برای اولین بار در شرکت ملی گاز ایران با حضور ۳۰ شرکت خارجی.
شرکت ذخیره سازی گازطبیعی با هدف ارتقاء دانش فنی و حضور فعال در مباحثکلان موضوعات کارگروه WOC۲ توانسته است یکی از اعضاء مهم و فعال این اتحادیه در کارگروه ذخیره سازی گازطبیعی، صنعت گاز جمهوری اسلامی ایران را به خوبی معرفی نماید.
به همین منظور برای اولین بار در صنعت نفت و گاز کشور میزبانی کارگروه WOC۲ از اتحادیه بین المللی گاز IGU جهت برگزاری جلسه ۶ ماهه سال ۲۰۱۳ به شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی اختصاص یافت که حضور اعضاء این کارگروه در کنفرانس مهرماه سال ۱۳۹۲ تهران از کشورهای آلمان، فرانسه، روسیه، جمهوری چک، اسلواکی، بلاروس، کره جنوبی، بلغارستان، لهستان، اتریش و اوکراین یک رویداد مهم در جهت معرفی ایران به عنوان یکی از بزرگترین قطب های تأمین انرژی جهان و معرفی توانمندی ها و پیشرفت های صنعتی به ویژه در بخش نفت، گاز و پتروشیمی قلمداد گردید.
اخذ گواهینامه بین المللی استانداردهای HSE - MS، IMSازDQS آلمان.
شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی برای مسائل بهداشت، ایمنی و محیط زیست اهمیت ویژه ای قائل است، توسعه پایدار، ایجاد محیط کاری ایمن، کنترل و کاهش خطرات و حوادث، حذف و کاهش آلودگی های زیست محیطی و افزایش روحیه مشارکت کارکنان از اولویت های واحد HSE بوده که بعنوان بخش جدایی ناپذیر از مدیریت کل سازمان است که جهت نیل به این اهداف و برای دستیابی به یک سیستم یکپارچه و استقرار آن در شرکت تلاش شبانه روزی داشته و امیدوار است با تکیه بر تعهد، تخصص و اعتقاد کارکنان خود بتواند در استمرار آن هر روز کوشاتر و موفق تر باشد.
بر همین اساس استقرار سیستم های HSE - MS, OHSAS ۱۸۰۰۱, ISO ۱۴۰۰۱, ISO ۹۰۰۱ پس از تهیه و تدوین مستندات، ممیزی خارجی توسط شرکت DQS آلمان انجام گردید و گواهینامه ی مربوطه صادر و در اختیار این شرکت می باشد.
انجام مطالعات زیست محیطی و تدوین گزارش EIA کوه احمدی شیراز.
گزارش ارزیابی زیست محیطی کوه احمدی شیراز که توسط دانشگاه شیراز انجام شده است تهیه و پس از دریافت تایید از کمیته استانی سازمان محیط زیست استان فارس جهت تصویب نهایی به سازمان محیط زیست مرکز ارسال گردیده است که هم اکنون در مرحله انتظاراعلام تاریخ از سوی آن سازمان جهت دفاع برای اخذ مجوز می باشد.
انجام پژوهش، مدیریت شورابه های حاصل از آبشویی نمک در فرآیند ذخیره سازی گاز طبیعی در گنبد نمکی.
این پژوهش طی ۵ مرحله گزارش انجام شده است که ۴ مرحله آن اجرا شده و مرحله پنجم در حال انجام می باشد که در گزارش اول به مطالعات کتابخانه ای و تحلیل مستندات موجود، در گزارش دوم به انواع روش های تصفیه شورآب، در گزارش سوم به بررسی اقتصادی روش های تصفیه شورآب، در گزارش چهارم به هدف انتخاب روش بهینه تصفیه و یا دفع شورآب با توجه به در نظر گرفتن الزامات فنی، اقتصادی و اجرایی است و در گزارش پنجم نیز جمع بندی مطالعات انجام شده و ارائه پیشنهادات انجام خواهد شد. هم اکنون این پروژه پژوهشی در اختیار پژوهشگاه صنعت نفت و در حال انجام می باشد.
انجام ۹،۵۵۳، ۶۰۰ نفر ساعت کار بدون حادثه در پروژه سراجه قم.
بر اساس اعلام مدیریت HSE در سال ۱۳۹۲،۹، ۵۵۳،۶۰۰ نفر ساعت کار بدون حادثه با توجه به فرآیند حساس و سنگین نصب تاسیسات، از جمله سه ردیف توربوکمپرسور دوبله ۲۵ مگاواتی و دو بخش تاسیسات پالایشگاهی و همچنین مخازن گاز مایع و ایستگاه برق ۶۰ کیلوواتی در مجتمع پالایشگاهی و ذخیره سازی گاز طبیعی شهید فهمیده سراجه قم انجام شده است که نشان از رعایت و اجرای به موقع کلیه دستورالعمل های ایمنی مدیران و کارکنان عملیاتی شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی دارد.
کسب عنوان پژوهشگر فنی برتر برای مهندس علی تیموری یادکوری مجری طرح یورتشای ورامین شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی.
در پنجمین جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت، مهندس علی تیموری یادکوری به عنوان پژوهشگر فنی برتر در سطح صنعت نفت انتخاب و مورد تقدیر و تجلیل مقام عالی وزارت قرار گرفت.