یک فعال صنفی کارگران نقاش:
بسیاری از نقاشان ساختمانی در آستانه نوروز بیکارند

چکیده: به نظر میرسد که افزایش مشکلات اقتصادی بخش مزدبگیر(کارگر، کارمند و بازنشسته) جامعه که بخش اصلی مشتریان ما را تشکیل میدادند باعثشده است تا بسیاری از تهرانیها در آستانه شروع سال جدید از تجدید و ترمیم نقاشی دیوارهای منازل خود منصرف شوند.
یک فعال صنفی کارگران نقاش ساختمانی در آستانه نوروز از بیکاری بسیاری از نقاشان ساختمانی در ماههای پایانی امسال خبر داد.
«حسین امیدی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: بنابر عرف، معمولا ماههای آخر هر سال زمان خانهتکانی پیش از نوروز است و بر همین اساس تا پیش از امسال همیشه اسنفدماه زمانی بود که کارگران نقاش به دلیل سفارش بالای کار، فرصت «سرخاراندن» نداشتند.
این فعال صنفی کارگران نقاش ساختمانی در تهران ادامه داد: به نظر میرسد که افزایش مشکلات اقتصادی بخش مزدبگیر(کارگر، کارمند و بازنشسته) جامعه که بخش اصلی مشتریان ما را تشکیل میدادند باعثشده است تا بسیاری از تهرانیها در آستانه شروع سال جدید از تجدید و ترمیم نقاشی دیوارهای منازل خود منصرف شوند.
وی با بیان اینکه نبود کار در ماههای پایانی سال به معنی ناتوانی در تامین مخارج سال آینده است، در این باره توضیح داد: ماههای پایانی سال فرصتی را برای کارگران نقاش فراهم میکند برای مخارج سال آیندهشان پسانداز کنند چرا که کارگران ساختمانی مانند سایر کارگران حقوق ثابت ماهانه و عیدی و پاداش پایان سال نمیگیرند.
امیدی افزود: بیشتر این کارگران حتی از سوی دولت برای دریافت سبد کالا واجد شرایط تشخیص داده نشدهاند و در حال حاضر تنها محل درآمد مستمر آنها همان یارنه ۴۵ هزار تومانی دولت است.
این فعال صنفی از شمار قابل توجه کارگران نقاش ساختمانی که این روزها در پاتوقهای صنفی خود سرگرداناند به عنوان شاهد مثال یاد کرد و افزود: تا اسفند ماه سال قبل، کمتر کارگر نقاش ساختمانی در تهران برای روزهای متوالی در پاتوق کارگران ساختمانی سرگردان بود.
وی در تشریح وضعیت اقتصادی به عنوان عامل رکود کار نقاشان ساختمانی گفت: اگر در اسفند سال ۹۱ هزینه نقاشی یک ساختمان ۱۰۰ متری حدود یکمیلیون و هفتصد هزار تومان برآورد میشد اکنون به دلیل تورم اقتصادی این هزینه به حدود دو و نیم میلیون تومان افزایش یافته است.
امیدی با اشاره به جمعیت ۵ هزار نفره کارگران ساختمانی در تهران و مناطق حومه پایتخت، یکی از تبعات بیکاری را ناتوانی در پرداخت حق بیمه دانست و ادامه داد: شاید مهمترین آسیبی که از این طریق به کارگران نقاش ساختمانی وارد میشود ایجاد وقفه در پرداخت حق بیمه باشد.
این فعال کارگری در پایان این گفتگو با ابراز نگرانی از گسترش بیکاری کارگران ساختمانی طی سال آینده، گفت: تا پیش از این، بخش عمدهای از کارگران ساختمانی در پروژههای مسکن مهر مشغول کار بودند که در حال حاضر به دلیل رو به پایان بودن این پروژه و نبود پروژه جایگزین بسیاری از کارگران ساختمانی در آینده با مشکل یافتن شغل مواجه میشوند.