وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد:
بررسی لایحه تاسیس سازمان نظام کارآفرینی در دولت
«این کانونها به منظور یکپارچهسازی توسعه کارآفرینی در استانهای کشور تا تشکیل سازمان نظام کارآفرینی فعالیت می کنند.»
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ایجاد کانونهای کارآفرینی در تمامی استانهای کشور خبر داد و گفت: این کانونها به منظور یکپارچهسازی توسعه کارآفرینی در استانهای کشور تا تشکیل سازمان نظام کارآفرینی فعالیت می کنند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی «علی ربیعی» در تشریح مهم ترین اقدامات توسعه و ترویج کارآفرینی در کشور گفت: کانونهای کارآفرینی به منظور یکپارچهسازی توسعه کارآفرینی در استانهای کشور تا تشکیل سازمان نظام کارآفرینی، به عنوان اتاق فکر کارآفرینی و متشکل از کارآفرینان برتر استانها در راستای وظایف و ماموریتهای محوله در دستورالعمل ابلاغی وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی فعالیت میکنند.
وی افزود: در حال حاضر اکثر استان های کشور اقدام به تشکیل کانون کارآفرینی و انجام فعالیتهای مورد نظر کرده اند. بر اساس چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴، ایران کشوری توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی، الهامبخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بینالمللی ترسیم شده است. در این راستا، یکی از راههای رسیدن به جایگاه اول اقتصادی، توسعه و ترویج کارآفرینی نوآورمحور و دانشبنیان است.
وزیرتعاون، کارورفاه اجتماعی گفت: با توجه به اهمیت موضوع کارآفرینی و نقش آن در توسعه و رشد اقتصادی کشور، معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به برنامهریزی و انجام اقدامات و فعالیتهای بنیادی در خصوص توسعه و ترویج کارآفرینی در کشور اقدام کرده است.
ربیعی همچنین از تلاش برای تصویب لایحه تاسیس سازمان نظام کارآفرینی کشور خبر داد و گفت: این لایحه با هدف " کمک به ایجاد مدیریت یکپارچه و فراگیر توسعه امور کارآفرینی مبتنی بر دانش و نوآوری، بسیج کارآفرینان به عنوان بزرگترین سرمایه های علمی و فناوری کشور برای ایجاد هم افزایی و ارزش افزوده بالا "، در حال حاضر به کمیسیون امور اجتماعی دولت ارسال و موضوع با مشارکت اعضای کانون های کارآفرینی استانها در حال پیگیری است.
وی اعلام کرد: ایجاد مراکز مشاوره، اطلاعرسانی و خدمات کارآفرینی از دیگر اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در توسعه و ترویج فرهنگ کارآفرینی به شمار می رود. آییننامه ایجاد مراکز فوق در سطح استانهای کشور با هدف " حمایت از کارآفرینان و ارائه خدمات مشاورهای تخصصی به متقاضیان طرحهای سرمایهگذاری مبتنی بر نوآوری و فناوریهای جدید در عرصه مزیتهای نسبی و رقابتی استانها " در سال ۱۳۹۰ پس از تصویب در شورای عالی اشتغال، به کلیه استانها ابلاغ شده است. در حال حاضر نیز حدود ۸۳ مرکز در سراسر کشور ایجاد و به انجام مشاوره به متقاضیان میپردازند.
ربیعی پیگیری ایجاد دفاتر کارآفرینی در دستگاههای اجرایی را از دیگر اقدامات وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی درتوسعه و ترویج فرهنگ کارآفرینی دانست و گفت: پیرو تصویبنامه هیات وزیران مبنی بر ایجاد دفاتر کارآفرینی در وزارتخانهها و سازمانهای دولتی، ماهیانه یک نشست هماندیشی با مسئولان دفاتر کارآفرینی دستگاهها به منظور " تعامل با دفاتر کارآفرینی موجود و استفاده از نظرات ارزشمند سایر دستگاهها برای برنامهریزی و اجرای سیاستهای توسعه کارآفرینی به عنوان موضوعی فرابخشی " برگزار و موضوعات مرتبط مورد بررسی، نظرسنجی و تصمیمگیری قرار میگیرند.
وی طراحی و نظارت بر اجرای دوره های آموزش تخصصی کارآفرینی در استانها، تدوین نقشه توسعه کارآفرینی، طراحی انواع صندوقهای تامین مالی مردمنهاد کارآفرینی، برنامهریزی برای ایجاد صندوق خیرین حامی کارآفرینی، تهیه پیشنویس تفاهمنامه همکاری وزارت متبوع با سایر دستگاه ها، مطالعه و طراحی برنامه عملیاتی آموزش و ترویج کارآفرینی، ایجاد بانک اطلاعات کارآفرینان و به روزرسانی اطلاعات در سایت کارآفرینی(www. karafarini. gov. ir) را از دیگر قدامات وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی در این زمینه عنوان کرد.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امید است با توجه به فرابخشی بودن موضوع کارآفرینی، با تلاش و همت مسئولان ذیربط در تمامی دستگاههای اجرایی، از سرمایههای اجتماعی موجود استفاده بهینه و در راستای توسعه و ترویج کارآفرینی گام های بیشتری برداشته شود.