رئیس خانه معدن ایران در گفتوگو با ایلنا:
برای «جهش تولید» باید زیرساختهای بخش معدن را مهیا کرد
رئیس خانه معدن ایران با بیان اینکه معدن یک بخش خاص است، گفت: مبنا کار بخش معدن در سال گذشته، مهیا کردن زیرساختهای رونق تولید بود. امرور باید مبنا، جهش تولید باشد و شرایطی ایجاد شود که از ظرفیت هر حوزه به نحو مطلوب استفاده کرد.
محمدرضا بهرامن در گفتوگو با ایلنا، عنوان کرد: بخش معدن و صنایع معدنی در بحران اقتصادی امروز نشان داد دارای پتانسیل و ظرفیت برای پیشرفت کشور است
وی با بیان اینکه، تحقق جهش تولید نیازمند تغییرات اساسی در دستورالعملها، آیین نامهها است، گفت: بخش معدن، امروز دارای قانون و نقشه راه است. باید بررسی شود که آیا این نقشه راه به درستی اجرا شده و هر فرد به درستی مسئولیت خود را انجام داده است یا خیر! قطعا امروز چنین اتفاقی نیافتاده است؛ زیرا زیرساختها آماده نبوده و باورها ایجاد نشده است.
بهرامن بر لزوم تعیین مسیر درست بر اساس باورها تاکید کرد و افزود: با تعیین مسیر راه درست، میتوان جهش تولید در سال 99 داشت.
رئیس خانه معدن ایران معتقد است: باید رویدادهای بخش معدن در سالها گذشته را بازنگری کرد تا متوجه شویم چه قوانین، آییننامه و یا دستورالعملیهایی مانع از جهش تولید شده است. در این بازنگری باید نقاط قوت را حفظ و نقاط ضعف را اصلاح کنیم.
وی یکی از نیازهای جهش تولید در بخش معدن را نوسازی بخش ماشینآلات دانست و گفت: ماشین آلات خط تولید باید نوسازی و به روز باشند. متاسفانه امروز به خاطر خود تحریمی مانع از ورد برخی از ماشین الات به کشور شدیم.
رئیس خانه معدن ایران معتقد است: مشکل اساسی بخش معدن، وجود آیین نامههای دستوپاگیر است که برای جهش تولید باید این آیین نامهها حذف شوند؛ زیرا این آیین نامهها باعث خود تحریمی میشود.
بهرامن ادامه داد: همچنین باید قوانین زائد برای جذب سرمایههای سرگردان حذف شود تا این سرمایهها جذب بخش معدن شود؛ زیرا فضا در بخش معدن باز است، میتوان با یک برنامهریزی درست در این هدف موفق بود.
وی با اشاره به احیای معادن کوچک گفت: احیای معادن کوچک و متوسط امروزه به عنوان یک حرکت بزرگ شروع شده و باید در این راستا فضاسازی ایجاد شود تا معادنی که به هر دلیلی در گذشته تعطیل شدند، مجدد توسط سرمایهگذاران داخلی و یا خارجی احیا شود.
وی با بیان اینکه مطمئنا شرایط جهش را خواهیم داشت، اظهار کرد: متاسفانه شیوع ویروس کرونا آسیبهایی به بخش تولید وارد کرده و آثار آن تا مدتها دامنگیر بنگاههای اقتصادی خواهد بود. باید برای جبران این خساراتها برنامهریزی شود.
بهرامن با توجه به آثار شیوع ویروس کرونا در بخش معدن و صنایع معدنی گفت: ممکن است در بخش فولاد خیلی تاثیرگذار نباشد، اما در سایر بخش معدن قطعا اثر خود را خواهد گذاشت.
رئیس خانه معدن ایران افزود: در حال حاضر تقاضا کاهش یافته و این امر در تولید تاثیر خواهد گذاشت. امیدواریم پس از پایان این بحران با افزایش تقاضا، تولید نیز مجدد رونق بگیرد. باید برای آن روز، برنامهریزی درست بر مبنای نقشه راه معدن داشت.