خبرگزاری کار ایران

قرار دامپزشکان با تولیدکنندگان در کافی‌شاپ

قرار دامپزشکان با تولیدکنندگان در کافی‌شاپ
کد خبر : ۸۵۰۷۷۶

رئیس اتحادیه مرکزی تعاونی‌های ماهیان سردآبی کشور گفت: وابستگی ناظران فنی دامپزشکی به تولیدکنندگان فسادآور است و بیشتر آنها بدون حضور در مزارع به صورت تلفنی یا در کافی‌شاپ‌ها با تولیدکنندگان قرار می‌گذارند و حقوق کافی را دریافت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، آرش نبی‌زاده امروز در نشست خبری با تاکید بر اینکه هیچ کجای قانون استخدام دامپزشکان برای تولیدکنندگان بخش کشاورزی اجباری نیست اظهار کرد: در آیین‌نامه ماده پنج قانون نظام جامع دامپروری به روشنی آمده است که تولیدکنندگان موظف به بکارگیری دامپزشکان هستند اما این به معنی اجبار به استخدام آنها نیست.

وی ادامه داد: این درحالی است که نظام دامپزشکی برای تمدید پروانه ما را وادار به استخدام دامپزشکان با حقوق‌های نجومی می‌کند.

نبی‌زاده با بیان اینکه نتایج نشان می‌دهد در شش سال اخیر که استخدام ناظران فنی به تولیدکنندگان تحمیل شده است سطح بهداشت مزارع طراحی نداشته افزود: چطور می‌توان انتظار داشت‌ کسی که از تولیدکننده حقوق می‌گیرد کار خود را به نحو درستی انجام داده و نتایج مناسبی بگیریم.

به گفته وی وابستگی دامپزشکان به تولیدکنندگان موجب فساد در نظارت های بهداشتی شده است.

نبی‌زاده مدعی شد که بیشتر دامپزشکان که به این نحو بر تولیدکنندگان تحمیل شده‌اند در مزارع حضور ندارند و کارها به شکل تلفنی یا قرار در کافی‌شاپ‌ انجام می‌شود.

وی میزان حقوق مورد درخواست ناظران فنی را 7.5 میلیون تومان عنوان کرد و افزود: این میزان حقوق در صورتی منطقی است که ناظران فنی بر افزایش بهره‌وری در تولید اثر داشته باشد در حالی که تا امروز هیچ گونه ارتقای کمی و کیفی در تولید در نتیجه حضور این ناظران فنی نداشته‌ایم.

وی با پذیرش این موضوع که وظایف حاکمیتی نظارت بر بهداشت سازمان دامپزشکی قابل واگذاری نیست اظهار کرد: ما مشکلی بر نظارت بهداشتی مزارع نداریم و حتی از آن نیز استقبال می‌کنیم اما از نظر ما وظیفه نظارت بر بهداشت حاکمیتی است و واگذاری این مهم بر مسئولان فنی که وابستگی مالی به تولیدکنندگان دارند اشتباه است.

رئیس اتحادیه مرکزی تعاونی‌های ماهیان سردآبی کشور درباره دیگر تخلف صورت گرفته در حوزه دامپزشکی در اختیار قرار دادن گواهی‌های بهداشتی رانندگان حمل مواد پروتیئنی بدون تاریخ و امضا عنوان کرد و گفت: دست هر راننده بیشتر از 10 گواهی بهداشتی بدون امضا وجود دارد که هر گاه بخواهند از یکی از آنها به نام هر راننده‌ای بدون انجام مراحل تایید سلامت با امضای ناظران فنی دامپزشکی استفاده می‌کنند.

نبی‌زاده ادامه داد:  این گواهی‌های بهداشت بدون نام هستند و تنها امضای ناظر فنی دامپزشکی را دارند.

وی با بیان اینکه نتیجه تخلفات صورت گرفته تهدید سلامت جامعه است افزود: ما به شدت معتقد هستیم که سازمان دامپزشکی باید به عنوان بخشی از حاکمیت بر سلامت و بهداشت مزارع و مراحل تولید و عرضه نظارت داشته باشد اما استفاده از مسئولین فنی که وابستگی مالی به تولیدکننده دارند و نظارت دقیقی بر کار آنها نمی‌شود منجر به زیان و تولید و صدمه به سلامت جامعه می‌شود.

رئیس اتحادیه مرکزی تعاونی‌های ماهیان سردآبی کشور در بخش دیگری از سخنان خود درباره آخرین وضعیت تولید و صادرات گفت: در حال حاضر سالانه 135 تا 140 هزار تن ماهی قزل آلا در کشور تولید می‌شود که در صورت رفع موانع تولید امکان افزایش آن به 350 هزار تن نیز وجود دارد.

نبی‌زاده میزان صادرات قزل آلا را سه تا پنج هزار تن عنوان کرد.

افزایش 50 تا 60 درصدی قیمت خوراک ماهی در یک سال

در ادامه این نشست، یوسفعلی عزیزی مدیر عامل اتحادیه ماهیان سردابی از افزایش 50 تا 60 درصدی هزینه خوراک ماهی قزل آلا در کشور خبر داد و گفت: افزایش بیش از حد قیمت خوراک ماهی منجر به افزایش هزینه تولید شده است در حالی که قیمت خرید ماهی از تولیدکنندگان متناسب با آن افزایش پیدا نکرده است.

وی ادامه داد: در طول یک سال گذشته قیمت خوراک ماهی افزایش سرسام‌آوری داشته و در کنار آن نیز هزینه تامین آب، هزینه صدور پروانه و نظارت کارشناسان فنی از جمله کارشناسان فنی دامپزشکی نیز افزایش چشمگیری داشته است.

عزیزی با انتقاد از قوانین  تعیین شده برای تمدید پروانه‌های واحدهای تولیدی مزارع پرورش قزل آلا اظهار کرد: برای تمدید پروانه‌ها فاصله 200 متر را به عنوان یکی از شرایط عنوان می‌کنند در حالی که در برخی از استان‌ها با توجه به خرد بودن مزارع این فاصله کمتر است.

وی از دیگر مشکلات حوزه پرورش ماهی را نبود مزارع تکثیر بچه‌ماهی به میزان مورد نیاز عنوان کرد و افزود: انتقال بچه‌ماهی و جابجایی آن بین مزارع می‌تواند منجر به انتقال بیماری و زیان تولیدکنندگان و حذف آنها از چرخه تولید شود.

مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی استان زنجان همچنین نبود زنجیره تولید، عدم پرداخت تهسیلات ارزان‌قیمت به مزارع خرد و مشکلات بازاریابی، نبود ناظر بر داروهای مصرفی مزارع را از دیگر مشکلات پرورش دهندگان ماهیان سردآبی در استان‌ها برشمرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز