حسین مدرس خیابانی:
اجازه واردات غیرضرور داده نمیشود
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه این وزارتخانه به دقت مراقب آن است که واردات بیضابطه و غیرضرور انجام نشود، گفت: همچنان واردات ۱۶۰۰ قلم کالای دارای تولید داخل، ممنوع بوده و اجازه واردات غیرضرور داده نمیشود.
به گزارش ایلنا به نقل از شاتا، حسین مدرس خیابانی در حاشیه اختتامیه جشنواره پژوهش و فناوری در جمع خبرنگاران با تأکید بر اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت به هیچ عنوان اجازه ورود کالاهای غیرضرور به کشور را نخواهد داد، اظهار داشت: این وزارتخانه به شدت مراقب واردات است تا هیچ ارزی برای ورود کالاهای غیرضروری و دارای مشابه تولید داخلی وارد کشور نشود.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سؤالی مبنی بر اظهارنظر سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در حوزه واردات بیرویه گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت به دقت واردات کشور را رصد کرده و اجازه ورود کالاهای مازاد را نمیدهد ضمن اینکه به موازات پایشی که صورت میگیرد، جلوی ورود ۱۶۰۰ قلم کالای دارای مشابه تولید داخلی نیز گرفته شده است.
وی تصریح کرد: هماکنون واردات کشور را مواد اولیه، کالاهای واسطهای تولید، قطعات مورد نیاز صنعت و کالاهای اساسی مورد نیاز مردم که کسری تولید داخلی در رابطه با آنها به چشم میخورد، تشکیل میدهد و به نظر میرسد تعادل قیمتها در سطح بازار هم نشان میدهد که واردات صورت گرفته کاملاً ضابطهمند و برای تأمین نیازهای داخلی مردم بوده است.
مدرس خیابانی تأکید کرد: در بخش تنظیم بازار، اتکای وزارت صنعت، معدن و تجارت کاملاً بر تولید داخلی است و هر کالایی که از سوی تولیدکنندگان داخلی تأمین شود، اجازه واردات نخواهد داشت ضمن اینکه بخشی از واردات برای تکمیل ذخایر استراتژیک کشور است تا در مواقع ضرور بتوان بازار را تنظیم کرد.
وی با تأکید بر اینکه واردات خودرو به کشور همچنان ممنوع است و هیچ تغییری در سیاستهای وزارت صنعت در این حوزه ایجاد نشده است، گفت: امروز مدارس کشور به دلیل آلودگی تعطیل شده، بنابراین باید تکلیف ورود خودروهای برقی به ناوگان عمومی را مشخص کرد.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: فناوریهای جدید در حوزه خودروهای برقی و ورود این خودروها به ناوگان عمومی، مورد تأکید وزارت صنعت است و البته باید تأکید کرد که به هیچ عنوان این خودروها برای ناوگان حمل و نقل شخصی مورد استفاده قرار نخواهند گرفت بلکه در ناوگان حملونقل عمومی به کار گرفته خواهند شد.
مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: انجمنهای تحقیق و توسعه آمادگی دارند تا ظرف یکسال خودروی برقی بومی را طراحی و وارد ناوگان کنند.