معاون سازمان امور مالیاتی:
قانون جدید مالیات بر خانههای خالی به زودی به صحن علنی میرود/ مالیات ستانی از مالکان حقیقی آغاز شد
معاون سازمان امور مالیاتی اظهار داشت: در قانون جدید 120 روز پس از خالی ماندن خانه، آن واحد مشمول مالیات یک سال خانه خالی میشود و نرخهای مالیاتی هم به صورت چشمگیری افزایش مییابد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، هادی خانی با اشاره به آغاز مالیاتستانی از خانههای خالی اظهار داشت: جریان اخذ مالیات از خانههای خالی با ارائه اولین لیست از سوی وزارت راه و شهرسازی آغاز شده است و در مرحله اول اطلاعات 109 هزار واحد در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گرفت.
وی با اشاره به تغییر قوانین مالیات بر خانههای خالی گفت: مجلس بر روی قانون فعلی اصلاحیهای در نظر گرفته است اما از شورای نگهبان به کمیسیون تخصصی بازگشته و به زودی اصلاحیه نهایی به صحن علنی میرود. این اصلاحیه درباره نرخ مالیات و زمان مربوط به خالی ماندن خانهها است.
معاون فناوریهای سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: با اصلاحیه قانونی فعلی، بازدارندگی افزایش مییابد و دست سازمان امور مالیاتی برای مالیاتستانی بازتر است.
خانی گفت: طبق قانون فعلی، سال اول مشمول مالیات نمیشود و سال چهارم به بعد 1.5 برابر اجاره، مالیات دریافت خواهد شد اما در قانون جدید 120 روز پس از خالی ماندن خانه، آن واحد مشمول مالیات یک سال خانه خالی میشود و نرخهای مالیاتی هم به صورت چشمگیری افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه 2 میلیون و 700 هزار خانه خالی در سطح کشور شناسایی شده است، گفت: در مرحله اول اطلاعات 109 هزار خانه خالی به ما ارائه شده که منتظر هستیم وزارت راه و شهرسازی مابقی اطلاعات را در اختیار ما قرار دهد و عزم همکاران ما در وزارت راه و شهرسازی برای ارائه اطلاعات کامل جدی است.
معاون سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: به محض ارائه اطلاعات بلافاصله نسبت به مالیاتستانی از مالکان اقدام میکنیم و همکاری سایر نهادها در این موضوع الزامی است.
خانی با بیان اینکه مالیات از واحدهای خالی مرتبط با اشخاص حقوقی و نهادها دو برابر اشخاص حقیقی است، بیان داشت: در مالیات خانههای متعلق به اشخاص حقیقی، واحد برای یک سال اول مشمول مالیات نمیشود اما در مالیات مالکان اشخاص حقوقی اگر واحد 120 روز خالی بماند مشمول مالیات خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین مالیات مالکان حقوقی دو برابر مالکان حقیقی است. اگر مالیات خانههای خالی متعلق به اشخاص حقیقی 6 برابر اجاره باشد این عدد برای اشخاص حقوقی 12 برابر است.