دژپسند:
بازارهای صادراتی از دست برود، به آسانی قابل احیاء نخواهد بود/ ناچاریم پیشنهاد امهال مالیات را تکرار کنیم
وزیر اقتصاد اظهار داشت: به عنوان مثال ما در خصوص مالیات، ناچاریم بطور مداوم پیشنهاد امهال، برای ستاد ملی مبارزه با کرونا و شورای هماهنگی اقتصاد کشور ببریم، چون بخوبی واقفیم که بسیاری از فعالیتهای اقتصادی، بخاطر کرونا با مشکلات زیادی مواجه هستند.
به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت اقتصاد، دکتر دژپسند طی سخنانی در این جلسه پس از استماع گزارش ارائه شده از سوی اعضای ستاد مقابله با بیماری کرونای استان اصفهان در خصوص عملکرد، موانع و مشکلات این ستاد اظهار داشت: برخی موارد مطرح شده توسط اعضای ستاد، در خصوص موانع کسب و کار، از طریق هیات واگذاری قابل حل است و برخی از موارد دیگر نیز از طریق وزارت اقتصاد، قابل پیشنهاد جهت بررسی و رسیدگی در هیات دولت است.
وی افزود: در عین حال، برخی موارد و مشکلات در سطح استان اصفهان و نیز سراسر کشور، اقتضای شرایط تحمیلی ناشی از بروز بیماری کرونا است.
وزیر اقتصاد گفت: به عنوان مثال ما در خصوص مالیات، ناچاریم بطور مداوم پیشنهاد امهال، برای ستاد ملی مبارزه با کرونا و شورای هماهنگی اقتصاد کشور ببریم، چون بخوبی واقفیم که بسیاری از فعالیتهای اقتصادی، بخاطر کرونا با مشکلات زیادی مواجه هستند.
دژپسند ادامه داد: در برخی موارد دیگر مثل تسهیلات بانکی نیز، به فرمولی رسیده ایم که حداقل 50 درصد سپرده های استانی، صرف ارائه تسهیلات در همان استان شود و خوشبختانه بانک مرکزی هم این موضوع را بخشنامه کرده است.
وزیر اقتصاد در خصوص صادرات نیز با بیان اینکه گزارش وی در خصوص صادرات محصولات پزشکی کشور در حوزه کرونا، در هیات دولت مورد توجه و تقدیر رییس جمهور قرار گرفته است، گفت: در بحث صادرات، به دلیل برخی آثار جبران ناپذیر آن، خیلی نمیتوان محدودیت اعمال کرد، چون به خوبی میدانیم، اگر بازارهای صادراتی کشور از دست برود، به آسانی قابل احیاء و جبران نیست.
دژپسند در بخش دیگری از سخنان خود، در خصوص سیاستهای وارداتی این وزارتخانه نیز گفت: گمرک جمهوری اسلامی به دو دلیل، واردات را تسهیل میکند؛ یکی اینکه 85 درصد واردات ما کالاهای واسطهای، سرمایهای و کالاهای اساسی است و بدون آن، بنگاههای تولیدی کشور آسیب میبینند و دیگر اینکه در بخش کالاهای اساسی نیز اگر دیر بجنبیم، ممکن است با کمبود مواجه شویم.
وی با بیان اینکه اقتصاد استان اصفهان به شدت متاثر از گردشگری است، آسیب دیدن این صنعت در ایام کرونا را موجب کسادی بسیاری از کسب و کار های مرتبط با صنعت مذکور در استان، عنوان و ابراز امیدواری کرد، با پرداخت سهمیه کسب و کارهای آسیب دیده اصفهان از محل 75 هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب دولت، مشکلات آنها هر چه سریع تر سامان یابد.
وزیر اقتصاد همچنین با ابراز خرسندی از شب بدون تلفات کرونایی در شهرستان کاشان به عنوان یکی از شهر های درگیر این بیماری و روحیه بخش خواندن این آمار برای مسئولان اداری، بهداشتی و درمانی دیگر نقاط کشور، برای حل مشکلات اعتباری بخش بهداشت و درمان استان اصفهان و به ویژه این شهرستان، قول مساعد داد.
این گزارش حاکی است، در شروع این جلسه، رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گزارشی از اقدامات و خدمات درمانی ارائه شده و مشکلات اعتباری و بهداشتی این مجموعه ارائه کرد و همچنین معاون اقتصادی استانداری اصفهان، طی سخنانی، ضمن طرح پیشنهاداتی به منظور عبور از بحران فعلی، گزارشی از وضعیت اقتصادی استان در ایام کرونا، اقدامات انجام گرفته برای مقابله با این بیماری و نیز موانع و مشکلات در این راستا را ارائه کرد.