خبرگزاری کار ایران

ارزآوری ۱۶۴ میلیون دلاری صادرات کشمش ایران

ارزآوری ۱۶۴ میلیون دلاری صادرات کشمش ایران
کد خبر : ۹۳۴۲۶۳

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی از ارزآوری ۱۶۴ میلیون دلاری صادرات کشمش در سال گذشته خبر داد.

به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، داراب حسنی با اشاره به آخرین آمار سازمان بین المللی انگور و فراورده های آن در سال ۲۰۱۸، گفت: محصول انگور ۷.۴ میلیون هکتار از زمین های قابل کشت دنیا را به خود اختصاص داده که سهم ایران از مجموع سطح زیر کشت انگور در دنیا بالغ بر ۳۰۸ هزار هکتار است.

وی ادامه داد: از سطح زیر کشت ۳۰۸ هزار هکتاری انگور در کشورمان ۲۸۹ هزار هکتار از آن بارور و بیش از ۱۹ هزار هکتار از آن غیر باروراست. همچنین ۷۵ درصد از باغات انگور کشور آبی و ۲۵ درصد آن دیم است.

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک، افزود: ارزیابی تولید محصول انگور در دنیا بیانگر افزایش تولید از میزان ۷۴.۳ میلیون تن در سال ۲۰۱۴ به ۷۷.۸ میلیون تن در سال ۲۰۱۸  بوده و میزان تولید در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال ۲۰۱۷ رشد ۶.۵ درصدی داشته است.

وی تصریح کرد: چین با ۱۱.۷ میلیون تن تولید، ایتالیا با ۸.۶ میلیون تن و آمریکا با ۶.۹ میلیون تن تولید، رتبه اول تا سوم تولید انگور را به خود اختصاص داده‌اند.

حسنی بیان کرد: مهمترین محصول تولیدی از انگور کشمش بوده و تولید آن در دنیا بیش از ۱.۳ میلیون تن در سال ۲۰۱۸ گزارش شده است.

وی یادآور شد: در بین کشورهای عمده تولید کننده محصول کشمش در سال ۲۰۱۸، ایران با تولید متوسط ۲۰۰ هزار تن و صادرات بیش از ۱۲۰ هزارتن در رتبه سوم تولید و صادرات پس از ترکیه و آمریکا قرار گرفته است.

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک درباره ارزآوری کشمش، افزود: صادرات کشمش با ارز آوری بالغ بر ۱۶۴ میلیون دلار در سال ۹۸ سهم مهمی را از صادرات محصولات کشاورزی به خود اختصاص داده است؛ این میزان نسبت به سال ۱۳۹۷ حدود ۶ درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به نام گذاری سال جاری توسط مقام معظم رهبری به نام جهش تولید، بیان کرد: پتانسیل افزایش صادرات کشمش تا ۱۵۰ هزار تن برای سال جاری پیش بینی شده است.

حسنی با اشاره به اینکه میزان تولید انگور در کشور حدود سه میلیون تن است، به ارقام عمده تولیدی اشاره کرد و افزود: ارقام غالب انگور در کشور بی دانه سفید و قرمز (حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد) با کاربرد تازه خوری است؛ البته تغییر ارقام به ارقام رومیزی با قابلیت ماندگاری بالا در سردخانه از طریق سرشاخه کاری انگور در اولویت قرار دارد.

وی افزود: استان‌های فارس، قزوین، همدان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، مرکزی به ترتیب به عنوان برترین های تولید کننده محصول انگور در کشور هستند.

حسنی بیان اینکه سطح زیر کشت و تولید انگور در کشور از جایگاه بالایی در جهان برخوردار است، گفت: کشورمان از نظر میزان عملکرد در واحد سطح و کیفیت محصولات تولیدشده در بخشی از مناطق، از حد مطلوب و ایده‌آل فاصله دارد.

وی هزینه تمام‌شده برای تولید هر کیلوگرم محصول انگور را به علت سنتی بودن روش‌های کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت بالا عنوان کرد و گفت: این مهم موجب کاهش صرفه اقتصادی خواهد شد و توان رقابتی را از تولیدکنندگان می‌گیرد.

حسنی ادامه داد: پایین بودن عملکرد، بالا بودن ضایعات و هزینه تمام‌شده متأثر از عوامل مختلفی است که مهم‌ترین مورد آن نوع سیستم تربیت بوته تاک است.

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک با اشاره به اجرای طرح فراز گفت: در این طرح، توسعه انگور به روش داربستی انجام می‌شود و هدف از اجرای طرح فراز پایین آوردن هزینه‌های کارگری به دلیل امکان استفاده از ماشین‌آلات و افزایش عملکرد در مقایسه با سیستم سنتی است.

وی از دیگر مزایای اجرای طرح فراز را امکان مقابله با آسیب‌های ناشی از سرما و تگرگ و حمله پرندگان عنوان کرد و یادآور شد: کارایی این سیستم در نفوذ نور و جلوگیری از آلودگی ناشی از تماس میوه با خاک موجب افزایش کیفیت و کمیت تولید محصول نیز می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز