رئیس اتاق بازرگانی البرز:
غذا، بزرگترین معضل سیاسی و اقتصادی جهان است
بر اساس گزارش های و مستندات، کارشناسان اقتصادی ۸۴۲ میلیون نفر در جهان از سوء تغذیه رنج می برند که یک سوم این جمعیت در آسیا و اقیانوسیه زندگی می کنند.
کارشناسان اقتصادی معتقد هستند قرن حاضر، قرن بحران غذا در جهان بوده و نیز سونامی گرسنگی در راه است و باید برای جلوگیری از قحطی اندیشه و راه حل پیدا کرد.
به گزارش ایلنا در کرج، رئیس اتاق بازرگانی البرز در همایش تخصصی یکروزه افزودنی های مواد غذایی و آشامیدنی دراتاق بازرگانی البرز گفت: اتاق بازرگانی البرز در سلسله فعالیت های آموزشی وپژوهشی و سمینار های علمی خود مسئله غذا و دارو را نیز مورد توجه قرار داده و امیدوارم این گامی مستمری برای تحقیقات و مسایل اموزشی و علمی بیشتر در این رشته باشد.
حسین طوسی با اشاره به اینکه مسئله غذا و اهمیت غذا بر کسی پوشیده نیست خاطرنشان کرد: دغدغه غذا از زمانی که انسان زندگی در کره خاکی را آغاز کرده شروع شده و در قرن حاضر با توجه به افزایش جمعیت جهان در قاره های مختلف این دغدغه نه تنها ادامه دارد بلکه بیشتر هم شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در بعضی از موارد مسئله غذا تبدیل به بزرگترین معضل سیاسی و اقتصادی جهان شده است گفت: کارشناسان اقتصادی معتقد هستند قرن حاضر، قرن بحران غذا در جهان بوده و نیز سونامی گرسنگی در راه است و باید برای جلوگیری از قحطی اندیشه و راه حل پیدا کرد.
طوسی با اشاره به آمارهای سازمان خواربار و کشاورزی جهانی(فائو) افزود: در جهان تا نیمه قرن حاضر، باید افزایش ۶۰ درصدی از محصولات غذایی را داشته باشیم که در غیر این صورت جهان به دلیل کمبود غذا دچار نزاع و هرج مرج داخلی و بین المللی خواهد بود.
وی بیان داشت: بر اساس گزارش های و مستندات، کارشناسان اقتصادی ۸۴۲ میلیون نفر در جهان از سوء تغذیه رنج می برند که یک سوم این جمعیت در آسیا و اقیانوسیه زندگی می کنند.
طوسی با اشاره به اینکه بر اساس همین آمار های از هر چهار کودک زیر پنج سال یک نفر دچار سوء تغذیه است گفت: این آمارهای هشدار دهنده می طلبد که ما با همکاری یکدیگر در راستای برطرف کردن مشکلات در این زمینه گام برداریم.
وی تاکید کرد: درفرهنگ و آموزه های دینی کل بشر مسئله غذا یکی از مسایل جدی است که مورد توجه بوده و غنای ادبیات جهانی بر این مبنا گذاشته شده است.
طوسی افزود: در سوره مائده آیه ۱۱۴ قران کریم نیز با ظرافت خاصی به اهمیت مسئله غذا پرداخته شده است.
وی تاکید کرد: یکی از مشکلاتی در زمینه تامین قوت و غذا در جهان مسئله اسراف است که بر اساس آمار کارشناسان، بیش از ۲۰ میلیون تن از مواد غذایی در بسیاری از کشورها به ویژه کشور های پیشرفته اسراف و دور ریخته می شود.
وی ادامه داد: در صورتی که از این اسراف جلوگیری شود بسیاری از گرسنگان جهان غذا خواهند داشت.
طوسی تاکید کرد: این سمینار نتایج ثمر بخشی در صنعت غذا کشور و این استان داشته باشد.
گفتنی است، همایش تخصصی یکروزه افزودنی های مواد غذایی و آشامیدنی دراتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز برگزار شد.