خبرگزاری کار ایران

حضور یک میلیون ۳۰۰ هزار زائر ایرانی در کربلا

حضور یک میلیون ۳۰۰ هزار زائر ایرانی در کربلا
کد خبر : ۲۳۲۸۵۳

نیروی انتظامی دروازه های گذرنامه را نسبت به سال گذشته ۵ برابر کرد و برنامه این است که دروازه های موجود هم برای برگشت زائران ۳ برابر ظرفیت فعلی شود.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه امسال یک میلیون و ۳۰۰ هزار زائر برای شرکت در مراسم اربعین حسینی به کربلا مشرف شدند، گفت: تدابیر لازم برای بازگشت ایمن زائران اندیشیده شده است.

به گزارش ایلنا از پایگاه خبری پلیس، سعید اوحدی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: استانداران ایلام و خوزستان در دو هفته گذشته تلاش زیادی کردند و از رسانه ملی هم تشکر می کنم که اطلاع رسانی مناسب را انجام دادند.

وی با اشاره به اینکه پارسال ۲۰۰ هزار زائر برای شرکت در مراسم اربعین حسینی از مرز مهران خارج شدندگفت: ظرفیت حداکثری سه مرز برای شرایط عادی حداکثر ۲۵ هزار نفر در روز اعلام شده است در حالی که امسال روزهایی را داشتیم که ۱۷۰ هزار زائر یعنی بیش از ۶ برابر ظرفیت مرزها از سه مرز برای مراسم اربعین مشرف شدند.

اوحدی با اشاره به اینکه در دو روز گذشته بیش از ۱۲۰ هزار نفر در روز از مرز مهران عبور کردند، افزود: امسال حدود ۷۰۰ هزار زائر از مرز مهران عبور کردند که بیش از ۳ برابر پارسال بود.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: نیروی انتظامی دروازه های گذرنامه را نسبت به سال گذشته ۵ برابر کرد و برنامه این است که دروازه های موجود هم برای برگشت زائران ۳ برابر ظرفیت فعلی شود.

اوحدی گفت: مرزبانی کشور، ائمه جمعه و نمایندگان ولی فقیه و مردم هم کمک زیادی کردند و امسال حماسه ای آفریده شد.

وی افزود: کشور عراق در ۹ آذر امسال به یک باره اعلام کرد ویزای یک دلاری را در مرز صادر می کند و این در زمانی بود که ویزا در کنسولگری ها با ۴۰ دلار انجام می شد.

اوحدی ادامه داد: این اتفاق فراخوان زائران از شهرها به سمت مرزها بود و موجب شد در مرزها تراکم جمعیت ایجاد شود.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: پارسال ستاد اربعین با آسیب شناسی به دو جمع بندی مهم رسیده بود یک اینکه تراکم جمعیت را از نقطه صفر مرزی به شهرهای اصلی بیاوریم و دوم اینکه نقاط ایستایی مانند پرداخت عوارض خروج از کشور و پرداخت حق بیمه را که می تواند موجب تراکم جمعیت شود حذف کنیم. وی افزود: براساس مصوبات ستاد اربعین، همه زائرانی که امسال مشرف شدند در قالب تفاهم نامه سازمان حج و زیارت با بیمه ایران تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفتند. اوحدی گفت: اینها موجب شد تا توانستیم مرزها را مدیریت کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای بازگشت زائران تدابیر لازم اندیشیده شده است، افزود: تلاش می کنیم تعدادی اتوبوس را داخل کشور عراق بفرستیم.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: شهرداری تهران هم علاوه بر ۲۵۰ دستگاه اتوبوس که قبلاً اعزام کرده بود اعلام آمادگی کرد تعداد بیشتری اتوبوس را برای بازگشت زائران اختصاص دهد.

اوحدی افزود: بیش از ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس برای بازگشت زائران تدارک دیده شده است.

وی ادامه داد: برای هر مرز حدود ۳۰ هزار اسکان موقت در استان های کرمانشاه و لرستان در نظر گرفتیم و ستاد اربعین تشکیل شده است.

اوحدی گفت: قرارگاه کربلای ایران نخستین بار امکانات اسکان موقت ۱۳۰ هزار زائر را در کربلا فراهم کرد.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه امکانات تدارکاتی در کربلا برای زائران فراهم شده است به آنان توصیه کرد برای بازگشت عجله نکنند.

وی با بیان اینکه ۴۰ هزار خودرو در شهر مهران پارک شده است به نقش ویژه پلیس راهور برای ساماندهی ترافیک در این شهر اشاره و از آنان تشکر کرد. اوحدی گفت: حدود ۳ میلیون زائر از ۵۰ کشور جهان برای شرکت در مراسم اربعین حسینی به کربلا آمدند که ۵۰ درصد آنان از ایران اسلامی مشرف شدند.

رئیس سازمان حج و زیارت با تاکید بر اینکه این حماسه در فرهنگ دینی ما نهادینه شده است، افزود: پارسال ۴۷۰ هزار نفر و سال پیش از آن ۲۳۰ هزار نفر و امسال یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر زائر اربعین حسینی بودند.

اوجدی گفت: این رقم در سال آینده به ۲ تا ۳ میلیون زائر خواهد رسید که باید برای آن چاره اندیشی شود. اوحدی افزود: باید هماهنگی های لازم با دولت عراق برای سال آینده انجام شود و زیرساخت های خود را در مرزها تقویت کنیم.

وی گفت: سازمان حج و زیارت زائرسرای بزرگی را در خروجی بستان در دست ساخت دارد که برای مراسم اربعین سال آینده به بهره برداری خواهد رسید و امکان پذیرایی از ۱۰ هزار زائر را خواهد داشت. رئیس سازمان حج و زیارت افزود: دو هزار مجموعه دفاتر زیارتی با ۱۰۰ هزار کارگزار حج و زیارت داریم که باید آسیب شناسی و نقاط ضعف را برطرف و نقاط قوت را تقویت کنیم.

استاندار ایلام هم در ارتباط تصویری با برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه شهر مهران حال و هوای حسینی دارد، گفت: عملیات خروج زائران به پایان رسید.

محمدرضا مروارید با تاکید بر اینکه همه تدابیر لازم برای بازگشت زائران در نظر گرفته شده است، افزود: در ۲۰ روز گذشته اماکن مذهبی، حسینیه ها، سالن های ورزشی و خانه های مردم در شهر مهران به صورت مهمانسرا و زائرسرا درآمده است.

وی با بیان اینکه حدود ۳۰ هزار نفر آمادگی اسکان داریم، گفت: قرار شد سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از روز بعد از اربعین روزانه ۳ هزار دستگاه اتوبوس بفرستند و سازمان حج و زیارت و سپاه پاسداران هم کمک خواهند کرد.

مروارید افزود: با تدابیر قرارگاه پلیس راه مستقر در مرزها سعی می کنیم به صورت روان این کار انجام شود.

وی با اشاره به اینکه همه تدابیر امنیتی نیز در نظر گرفته شده است، گفت: سازمان حج و زیارت و کمیته های مردمی وسایل رفاهی زائران را فراهم خواهند کرد. استاندار ایلام افزود: به زائران که در آن طرف مرز هستند توصیه می کنیم که در بازگشت عجله نکنند.

استاندار خوزستان هم در ارتباط تلفنی از اهواز با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۵۰۰ هزار نفر از ۲ مرز این استان راهی کربلا شدند، گفت: اشکال خاصی پیش نیامد زیرا همه تمهیدات لازم اندیشیده شده بود.

مقتدایی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد زوار، اهالی خوزستان هستند افزود: در شلمچه حدود ۲۰ دروازه خروج تدارک دیده شده که در مقایسه با پارسال حدود دو و نیم برابر شده است. وی گفت: در چزابه هم ۲۰ دروازه خروج تدارک دیده شد.

مقتدایی گفت: تجربه کاروان های راهیان نور در خوزستان که پارسال حدود ۳،۵ میلیون نفر زائر راهیان نور داشتیم موجب شد مشکل خاصی پیش نیاید.

استاندار خوزستان تاکید کرد: تمهیدات و تدارکات لازم از نظر امنیتی، بهداشت، تغذیه و پشتیبانی برای بازگشت زائران انجام شده است و آماده بازگشت زائران هستیم و ستاد بازگشت را تشکیل دادیم.

جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا نیز در ارتباط تلفنی از قرارگاه ترافیکی اربعین حسینی مستقر در شهر مرزی مهران گفت: مرحله رفت زائران در دو هفته انجام شد اما مرحله برگشت آنان در بازه زمانی کوتاهتر انجام می شود.

سردار امیری افزود: پلیس راهور ناجا، قرارگاه ترافیکی اربعین حسینی را در مرز شهر مهران مستقر کرده و قرارگاه تاکتیکی این مأموریت نیز در اهواز مستقر است.

وی گفت: استقرار این قرارگاه همراه با بسیج نفرات و تیم های کمکی پلیس در دو استان خوزستان و ایلام است تا شرایط لازم برای بازگشت همه زائران فراهم شود.

سردار امیری افزود: هماهنگی با دستگاه های امدادی و هماهنگی برای تأمین اتوبوس از طریق سازمان راهداری و پایانه ها و استقرار آنها برای بازگشت همراه با ایمنی و امنیت زائران از برنامه های مهم پلیس راهور ناجا در دو استان خوزستان و ایلام است.

جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: هماهنگی های لازم انجام شده است و ۴ پارکینگ ویژه را برای استقرار اتوبوس ها شکل دادیم تا زائران به محض ورود به مرز مهران از این اتوبوس ها استفاده کنند.

سردار دولتی فرمانده انتظامی استان ایلام نیز در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو گفت: تاکنون بالغ بر ۵۰۰ هزار زائر از مرز مهران عبور کردند و حدود ۳۰ هزار نفر هم ورودی زائران را داشتیم و با تدابیر لازم همه زائران را اعزام کردیم که امیدواریم بدون مشکل خاص برگردند.

ارسال نظر