خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا تشریح شد؛

بازار خودرو به کدام سمت می‌رود؟

بازار خودرو به کدام سمت می‌رود؟
کد خبر : ۸۹۵۹۶۵

یک کارشناس خودرو با بیان اینکه ثبات نرخ ارز بستگی به شرایط و تصمیم مسئولان دارد، گفت: اگر نرخ ارز به همین میزان باقی بماند در بازار خودرو شاهد افزایش قیمت خواهیم بود.

به گزارش ایلنا، گسترش بیماری کرونا و تبدیل شدن آن به یک اپیدمی در تمام دنیا تبدیل به یکی از موضوعات مهم در جهان شده است. به دنبال این بیماری و تنش‎های ایجاد شده در جامعه بسیاری از کسب و کارها و درنتیجه  بازارها از رونق افتادند. اما اگر بازار خودرو را رصد کنیم، متوجه خواهیم شد که علی رغم همه رکودی که درجامعه حاکم شده است در این بازار با جهش قیمت روبه‎رو هستیم که ادامه این مسئله موجب ایجاد نگرانی در روند حاکم در بازار خودرو شده است. 

امیرحسن کاکایی کارشناس حوزه‎ی خودرو با اشاره به آنکه به دلیل بیماری کرونا بازار خودرو تقریبا در حد توقف است، گفت: این مسئله بسیار طبیعی است و اگر از هفته آینده کسب و کارها شروع شوند، پیش بینی می‌کنیم که در بازار خودرو شاهد رونق باشیم. 

وی ادامه داد: مسئولین عدد سازی و اعلام قیمت‎های جهش یافته از طرف برخی سایت‎ها را یکی از دلایل افزایش قیمت و ایجاد تنش در بازار خودرو بیان و در پی آن اقدام به بستن این سایت‎ها کردند و این مسئله توانست موجب ایجاد وضعیت آرام در بازار خودرو شود، اما این به منظور کاهش قیمت خودرو در بازار نیست بلکه صرفا یک وضعیت آرام را ایجاد کرد.

کاکایی افزایش نرخ ارز را یکی از دلایل مهم افزایش قیمت خودرو بیان کرد و گفت: واقعیت این است که افزایش قیمت ارز توانست موجب ایجاد هیجان در بازار شود و اگر قیمت دلار در کانال 16 هزار تومان باقی بماند قیمت‎ها نسبت به نرخ 12 هزار تومانی ارز در بهمن ماه افزایش خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه قرنطینه موجب توقف معاملات و در نتیجه عدم افزایش قیمت در شب عید به نسبت سال‌های قبل شده است، گفت: به هرحال می‌توانیم پیش بینی کنیم که به محض آنکه که بازار فروش راه بیفتد شاهد افزایش قیمت خودرو خواهیم بود. اما اینکه این بازار رونق داشته باشد یا نه را نمی‎توان پیش بینی کرد. زیرا این مسئله به پارامترهای گوناگونی از جمله روشن شدن وضعیت بیماری کرونا بستگی دارد. 

کاکایی ادامه داد: این مسئله حتی در اقتصاد جهان نیز تاثیر گذاشته است، زیرا پیش بینی‎ها بر این بود که با افت 15 درصدی  فروش خودرو مواجه شوند. اما این میزان به شدتی عمیق بود که برخی آن را با رکود در زمان جنگ جهانی دوم برابر می‎دانند. بنابرین اگر این مسئله درست باشد در همه ارکان کشور ما نیز تاثیر خواهد داشت. ضمن آنکه بسیار بستگی دارد به اینکه دولت به چه شکل نرخ ارز را کنترل خواهد کرد. زیرا افزایش یا کاهش و یا حتی ثبات در میزان این نرخ به شدت در قیمت مواد اولیه و نهایتا قیمت واقعی خودرو تاثیر خواهد داشت. 

این کارشناس خودرو با اشاره به اینکه دولت با اعلام قیمت توسط خودروسازان تلاش در ثابت نگه داشتن نرخ ارز داشت که این موجب وارد شدن ضرر 30 هزار میلیارد تومانی به این صنعت شد، گفت: اینکه در ادامه این بازار به چه شکل مدیریت شود بستگی به بسیاری از پارامترها دارد.

وی در خصوص پیش بینی قیمت خودرو نیز گفت: در اینکه درچند ماه آینده با افزایش قیمت در بازار خودرو روبه‎رو خواهیم بود هیچ شکی نیست، اما این افزایش قیمت هیجانی خواهد بود. زیرا نه تنها ایران بلکه در دنیا رکود اقتصادی حاکم است. به همین دلیل پیش بینی می‎کنیم که اوضاع اقتصادی در ایران نیز مثبت نخواهد بود. 

وی با اشاره به وضعیت بورس در سال قبل گفت: البته توجه شود که که در سال قبل علی رغم تمام رکود اقتصادی حاکم در جامعه بازار بورس با رونق روبه‎رو شد، که البته به این معنی نبود که کارخانجات فعالیت بهتری داشتند، بلکه به دلیل فضای سرمایه‎گذاری ایجاد شده در این حوزه بود. بنابرین شاید در بازار خودرو نیز با چنین اتفاقی روبرو شویم. و این تناقض به دلیل شرایط متناقضی است که در جامعه حاکم است. 

به گفته وی، برطبق اعلام شرکت خودروسازی ایران خودرو این بخش در سال جاری 600 هزار خودرو تولید خواهد داشت که اگر همین میزان را برای شرکت سایپا نیز تخمین بزنیم، چیزی بیش از یک میلیون خودرو تولید می‎شود که در مقایسه با میزان 800 هزار خودروی تولید شده در سال گذشته شاهد افزایش تولید خواهیم بود. در نتیجه پیش بینی می‎کنیم که خودروسازان در چالش‎های جدی قرار گیرند که البته همه این مسائل مربوط به روشن شدن وضعیت کرونا، نرخ ارز و همچنین تصمیم مسئولان وابسته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز