در گفتوگو با ایلنا تشریح شد:
صادرات بنزین در شرایط کرونا چه تغییری کرده است؟
عملا بخاطر اضطرار خالی کردن مخازن صادرات انجام میدهیم و گرنه توجیهی ندارد.
حمید حسینی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره وضعیت صادرات بنزین اظهار داشت: طبق روال سابق بنزین هم از طریق دریایی و هم زمینی در بورس عرضه میشود، البته قیمت دریایی پایین و در حد 10 تا 11 دلار است، چون مجبوریم خودمان را با بازار جهانی وفق دهیم و حتی مجبوریم تخفیف دهیم و عملا بخاطر اضطرار خالی کردن مخازن صادرات انجام میدهیم و گرنه توجیهی ندارد.
وی افزود: در حال حاضر قیمت فروش بنزین در داخل کشور، برای پالایشگاهها خیلی بهتر از صادرات این فرآورده است.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی تصریح کرد: اکنون به افغانستان، ارمنستان، پاکستان و عراق صادرات بنزین داریم که این کشورها هم در قرنطینه و کاهش آمد و شد هستند در نتیجه مصرف کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از کامیونهای حمل سوخت در مرز پاکستان معطل ماندهاند، تاکید کرد: در هر حال صادرات تعطیل نیست ولی رونق سابق را ندارد و باید برای مازاد بنزین کاری بکنیم.
حسینی درباره اینکه نفت نسبت به دیگر کالاهای قابل عرضه در بورس تا حدی عقب مانده گفت: بورس کالا زمانی که شکل گرفت بسیاری از فرآوردههای نفتی و پتروشیمی در بورس کالا عرضه میشد و اصلا شکل گیری و رونق بورس کالا از قیر بوده است، در حال حاضر بورس کالا وضعیت خوبی دارد بسیاری از اقلام فرآوردههای نفتی و پتروشیمی در بورس کالا عرضه میشود.
وی ادامه داد: سال گذشته عرضه فرآوردههای نفتی و برق وضعیت نسبتا خوبی داشتند و اکنون نیز هر هفته عرضههای خوبی صورت میگیرد و در شرایطی که اوضاع جهان مناسب نیست عرضههای ایران نشان از پویایی است، هر چند نفت به خاطر مسائل خاص خود از جمله تحریم اوضاع خوبی در بورس ندارد.