مدیرکل دفتر مدیریت بحران وزارت نیرو در گفتوگو با ایلنا:
آخرین وضعیت قطعی آب و برق در استانهای درگیر سیل/ آمادگی موج دوم سیل را داریم/ شرایط سدها پایدار است/ پیشبینی هواشناسی برای هرمزگان درست نبود
مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو گفت: تصور ما از هرمزگان این پیشبینی نبود، به گفته سازمان هواشناسی باید بین 40 تا 70 میلیمتر بارندگی اتفاق میافتاد اما تا 230 میلیمتر هم ثبت شد که با پیشبینی انجام شده، تفاوت دارد.
میثم جعفرزاده در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره آخرین وضعیت شبکه آب و برق استانهای درگیر سیلاب اظهار داشت: در سیلاب اخیر 5 استان سیستانوبلوچستان، فارس، بوشهر، کرمان و هرمزگان درگیر بودند که اکنون در استان بوشهر شرایط شبکه آب و برق پایدار و نرمال است.
وی ادامه داد: اکنون برق استان فارس پایدار است. در حوزه آب روستاها کاملا پایدار شدند و فقط قسمتی از شهر گلهدار باقی مانده که تا پایان امروز نرمال میشود.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو با اشاره به وضعیت استان سیستانوبلوچستان گفت: 20 روستای سیستانوبلوچستان در حوزه برق مشکل داشتند که اکنون شرایط نرمال شده است، در حوزه آب از 38 روستا 10 روستا همچنان درگیرند که مشکل دسترسی و عدم ارتباط عملیات را کند کرده است.
وی درباره وضعیت استان کرمان نیز بیان کرد: در این استان در 135 روستا قطعی برق داشتیم که اکنون مشکل کاملا برطرف شده و شبکه پایدار است، در حوزه آب 163 روستا درگیر قطعی شده بودند که مشکل 133 روستا حل شده و 30 روستا به خاطر مسئله مواصلاتی باقی مانده است.
جعفرزاده همچنین گفت: در استان هرمزگان 125 روستا در حوزه برق درگیر حادثه بودند که مشکل 123 روستا برطرف شده و فقط 2 روستا به خاطر مشکل دسترسی باقی مانده است. در حوزه آب 41 روستا مشکل قطعی داشتند که تا این لحظه قطعی 31 روستا حل و 10 روستا باقی مانده است.
وی درباره احتمال وقوع سیلاب جدید نیز خاطرنشان کرد: پیشبینی هواشناسی مبنی بر بارندگی است ولی اینکه چقدر اتفاق بیفتد، مشخص نیست. تصور ما از هرمزگان این پیشبینی نبود، به گفته سازمان هواشناسی باید بین 40 تا 70 میلیمتر بارندگی اتفاق میافتاد اما تا 230 میلیمتر هم ثبت شد که با پیشبینی انجام شده تفاوت داشت. در هر صورت درصدی خطا قابل قبول است و تلاش سازمان هواشناسی هم در همین راستا است.
این مقام مسئول یادآور شد: با توجه به پیشبینی وقوع موج دوم سیلاب ما آمادگی کامل را برای مدیریت داریم.
وی با اشاره به شرایط سدها نیز تصریح کرد: سدها بهترین شرایط پایداری را دارند، هم به لحاظ ذخایر و آمادگی ورود سیلاب مشکلی نداریم، به عنوان مثال در سدهای هرمزگان سیلاب 5 هزار متر مکعبی مهار شد که ورودی آنها مشابه سد کرخه در سیلاب سال گذشته بود.
جعفرزاده تاکید کرد: در هر حال با مدیریت مخازن سدها و کمک استانهای درگیر سعی بر این است که حداقل خسارت را داشته باشیم.