خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

تحریم‌ها و FATF روند واردات کیت کرونا را کند کرد/ به صورت انبوه ماسک و مایع ضد عفونی احتکار شده است

تحریم‌ها و FATF روند واردات کیت کرونا را کند کرد/ به صورت انبوه ماسک و مایع ضد عفونی احتکار شده است
کد خبر : ۸۷۵۹۱۹

نایب رئیس اتحادیه واردکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: البته تحریم ها و به خصوص رفتن ایران در فهرست سیاه FATF کار ما را سخت کرده به طور مثال اکنون چندین شرکت بین المللی آماده هستند که کیت تشخیص کرونا را به ایران ارسال کنند اما نمی توانیم برای آنها پول ارسال کنیم و آنها نیز تاکید دارند که فقط پول از طریق بانکی ارسال شود،البته راه هایی برای دور زدن وجود دارد ولی زمان بر است باید مسئولین زودتر به فکر تامین این کیت می افتادند و با توجه به مشکلات تحریم و زمان بر بودن رسیدن این کیت ها حداقل از دو هفته پیش اقدام به خرید می کردند.

رامین فلاح در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص وضعیت تجهیزات پزشکی در کشور در خصوص مقابله با ویروس کرونا گفت: مهمترین دستگاه برای این ویروس تجهیزات I.C.U است زیرا مشکلات تنفسی شایع‌ترین علائم آن است و ونتیناتول یک دستگاه حیاتی به شمار می‌رود که اکنون به اندازه کافی در کشور موجود است.

وی ادامه داد: تخت بستری و سایر تجهیزات به اندازه کافی برای کرونا تخصیص داده شده است. البته در کل ما این تجهیزات را در کشور کم داریم اما برای این مورد بخصوص تمهیداتی صورت گرفته است.

وی در خصوص ماسک و مایع ضد عفونی‌کننده گفت: تا پیش از شیوع این ویروس تولیدات داخل جوابگوی نیاز بازار بود اما ناگهان با هجوم مردم شاهد کمبود آن در بازار هستیم هر چند تولیدکننده‌ها با تمام توان در حال کار هستند اما نیاز بازار تشدید شد.

فلاح افزود: هرچند موجودی بازار بالا بود اما برخی افراد شروع به احتکار به صورت گسترده کردند و همین عامل باعث کمبود شده است بر همین اساس هیات امنای ارزی، اجازه واردات را صادر کرده که این امر مدتی زمان می‌برد اما ظرف چند روز آینده بازار از این مواد اشباع خواهد شد. من خود فردا برای خرید نقدی 2 میلیون ماسک به ترکیه می‌روم و تا آخر هفته این محموله به ایران خواهد رسید و محتکران نیز مجبور خواهند شد جنس‌های خود را به بازار عرضه کنند.

وی افزود: البته تحریم‌ها و به خصوص رفتن ایران در فهرست سیاه FATF کار ما را سخت کرده به طور مثال اکنون چندین شرکت بین‌المللی آماده هستند که کیت تشخیص کرونا را به ایران ارسال کنند اما نمی‌توانیم برای آنها پول ارسال کنیم، آنها نیز تاکید دارند که فقط پول از طریق بانکی ارسال شود، البته راه‌هایی برای دور زدن وجود دارد ولی زمان‌بر است. باید مسئولین زودتر به فکر تامین این کیت می‌افتادند و با توجه به مشکلات تحریم و زمان‌بر بودن رسیدن این کیت‌ها حداقل از دو هفته پیش اقدام به خرید می‌کردند.

وی با اشاره به آمادگی بخش خصوصی برای کمک به وزارت بهداشت در جهت مقابله با ویروس کرونا گفت: ما پا به پای وزارتخانه در حال خدمت‌رسانی به مردم هستیم حتی اعلام کردیم پول‌های که وزارتخانه برای تامین سایر تجهیزات به بخش خصوصی داده علی رغم دادن سفارش به تولید کننده آن را ملغی کنیم و برای تامین تجهیزات و نیازهای جدید ویروس کرونا اختصاص دهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز