خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل پتروشیمی پارس:

اگر در زمان فرصت‌ها تاب‌آور نباشیم بی‌فایده است/ از فرصت نفت ۱۰۰دلاری در سال ۹۰ استفاده نکردیم

اگر در زمان فرصت‌ها تاب‌آور نباشیم بی‌فایده است/ از فرصت نفت ۱۰۰دلاری در سال ۹۰ استفاده نکردیم
کد خبر : ۸۴۵۵۱۹

مدیرعامل پتروشیمی پارس گفت: در سال ۹۰، قیمت نفت به بالای ۱۰۰ دلار رسیده بود و با صادرات ۳ میلیون بشکه در روز ۳۰ میلیارد دلار درآمد طی ۱۰۰ روز برای کشور حاصل شد که ۲۰ درصد بودجه سال ۹۸ و ۲۱۹ درصد از سال ۹۰ را شامل می‌شود اما آن زمان نیز تاب‌آور نبودیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مسعود حسنی در حاشیه بازدید خبرنگاران از مجتمع پتروشیمی پارس اظهار داشت: این شرکت در منطقه ویژه انرژی پارس واقع شده که فعالیت‌های اجرایی آن در سال 78 آغاز شده است. کل سرمایه‌گذاری ارزی این مجتمع 720 میلیون دلار و سرمایه‌گذاری ریالی 2835 میلیارد ریال بوده است. 50 درصد سهام شرکت پلیمر آریا ساسول نیز متعلق به شرکت پتروشیمی پارس است.

وی در ادامه با بیان اینکه واحد استحصال اتان تحت لیسانس لینده آلمان است، گفت: خوراک این واحد از پالایشگاه‌های اول و دوم مجتمع گازی پارس جنوبی توسط دو خط لوله به میزان 19.8 میلیون تن در سال جهت تولید 1.5 میلیون تن اتان، 870 هزار تن پروپان، 510 هزار تن بوتان و 110 هزار تن گسولین است. گاز سبک باقی مانده نیز با یک خط لوله 56 اینچ به مجتمع گاز پارس جنوبی برگشت داده می‌شود. اتان تولیدی به عنوان خوراک الفین نهم و دهم به آریا ساسول و پتروشیمی جم ارسال می‌شود و پروپان و بوتان تولیدی نیز صادر می‌شود. گسولین نیز به عنوان خوراک پتروشیمی جم و شازند اراک ارسال می‌شود.

مدیرعامل پتروشیمی پارس همچنین گفت: واحد اتیل ‌بنزن تحت لیسانس شرکت europa polymeri است که خوراک این واحد نیز 175 هزار تن اتیلن از واحد الفین نهم پتروشیمی آریا ساسول 480 هزار تن بندزن که مقدار 430 هزار تن از واحد آروماتیک چهارم پتروشیمی نوری و 50 هزار تن دیگر از پتروشیمی بوعلی که خارج از کشور تامین می‌شود. 645 هزار تن اتیل ‌بنزن در سال تولید می‌شود که به عنوان خوراک واحد استایرن منومر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی در ادامه به توضیحی درباره واحد استایرن منومر ارائه کرد و گفت: این واحد نیز تحت لیسانس polymeri  europa گفت: 645 هزار تن اتیلن بندزن در سال از واحد اتیلن بندزن تامین می‌شود. 600 هزار تن استایرن منومر که حدود 30 درصد محصول جهت صادرات ارسال می‌شود و 70 درصد باقی مانده جهت تامین نیاز داخلی است. 14000 تن در سال نیز مخلوط بنزن تولوئن به عنوان محصولات جانبی به پتروشیمی نوری ارسال می‌شود.

وی در ادامه گفت: براساس مطالعات صورت گرفته در تلاش هستیم با تولید استایرن منومر 6000 میلیارد تومان سود سالانه را به 10 هزار میلیارد تومان برسانیم.

حسنی خاطرنشان کرد: وضعیت تولید و صادرات 6 ماه اول امسال نسبت به سال گذشته بهتر بوده است. بنابراین برای توسعه آینده باید سرمایه‌گذاری در راستای تامین خوراک انجام دهیم که در این راستا مطالعاتی روی چند تن اسب صورت گرفته که به زودی نهایی خواهد شد.

مدیرعامل پتروشیمی پارس با بیان اینکه به دنبال ایجاد زنجیره پلی پروپیلن هستیم، گفت: در استایرن شاخه‌های جدیدی را پیگیری خواهیم کرد تا محصولاتی که در کشور تولید نمی‌شود و وارداتی هستند را تولید کنیم. اکنون زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی کمتر از 10 درصد در داخل کشور تولید می‌شود و اکثرا خام‌فروشی می‌کنیم.

وی افزود: عملکرد 6 ماه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد که در تولید اتان 6 درصد، اتیل بندزن 17 درصد و استایرن منومر 20 درصد افزایش داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه برای حفظ زنجیره ارزش در منطقه عسلویه با پتروشیمی‌های همجوار برای مصرف خوراک هماهنگی صورت گرفته، گفت: با مجتمع گاز پارس جنوبی برای ذخیره‌سازی و فروش هماهنگ اقداماتی انجام شده و بخشی از تولید پروپان و بوتان نیز برای افزایش ارزش حرارتی به شبکه گاز سراسری تزریق می‌شود.

وی با بیان اینکه در 6 ماهه اول سال جاری افزایش تولید 10 درصدی را داشته‌ایم، یادآور شد: این در شرایطی است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، تحریم‌ها افزایش یافته است.

وی ادامه داد: تولید استایرن تا پایان سال آینده 25 درصد افزایش تولید خواهد داشت که از این میزان تاکنون 7 درصد محقق شده است. در زمینه تولید اتیلن بندزن نیز تاکنون 20 درصد افزایش تولید داشته‌ایم.

وی ادامه داد: همچنین صادرات استایرن منومر به عنوان یک از محصولات اصلی این مجتمع در 8 ماه اول امسال 31.5 درصد رشد را نشان می‌دهد و اگر تحریم نبودیم این میزان به 80 درصد افزایش می‌یافت.

وی با بیان اینکه تاب‌آوری تنها نباید در شرایط سخت وجود داشته باشد، گفت: تاب‌آوری در فرصت‌ها هم وجود دارد. اگر در فرصت‌ها تاب‌آور نباشیم بی‌فایده است.

حسنی در ادامه بیان کرد: در سال 90 قیمت نفت به بالای 100 دلار رسیده بود و با صادرات 3 میلیون بشکه در روز 30 میلیارد دلار درآمد طی 100 روز برای کشور حاصل شد که 20 درصد بودجه سال 98 و 219 درصد از سال 90 را شامل می‌شود اما آن زمان نیز تاب‌آور نبودیم.

وی گفت: تداوم تولید اقتصادی، حفظ محیط زیست و توجه به جامعه پیرامونی از جمله عوامل توسعه پایدار صنعت در کشور هستند که باید این عوامل در پتروشیمی به کار گرفته شوند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز