خبرگزاری کار ایران

در اولین نشست خبری سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی عنوان شد:

اجرای برنامه‌ها به شرط انتخاب من/ ادامه خوداتکایی گندم قطعی است/ نگران واردات هستم/ کشت محصول تراریخته در کشور نداریم

اجرای برنامه‌ها به شرط انتخاب من/ ادامه خوداتکایی گندم قطعی است/ نگران واردات هستم/ کشت محصول تراریخته در کشور نداریم
کد خبر : ۸۴۶۸۶۴

سرپرست جدید وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه اجرای برنامه‌ها به شرط انتخاب من است، گفت: دیگر امکان توسعه فضای کشاورزی در کشور نداریم، رویکرد ما باید افزایش عملکرد و بهره وری با حفظ منابع آب باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، عباس کشاورز امروز در اولین نشست خبری خود با سمت سرپرست وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه برنامه‌های من داری چند محور اساسی است، اظهار کرد: اولین محور برنامه‌ها تقویت جبهه تولید است و در این زمینه باید پایداری تولید لحاظ شود.

 وی ادامه داد: پایداری تولید زمانی در کشور ما محقق می‌شود که به محدویت آبی توجه شود.

 کشاورز با اشاره به اهمیت حفظ امنیت غذایی، افزود: نظریه‌پردازی در زمینه تقویت امنیت غذایی، ترویج و توسعه فضای کسب و کار کشاورزی و هر آنچه مربوط به این بخش است باید با توجه محدودیت آب باشد.

 وی اضافه کرد: باید به این موضوع توجه داشته باشیم که از الف تا ی هر فرآیندی که در بخش کشاورزی انجام می‌شود بر اساس محدودیت‌های آب باشد.

کشاورز در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه دیگر امکان توسعه فضای کشاورزی در کشور وجود ندارد، گفت: با توجه به محدودیت‌های عنوان شده به جز مناطق آب‌های مرزی و استفاده از حق آب‌های که از آن‌ها با استفاده دیپلماسی آب کسب خواهیم کرد امکان توسعه فضای کشاورزی در کشور نداریم.

وی افزود: رویکرد ما در این باره افزایش عملکرد و بهره‌وری با حفظ منابع آب است

کشاورز از نهایی شدن الگوی کشت خبر داد و اظهار کرد: الگوی کشت پس از سال‌ها تحقیق و استفاده از نظرات کارشناسان در حوزه‌های مختلف در مرحله نهایی شدن است و به زودی ارائه می‌شود.

وی تصریح کرد: الگوی کشت تدوین شده در چند سال اخیر آزمون شده و یکی از بخش‌های آن توجه به کشت دیم و استفاده بیشتر از این ظرفیت است.

سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تغییرات اقلیمی و بارش‌های بی‌سابقه در سال گذشته، گفت: به رغم اینکه بارش‌های باران در سال گذشته خساراتی به دنبال داشت اما تولید گندم را تا ٥ درصد افزایش داد.

کشاورز تاکید کرد: هر چند مشکلاتی برای گندمکاران و کشت این محصول وجود دارد اما خوداتکایی گندم ادامه خواهد یافت.

وی یادآور شد: البته در کنار آن باید به کشت‌های مکمل مانند کشت دانه‌های روغنی نیز توجه شود چرا تدوام تولید و حفظ گندم نیاز به کشت محصولات مکمل برای حفظ منابع دارد.

کشاورز با ابراز نگرانی نسبت به واردات، اظهار کرد: من نسبت به واردات نگران هستم چرا که نتیجه آن را سرکوب تولید می‌دانم.

وی ادامه داد: به عنوان مسئول تولید نمی‌توانم در مقابل تصمیمات وارداتی بایستم، گاهی واردات بیش از نیاز کشور انجام شده که برای تولید زیان‌بار بوده است.

 کشاورز نمونه این اتفاق را برنج عنوان کرد که در یکسال به اندازه تمام نیاز کشور بدون توجه به تولید داخل برنج وارد کشور شد.

وی گفت: دغدغه دولت تامین کالای اساسی کشور است اما رویکرد کنونی یعنی توجه به واردات نگران کننده است.

کشاورز رونق تولید را راهکار تامین نیاز کشور و جایگزینی واردات دانست.

 وی با تاکید بر اینکه البته نباید واردات کالا را با واردات تکنولوژی اشتباه گرفت، افزود: ما نیازمند تبادلات تکنولوژی در بخش کشاورزی هستیم و نباید واردات آن را با واردات کالا اشتباه گرفت.

کشاورز تکنولوژی را لازمه بهبود بهره‌وری و افزایش تولید بدون افزایش سطح عنوان کرد.

وی با تاکید بر اینکه نمی‌توان کشاورزان را از دسترسی به تکنولوژی محروم کرد، افزود: با بهره‌گیری از تکنولوژی روز توانستیم وابستگی به واردات شکر را از یک میلیون و 600 هزار به 600 هزار تن کاهش داده و به این ترتیب 400 میلیون دلار صرفه‌جویی اقتصادی در حوزه واردات این محصول داشته باشیم.

سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه رکورد تولید برنج در کشور شکسته شده است گفت: علت افزایش تولید و دستیابی به این موفقیت فراوانی آب در مخازن سدها بود و هیچ ارتباطی با تغییر سیاست ما در سطح زیر کشت برنج ندارد و همچنان سیاست حمایتی ما در کشت این محصول محدود به دو استان گیلان و مازندران می‌شود.

کشاورز ادامه داد: سال پر باران گذشته همچنین موجب رشد تولید در سایر محصولات کشاورزی شد به نحوی که آمار ما نشان می‌دهد در شش ماهه ابتدایی امسال حدود پنج درصد افزایش تولید در انواع محصولات کشاورزی داشته‌ایم.

وی صیانت از جنگل‌ها را مورد تا کید قرار داد و گفت: حفاظت از جنگل‌ها و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی یکی از خط‌های قرمز ما است ما با جدیت این موضوع را پگیری و با تخلفات برخورد خواهیم کرد.

کشاورز تصریح کرد: شرایط اقلیمی موجب شده ما شاهد آسیب‌های زیادی در بخش کشاورزی باشیم که در این زمینه نیازمند مدیریت ریسک هستیم تا آسیب‌های موجود در بخش کشاورزی را به حداقل برسانیم به طور مثال برای کاهش آسیب می‌توان به کشاورزان رقم‌های مقاوم به تغییرات اقلیمی معرفی کرد.

وی درباره برنامه خود برای کاهش دورریز کشاورزی و تنظیم بازار محصولات گفت: در این زمینه باید تولید بر اساس تقاضا انجام شود به عبارت دیگر نیازمند کشاورزی قراردادی برای جلوگیری از دورریز و تنظیم بازار محصولات کشاورزی هستیم.

کشاورز خواستار حضور متخصصان حوزه اقتصاد و بازرگانی در بخش کشاورزی برای تسهیل کشاورزی قررادادی و تولید بر اساس سفارش بازار شد.

سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی شرط خود را برای پذیرش سمت وزارت استفاده از مدیران جوان عنوان کرد و گفت: یکی از سیاست‌های من علاوه بر جوانگرایی استفاده از خانم‌ها و دادن اختیارات مدیریتی به آنها است چرا که معتقدم حضور جوانان و خانم‌ها می‌تواند فضای بهتری را برای توسعه بخش کشاورزی ایجاد کند.

کشاورز اضافه کرد: همچنین از صاحب نظرانی که دارای پیشنهادات و نقدهای کارشناسی هستند استقبال می‌کنم.

وی پذیرش نقدها از سوی کارشناسان را به شرط عدم قضاوت از سوی آنها عنوان کرد.

سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی در ادامه با انتقاد از اینکه دولت نباید در بخش کشاورزی این قدر بزرگ باشد اظهار کرد: برای بهبود شرایط در بخش کشاورزی باید ف رصت بیشتری به حضور بخش خصوصی و واگذاری امور به آنها داد ا ما این موضوع به معنی رهاسازی کار و عدم نظارت بر آ‌نها نیست.

کشت محصول تراریخته در کشور نداریم

سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی با رد ادعاهای مطرح شده در مورد کشت محصولات تراریخته در کشور گفت: موضوع کشت محصولات تراریخته بسیار گسترده است و در 20 الی 30 سال گذشته از مباحث داغ جهان بوده است اما با اطمینان می‌گویم که تا امروز حتی یک کیلوگرم محصول تراریخته در اراضی کشور کشت نشده است.

کشاورز ادامه داد: هیچ قانونی تا امروز در مجلس شورای اسلامی در مورد کشت و تولید این محصولات در کشور تدوین و ابلاغ نشده است و نه می‌توان به کشت آن ورود کرد.

وی با تاکید بر اینکه به رغم نبودن قانون در کشور ما معتقدیم کشت این محصولات می‌تواند برای کشور مزیت داشته باشد، افزود: دو شرط مهم برای کشت این محصولات وجود دارد که در حال حاضر انجام آن دو شرط برای ما فراهم نیست بنابراین نمی‌توانیم درباره آن بحث کنیم.

کشاورز درباره تامین کالاهای اساسی اظهار کرد: از نظر من کالای اساسی باید با ارز نیمایی وارد کشور شود تا رقیبی برای تولید داخل نباشد اما کالاهای واسطه‌ای مانند نهاده‌های دامی که منجر به تولید می‌شود همچنان نیاز به تامین ارز با نرخ دولتی دارد.

سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی افزود: به طور مثال اگر گوشت قرمز با ارز یارانه‌ای وارد کشور شود می‌تواند دامداران را تحت تاثیر قرار داده و تولید را کاهش دهد اما برای تولید نیازمند تامین نهاده‌های دامی وارداتی با قیمت مناسب هستیم.

سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به ایلنا:

آماده سازی پکیجی برای جلوگیری از زیان دامداران در شرایط انباشت دام/ هشدار درباره بازگشت موج گرانی گوشت قرمز تا هشت ماه آینده

سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای جلوگیری از زیان دامداران در شرایط انباشت دام پکیجی که شامل چند راهکار مختلف است آماده و به دستگاه‌های مربوطه مانند وزارت صنعت معدن و تجارت ارائه کرده‌ایم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز