سخنگوی صنعت برق؛
جهش ۳۰۰۰ مگاواتی مصرف برق/ پیک مصرف کشور از مرز ۵۰ هزار مگاوات فراتر رفت
پیک مصرف برق امروز هفتم خرداد، در مقایسه با روز مشابه سال گذشته، رشد بیسابقه 3 هزار مگاواتی را تجربه کرد و از مرز ۵۰ هزار مگاوات گذشت.
به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق با اعلام این خبر گفت: این میزان همچنین نسبت به روز گذشته رشد بیش از 2200 مگاواتی را تجربه کرد که این امر با توجه به روند افزایش دمای هوا و احتمال تداوم آن در هفته های آتی، می تواند نگرانی هایی را به همراه داشته باشد.
وی افزود: میزان مصرف برق در کشور با نزدیک شدن به فصل تابستان، افزایش دما و استفاده از وسایل سرمایشی همانند سال های گذشته روند صعودی به خود گرفته است.
رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: در حالی که پیک مصرف برق روز گذشته(6 خرداد 1399) به 48101 مگاوات رسیده بود، این میزان امروز به 50324 مگاوات رسید که رسیدن به این میزان مصرف در روزهای ابتدایی خرداد، در تاریخ صنعت برق بی سابقه است.
سخنگوی صنعت برق با اشاره به این که میزان مصرف برق در روز مشابه سال گذشته(7 خرداد 1398) 47424 هزار مگاوات بود، اظهار کرد: معمولا مصرف برقی که امروز به ثبت رسید، در روزهای پایانی خرداد یا اوایل تیرماه به وقوع می پیوندد.
رجبی مشهدی روند افزایشی دمای هوا و ورود سریع وسایل سرمایشی به مدار مصرف را مهمترین دلیل افزایش ناگهانی و بی سابقه مصرف برق در روزهای ابتدایی ماه جاری دانست و گفت: در ماه های گرم سال، مصرف برق کشور بین 21 تا 23 هزار مگاوات افزایش می یابد که این میزان افزایش دقیقا متاثر از ورود وسایل سرمایشی(کولرها، اسپلیت ها و...)به مدار مصرف برق است.
سخنگوی صنعت برق همچنین با اشاره به افزایش مصرف برق مشترکان و بالا رفتن هزینه برق آنان خاطرنشان کرد: مهمترین راهکاری هایی که می تواند به کاهش مبلغ قبض برق کمک کند، تنظیم درجه کولرگازی روی 24 تا 25 درجه، استفاده از دور کند کولرهای آبی، عدم استفاده از وسایل پرمصرف برقی در ساعات های گرم روز است.
وی یادآور شد: در عین حال استفاده از نور طبیعی در طول روز و خاموش کردن لامپ های اضافه نیز می تواند تاثیر بسزایی در کاهش مصرف برق مشترکان داشته باشد.