دبیر خانه کارگر اصفهان تشریح کرد:
تاثیرات خشکسالی بر زندگی کارگران اصفهان
مشکلات گوناگونی موجب افزایش بیکاری در استان اصفهان شده است، کشاورزانی که روزی زکات دهنده بودند به علت مشکل آب اکنون مستحق زکات شده اند. تحریمها و مشکلات دیگر نیز موجب شدهاست تا افراد و کارگران مختلف در ردههای مختلف صنعتی دچار مشکل شوند.
دبیر خانه کارگر اصفهان با اشاره به وقوع خشکسالی در این استان گفت: کارگران و کشاورزان شرق اصفهان که زمانی «زکات ده» بودند اکنون خود نیازمند و مستحق زکات شدهاند. غرب و جنوب غرب اصفهان نیز دچار خشکسالی شده و نرخ بیکاری در آن مناطق در حال افزایش است.
اصغر برشان در گفتگو با خبرنگار ایلنا در اصفهان کشاورزی را اشتغالی پایدار اما به صورت فصلی دانست و گفت: نزدیک یک سوم اشتغال در شهرستان فلاورجان در بخش کشاورزی است که اکنون دچار خدشه شده است.
برشان با بیان اینکهمساله آب استان اصفهان به جای ملی شدن در سطح استان محدود شده است، اضافه کرد: شهر اصفهان قدیمیترین شبکه آب شرب را دارد و هدر رفت آب نیز بسیار زیاد است و احیای آن بودجه ملی نیاز دارد. اکنون وضعیت آب اصفهان قرمز است و در صورت بحرانی تر شدن نابهنجاریهای بیشتری رخ خواهد داد.
وی خواستار احیا شدن حقابه زاینده رود و تالاب گاوخونی شد و آب را جریانی ملی و انفال دانست و گفت: کسی برای آب حق مالکیت شخصی و منطقهای ندارد. علاوه بر این شهر اصفهان به دلیل شبکه قدیمی فاضلاب با مشکلات بسیاری در زمینه پرت آب مواجه است و باید برای آن فکری کرد.
برشان با بیان اینکه دولت یازدهم از گفتن حقایق و بیان بحران بیکاری ترسی ندارد، اضافه کرد:نرخ بیکاری در استان اصفهان از میانگین کشوری بالاتر است که این امر به عوامل متعددی مانند ارائه تسهیلات بانکی، رکود اقتصادی و خشکسالی و اختصاص یارانه در تولید مرتبط است.
وی از دیگر معضلات موجود در اصفهان را قراردادهای موقت کار دانست و اظهار کرد: این مساله منجر به ناامنی شغلی و اجتماعی، بزهکاری و حتی بالا رفتن سن ازدواج شده است. دراین زمینه قانون تکلیف را مشخص کرده و گفته تنها مشاغلی که دائمی نیست باید مشمول این نوع قراردادها باشند ولی به دلیل سودجویی، سوء استفاده و عدم شفافیت قانون در تفکیک مشاغل دائمی و غیردائمی این اتفاق افتاده است.
دبیر اجرایی خانه کارگر اصفهان اظهار کرد: در دولت گذشته طرحی برای اصلاح قرارداد موقت تدوین شد ولی به دلیل مشکلات بسیار و نواقص زیادی که داشت به دولت برگردانده شد. همچنینطرح ساماندهی و تصحیح قراردادها نیز به صحن علنی مجلس رسیده ولی چون وزارت کار اعلام کرده یک لایحه به مجلس میدهد این طرح همچنان عقیم مانده است.
برشان درباره حوادثکار و بازرسی محیطهای کار نیز اظهار داشت: بازرسان وزارت کار حکم کارمند دادگستری را دارند و دارای مجوز برای ورود به کارگاهها حتی کارگاههای خانگی هستند اما نیروی انسانی در بحثبازرسی این وزارتخانه کافی نیست و به همین دلیل حوادثناشی از کار در استان اصفهان افزایش یافته است.
دبیر خانه کارگر اصفهان همچنین با اشاره به وضعیت کارگران ساختمانی اضافه کرد: یکی از مستحقترین کارگران، کارگران ساختمانی هستند که از نظر بیمه و معیشت در وضعیت مطلوبی نیستند. دولت به موضوع آنها ورود کرده اما همچنان سر آنها بیکلاه مانده است. امیدواریم که در آینده با پیگیری دولت مشکلات آنها رفع شود.
برشان؛ با اظهار اینکه مشکل عمده کنونی بازنشستگان وضعیت درمانی آنهاست و قانون الزام به درمان که در سال ۱۳۶۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان رسید، در اصفهان اجرایی نمیشود تصریح کرد: در صورتیکه بازنشستهای به یکی از بیمارستانهای تحت تامین اجتماعی مراجعه کرده و آنجا خدمات مورد نیاز وی را نداشت، باید این بازنشسته را به بیمارستانی که دارای این خدمت است ارجاع دهند تا درمان شوند اما این کار اکنون صورت نمیگیرد.
دبیر اجرایی خانه کارگر اصفهان بابیان اینکه دولت در بحثدرمان قدمهای خوبی برداشته و بسیاری از هزینهها را کاهش داده است ادامه داد: بیمارستان شریعتی اصفهان باید عمل جراحی قلب برای بازنشستگان تامین اجتماعی انجام دهد اما این کار نیز اجرایی نشده است. با این کار کارگران نمیتوانند عهده دار هزینههای سنگین عمل جراحی شوند.