با حضور ویدیو کنفرانسی رییس جمهور:
افتتاح و کلنگزنی ۴هزار میلیارد تومان پروژه آزادراهی و بزرگراهی/ آخرین قطعه مسیر ترانزیتی تهران- بندر امام کلنگزنی میشود
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: روز دوشنبه پنجم خرداد ماه با حضور ویدیو کنفرانسی رییس جمهوری 4 هزار میلیارد تومان پروژه بزرگراهی و آزادراهی در دو استان قم و مازندران افتتاح و کلنگزنی میشود.
خیرالله خادمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا از افتتاح و شروع عملیات اجرایی چهار هزار میلیارد تومان پروژه آزادراهی و بزرگراهی در روز دوشنبه پنجم خردادماه خبر داد و گفت: این میزان پروژه در دو استان قم و مازندران در روز دوشنبه با حضور رییس جمهوری به صورت ویدئوکنفرانسی کلنگزنی و افتتاح میشود.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین پروژهها عملیات اجرایی آخرین قطعه از آزادراه معروف تهران – بندرامام است، ادامه داد: در استان قم آزادراه رقم به اراک که بخشی از آزادراه تهران به بندر امام است کلنگزنی خواهد شد این آزادراه آخرین قطعه باقی مانده از مسیر ترانزیتی تهران به بندر امام محسوب میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مشخصات این پروژه گفت: طول آزادراه قم به اراک 110 کیلومتر است که به صورت شش خطه ساخته خواهد شد.
خادمی افزود: با ساخت این آزادراه گلوگاه ترافیکی که در کریدور شمال به جنوب قرار داشت و همچنین مشکلاتی که مردم قم به واسطه تردد ماشین آلات سنگین در مسیر قبلی مواجه بودند رفع خواهد شد و این ترافیک به بیرون منتقل میشود و مردم میتوانند با یک روانسازی ترافیکی به صورت راحتتر و ایمنتر در مسیر جدید عبور کنند.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای احمل و نقل تاکید کرد: آزادراه تهران بندر امام کوتاهترین مسیر آزادراهی است که مرکز کشور را به خلیج فارس متصل میکند. این پروژه قبل از انقلاب طراحی شده بود و پس از انقلاب به صورت قطعه قطعه به اجرا رسید.
خادمی اظهار داشت: با احداث آخرین قطعه باقی مانده از این مسیر سراسر تهران تا بندر امام مسیر آزادراهی یا بزرگراهی با مشخصات بسیار مطلوب خواهیم داشت و مردم میتوانند تردد راحتتر و ایمنتری به بنادر جنوب غربی کشور داشته باشند. همچنین مردم استانهای قم، مرکزی و خوزستان هم امکان تردد در این مسیر را دارند.
وی درباره ارزش این پروژه گفت: برآورد اولیه ما در ابتدای سال 98 برای اجرای این پروژه 1287 میلیارد تومان بود که قیمت بروز شده آن دو هزار و 500 میلیارد تومان است.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره پروژههای استان مازندران گفت: اولین پروژهای که در این مراسم در استان مازندران به اجرا میرسد بخشی از محور هراز به طور چهار خطه به طول شش کیلومتر است که در قالب باند دوم احداث شده است.
وی با بیان اینکه دو کیلومتر از این مسیر به صورت تونل ساخته شده است ادامه داد: برای این پروژه 150 میلیارد تومان هزینه شده است و کل مسیر دارای دیوارهای حائل بسیار بلند است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ادامه داد: پروژه دوم افتتاح 17 کیلومتر از محور ساری به سمت سمنان است از آنجایی که در ورودی شهر ساری با روستاهای پرجمعیت و مناطق گردشگری و کشاورزی مواجه هستیم این منطقه دارای ترافیک سنگینی بود همچنین بار ترافیکی از جنوب وارد این مسیر میشد چرا که بار از بندرعباس به یزد و به چوپانان، سمنان و از آنجا برای ورود به بندر امیرآباد وارد مازندران میشد به همین دلیل محور چهار خطه به طول 17 کیلومتر و با هزینه 120 میلیارد تومانی ساخته شد.
وی افزود: بنابراین روز دوشنبه 23 کیلومتر بزرگراه در مازندران مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
خادمی از کلنگزنی آزادراه قائمشهر به ساری خبر داد و گفت: طول این آزادراه 44 کیلومتر است که به صورت شش خطه به احداث میرسد. این آزادراه به عنوان کنارگذر جنوبی شهر ساری عمل میکند به طوری که مردم برای تردد به شهر مازندران از جمله نکا، بهشر و همچنین سفر به گلستان نیازی به ورود به ساری ندارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: هزینه ساخت این آزادراه شش خطه هم 1400 میلیارد تومان است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ادامه داد: آخرین پروژه هم شروع عملیات احداث باند دوم مرزنآباد – دزدبن است که این پروژه به صورت چهار خطه و با طول 15 کیلومتر ساخته خواهد شد و هزینه آن 150 میلیارد تومان است.
خادمی تاکید کرد: ساخت این آزادراه در روانسازی ترافیک فعلی به سمت چالوس بسیار مسیر خواهد بود.