یک استاد دانشگاه در گفتوگو با ایلنا:
واقعیتهای اقتصادی تورم ۲۰ درصدی را نشان نمیدهند/ فشار سنگینی بر نرخ ارز وجود دارد/ دستگاههای مرتبط با تولید عملکرد مناسبی ندارند
استاد دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: بانک مرکزی تا امروز وظایف خود در مورد نرخ ارز، کاهش سرعت گردش پول و کنترل تقاضای ارز را بخوبی انجام داده است اما عملکرد بانک مرکزی کفایت نمیکند چون علاوه بر این موضوع، تقویت تراز ارزی کشور نیز بسیار مهم است که ارتباطی با عملکرد بانک مرکزی ندارد و بیشتر مربوط به تجارت خارجی کشور و بخش واقعی است که در این زمینه با مشکلات شدیدی روبه رو هستیم.
وحید شقاقی شهری در گفتوگو با ایلنا در مورد پیش بینی تورم ۲۰ درصدی بر سال ۱۳۹۹ از سوی رئیس کل بانک مرکزی گفت: براساس برآوردها تورم امسال بین ۳۷ تا ۳۸ درصد خواهد بود اما برای سال آینده شاید آقای همتی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی تورم ۲۰ درصدی را هدفگذاری کرده باشد اما واقعیتهای اقتصادی ایران آن را نشان نمیدهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر نرخ رشد نقدینگی ۲۸ درصد و نسبت نقدینگی به تولید تقریبا ۱۱۰ درصد است، همچنین ناترازی نظام بانکی هنوز پابرجاست و حتی بیشتر هم میشود. لذا این موارد در مجموع گویای تورم بالا در سال آینده است.
این استاد اقتصاد دانشگاه خوارزمی تصریح کرد: البته نباید از نرخ ارز غافل شد، در حال حاضر فشار سنگینی بر نرخ ارز وجود دارد بطوریکه در روزهای اخیر روند افزایشی داشته و دوباره وارد کانال ۱۴ هزار تومان شده و برآورد بنده این است که نرخ دلار در سال ۹۹ بین ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان باشد.
شقاقی در توضیح کنترل بازار ارز گفت: باید توجه داشت که بانک مرکزی تا امروز وظایف خود در مورد نرخ ارز، کاهش سرعت گردش پول و کنترل تقاضای ارز را بخوبی انجام داده است اما عملکرد بانک مرکزی کفایت نمیکند چون علاوه بر این موضوع، تقویت تراز ارزی کشور نیز بسیار مهم است که ارتباطی با عملکرد بانک مرکزی ندارد و بیشتر مربوط به تجارت خارجی کشور و بخش واقعی است که در این زمینه با مشکلات شدیدی روبه رو هستیم.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: در این راستا وزارتخانههای صمت و کشاورزی نقش مهمی دارند که متاسفانه عملکرد ضعیفی از خود نشان دادهاند و انتظارات در زمینه بهبود فضای کسب و کار، حل مشکلات صادرکنندگان غیرنفتی و اجرای راه تجاری را برآورده نکردهاند که نتیجه آن را در تراز تجاری و ارزی کشور میبینیم. در مجموع و تا امروز دستگاههای مرتبط با تولید عملکرد مناسبی نداشتهاند.