دبیر خانه کارگر بجنورد انتقاد کرد:
فقدان صنایع تبدیلی، بازار کشاورزی را در اختیار واسطهها قرار داده است
چکیده: ایجاد صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی و باغداری علاوه بر رونق کشاورزی در منطقه باعثاشتغال زایی گسترده، افزایش درآمد مردم و حل مشکلات اجتماعی ناشی از بیکاری خواهد شد.
یک فعال کارگری در بجنورد کمبود صنایع تبدیلی در استان خراسان شمالی را عامل بسیاری از مشکلات کشاورزان و باغداران در این استان دانست و گفت:ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در خراسان شمالی باعثافزایش بهرهوری و اشتغال پایدار میشود.
«فرهاد هدایتی» در این باره به ایلنا گفت: ایجاد صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی و باغداری علاوه بر رونق کشاورزی در منطقه باعثاشتغال زایی گسترده، افزایش درآمد مردم و حل مشکلات اجتماعی ناشی از بیکاری خواهد شد.
دبیر خانه کارگر بجنورد افزود: به علت شرایط نامطلوب اقتصادی ساکنان منطقه، هیچ گونه صنایع تبدیلی برای فرآوری محصولات کشاورزی، دامی و باغی وجود ندارد و کشاورزان و باغداران این منطقه همواره دچار ضرر و زیان میشود.
به گفته این فعال کارگری، نبود صنایع تبدیلی بازار کشاورزی را به واسطهها و دلالان تقدیم کرده است که این از جمله مهمترین مشکلات کشاورزان و باغداران منطقه است، چرا که کشاورزان این منطقه مجبورند محصولات تولیدی خود را به صورت خام به واسطهها بفروشند که پس از فرآوری همین محصول با چند برابر قیمت در بازار توسط واسطهها فروخته میشود.
این فعال کارگری همچنین کمبود سیلو و سردخانه را یکی از مشکلات اساسی خراسان شمالی عنوان کرد و گفت: کشاورزان هزینههای زیادی بابت حمل محصول خود پرداخت میکنند، بنابراین اگر مسوولان وامهای کم بهره و درازمدت برای ایجاد سیلو و سردخانه در اختیار متقاضیان بگذارند علاوه بر حل این مشکلات، جوانان زیادی نیز مشغول کار خواهند شد.
هدایتی در خاتمه با بیان اینکه نبود بازار فروش مناسب و کمبود نقدینگی از دیگر مشکلات اساسی فعالان این بخش است، گفت: دولت برای ترغیب و جذب سرمایه گذاران برای ساخت واحدهای فرآوری محصولات کشاورزی و دامی باید برنامههای مشخصی را پییزی و ارائه کند.