نیاز روز افزون وزارت نفت در تأمین کالا و تجهیزات از منابع داخلی
![نیاز روز افزون وزارت نفت در تأمین کالا و تجهیزات از منابع داخلی](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/wWOdOxbjT8np/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-3nIltEJmYeuFfrGwjohJ9MP_KX6Prp9btVWjPPHRnsu8uDqyA6drfQ,,/183797-750.jpg)
وجود یک سیستم داخلی یکپارچه صدور گواهینامه کیفیت برای کالا و تجهیزات صنعت نفت که بتواند ضمن بررسی خط تولید سازندگان کالا و تجهیزات، گواهینامه انطباق کالا با استانداردهای مورد قبول در وزارت نفت را صادر نماید به شدت مورد نیاز است.
با اعطای گواهینامه کیفیت به سه شرکت سازنده پمپ و دو شرکت سازنده مکانیکال سیل توسط پژوهشگاه صنعت نفت، گامی بلند در راستای حمایت از سازندگان داخلی در قالب سیستم جامع صدور گواهینامه کیفیت برداشته شد.
به گزارش ایلنا، مهدی احمدی مروست، رییس پژوهشکده توسعه فرایند و فناوری تجهیزات پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه سیستم جامع صدور گواهینامه کیفیت با محوریت معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت توسط پژوهشگاه صنعت نفت و انجمن نفت شکل گرفته گفت: هدف از پیاده سازی و استقرار این سیستم، بررسی کیفیت کالاها و تجهیزات در صنعت نفت است و در این راستا، دو نوع از تجهیزات شامل پمپ و آببندهای مکانیکی(مکانیکال سیل) بهعنوان پایلوت اولیه این سیستم جامع در نظر گرفته شدهاند.
وی افزود: پس از بررسی ۱۵ شرکت پمپ ساز و ۸ شرکت سازنده مکانیکال سیل، ۲ شرکت پمپیران، شرکت تولید پمپهای بزرگ و توربین آبی(پتکو) و سه شرکت توسعه فناوری و ساخت توربوسیل، شرکت سیستمهای آببندی پارس و شرکت صنعتی پیلاری گستر موفق به دریافت گواهینامه کیفیت شدند.
احمدی مروست با اشاره به نیاز روز افزون وزارت نفت در تأمین کالا و تجهیزات از منابع داخلی اظهار داشت: ایجاد ساز و کار مناسب به منظور حصول اطمینان از کیفیت کالا و تجهیزات ساخت داخل امری ضروری است.
وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه کلیه شرکتهای ارائه دهنده گواهینامه استاندارد منشاء خارجی دارند، طیف وسیعی از سازندگان داخلی با مشکلات متعدد در بهدست آوردن این گواهینامهها مواجه هستند که این امر سبب خارج شدن آنها از لیست تأمین کنندگان مورد قبول وزارت نفت شده است.
احمدی مروست افزود: وجود یک سیستم داخلی یکپارچه صدور گواهینامه کیفیت برای کالا و تجهیزات صنعت نفت که بتواند ضمن بررسی خط تولید سازندگان کالا و تجهیزات، گواهینامه انطباق کالا با استانداردهای مورد قبول در وزارت نفت را صادر نماید به شدت مورد نیاز است.
وی با اشاره به اهمیت بسیار خاص تجهیزات مورد استفاده در صنعت نفت به خصوص در صنایع بالادستی گفت: در اغلب موارد عدم انطباق تجهیزات با استانداردها خسارات جبران ناپذیری را متوجه اقتصاد سازمان و کشور خواهد کرد؛ آسیبهای ناشی از خرابی کالا و تجهیزات تنها متوجه آن بخش از صنعت نشده و قادر است یک کشور را به چالش بکشاند.
احمدی مروست در خاتمه گفت: ایجاد سیستمی برای مطابقت کالا و تجهیزات ساخت داخل با سطح کیفیت بین المللی، ارائه خدمات مشاورهای برای ایجاد و توسعه سیستمهای کنترل کیفیت، شناسایی و ساماندهی آزمایشگاه های کشور به منظور انجام کلیه آزمونها، ارائه مشاوره فنی و حمایت مالی از آزمایشگاهها، توسعه و ارتقاء کیفی صنایع داخلی کشور و ایجاد مرجع صدور گواهینامه کیفیت با علامت تجاری معتبر از مهم ترین اهداف شکل گیری سیستم یکپارچه صدور گواهینامه کیفیت است.