کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق با انجام سرویس سامانههای سرمایشی
تعویض سالیانه پوشال و تسمه، شستشو، جرم گیری و رسوب زدایی، بازرسی عدم پارگی و نشتی شیلنگ آب، بازرسی سلامت و عدم پارگی برزنت، تنظیم شناور و ارتفاع آب در کف کولرها در کاهش مصرف انرژی کولرهای آبی بسیار موثر است.
براساس مطالعههای انجام شده در سازمان بهره وری انرژی ایران(سابا)، انجام به موقع سرویس، تعمیر و نگهداری سامانههای سرمایشی موجب کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق میشود.
به گزارش ایلنا، بهتر است که از کولرهای آبی و گازی متناسب با مکان و شرایط آب و هوایی استفاده شود و استفاده نابجا از نوع کولر، افزون بر افزایش مصرف برق، افزایش هزینه را دربر خواهد داشت.
کولرهای آبی در مناطقی که رطوبت هوا بالا است، مانند شمال و جنوب کشور از کارایی خوبی برخوردار نیست و در این مناطق استفاده از کولرهای گازی مناسب است اما در مناطقی که شرایط آب و هوایی برای استفاده از کولر آبی مساعد است، استفاده از کولر گازی اشتباه است چراکه یک کولر آبی در حدود ۵۰۰ وات توان و کولر گازی دوهزار وات توان مصرف می کند.
افزون بر انتخاب نوع مناسب سامانه سرمایشی، تعویض سالیانه پوشال و تسمه، شستشو، جرم گیری و رسوب زدایی، بازرسی عدم پارگی و نشتی شیلنگ آب، بازرسی سلامت و عدم پارگی برزنت، تنظیم شناور و ارتفاع آب در کف کولرها در کاهش مصرف انرژی کولرهای آبی بسیار موثر است.
همچنین روغن کاری یاتاقانهای کولر درصورت امکان نصب سایبان، عایقکاری کانال ها در طول مسیر رو باز، تعویض پمپ آب با نوع کم مصرف و جایگزینی الکتروموتور بازده بالا از شدت مصرف انرژی برق در کولرهای آبی تا ۳۰ درصد می کاهد.
سامانه هایی که عمدتاً در مناطق جنوب و شمال کشور بهعلت آب و هوای گرم و مرطوب مورد استفاده قرار می گیرند، کولر گازی است که برای کاهش مصرف برق ۲۰ درصدی در این نوع کولرها، شستشو و جرم گیری کویل های اواپراتور و کندانسور(لوله های مارپیچی)
شستشو و غبارگیری پره ها و دریچه هوای خروجی و ورودی، روغن کاری و گریس کاری شفت کمپرسور و سایر قطعههای لازم، کنترل فشار سیال مبرد و حصول اطمینال از عدم وجود نشتی، کنترل عدم گرفتگی لوله تخلیه آب کندانس درصورت امکان نصب سایبان و یا قراردادن در مکان سایه، نصب ترموستاتهای اتاقی به منظور امکان تنظیم درجه حرارت پیشنهاد می شود.