نوبخت مطرح کرد:
پرداخت حمایت معیشتی دهم و یارانه ۲۰ هر ماه
رییس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: از این به بعد روز ۱۰ هر ماه مبلغ حمایت معیشتی و ۲۰ هر ماه یارانه نقدی خانوارها و قبل از ۳۰ هر ماه حقوق کارکنان دولت را پرداخت میکنیم.
به گزارش ایلنا و به نقل از صدا و سیما، رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه سیاستهای مهار تورم از قبل آغاز شده است و ادامه خواهد یافت، گفت: اجرای این سیاستها موجب شد نرخ تورم کمی کاهش یابد.
آقای محمدباقر نوبخت درباره آثار بیرونی لایحه بودجه سال آینده با اشاره به اینکه لایحه در زندگی مردم ۱۰ تا ۱۵ اثر دارد، افزود: این بودجه در سومین سال تحریم برای شرایط تحریمی تهیه و تدوین شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با پیش بینی اینکه سال اینده رشد اقتصادی کشورمان مثبت میشود گفت: برنامه ریزیهایی انجام شده است تا بتوانیم در سال آینده حدود یک میلیون فرصت شغلی برای جوانان ایجاد کنیم.
آقای نوبخت در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: در سال آینده ۷۰ هزار میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی و همچنین ۲۳۰ هزار میلیارد تومان از طریق شرکتها میخواهیم سرمایه گذاری کنیم تا سال آینده بتوانیم این میزان فرصت شغلی را ایجاد کنیم و از رکود خارج شویم و حداقل ۲ درصد رشد اقتصادی مثبت داشته باشیم.
وی افزود: از دو سال پیش باکسب اجازه از مقام معظم رهبری، قرار شد یک و نیم میلیارد دلار به صورت تسهیلات از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم و بانکها هم مکلف شدند به همین میزان آورده صندوق، تسهیلات اختصاص دهند تا برای روستاها و کشاورزی توزیع و شغل ایجاد کنیم.
او اضافه کرد: از این مقدار تاکنون یک میلیارد و ۲۵۵ میلیون دلار پرداخت شد.
آقای نوبخت ادامه داد: بیش از ۹۹ هزار طرح در کشور در روستاهای مختلف اجرا و از حدود ۲۴۰ هزار فرصت شغلی بازدید شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: پارسال حدود ۷ هزار میلیارد تومان از طرف صندوق توسعه ملی و تقریباً به همین میزان از طرف بانکها برای ایجاد اشتغال هزینه کردیم.
وی با بیان اینکه بر اساس پیش بینی صندوق بین المللی پول، ایران در سال آینده از رکود خارج خواهد شد، افزود: تاکنون ۳۴ هزار میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی پرداخت کرده ایم.
آقای نوبخت با اشاره به فروش نفت افزود: قیمت هر بشکه نفت را در بودجه سال آینده به طور بدبینانه ۵۰ دلار در هر بشکه در نظر گرفتیم.
او با اشاره به اصلاح ساختار بودجه هم گفت: تلاش میکنیم درآمدها را پایدار کنیم.
وی درباره مولدسازی داراییها با بیان اینکه ۴ میلیون میلیارد تومان ابنیه ساختمان، امکانات، دارایی و سهام در کشورمان داریم افزود: وزارت امور اقتصادی و دارایی برای فروش داراییهای مازاد، فهرست بلندی را تهیه کرد که سازمان برنامه و بودجه و دولت با آن موافقت کرد.
نوبخت تاکید کرد: در شرایط تحریمی و سخت، باید مقاومت کنیم و رویه سنتی عادی را کنار بگذاریم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در طرح اصلاح ساختار بودجه مطرح کردیم که مالیات بر مجموع درآمد خانوار را به روشهای جهانی عمل و بخشی از تخفیفهای مالیاتی را کم کنیم.
وی افزود: متوسط حقوق ۲۰۰ هزار هنرمند زیر ۲ میلیون تومان است و نباید درآمد فقط چند هنرپیشه پرآوزه و مشهور را ببینیم و بر مبنای آن تصمیم بگیریم.
آقای نوبخت افزود: نظام مالیاتی را با نظام تامین اجتماعی متناسب کردیم وتلاش میکنیم راههای فرار مالیاتی بسته شود.
وی درباره بیمه درمانی هم گفت: با وجود هزاران میلیارد تومانی که دولت برای بیمه سلامت میپردازد، اما برای مردم و دستگاههای خدمات دهنده مشکلاتی به وجود آمد.
او با اشاره به اینکه افراد یا از محل سازمان بیمه سلامت ایرانیان و یا از طریق دفترچه تامین اجتماعی بیمه میشوند، افزود: دولت پارسال و امسال ۱۰۰ درصد سهم خود از پول بیمهها را پرداخت کرد.
آقای نوبخت با بیان اینکه مبلغ پرداختی در این چند سال از حدود ۳۵۰ میلیارد تومان به حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان رسید، اضافه کرد: آن بخشی که مربوط به تامین اجتماعی است نتوانست پولها را به وقتش در اختیار بیمارستانها و دانشگاهها قرار دهد با اینکه ما هر سال بیش از ۶۰ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان به صندوقهای تامین اجتماعی کمک میکنیم.
وی گفت: سازمان برنامه و بودجه به نیابت از دولت, ۳ هزار میلیارد تومان با سازمان تامین اجتماعی توافق کرد که پرداخت کنیم و رئیس سازمان تامین اجتماعی هم قبول کرد بقیه بدهیها را از منابع خود پرداخت کند تا در آینده نزدیک بتواند با دانشگاهها تسویه حساب کند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این پرسش که امسال چقدر کسری بودجه داریم، گفت: اگر کسری بودجه به معنای محقق نشدن باشد که حتماً داریم.
نوبخت درخصوص کسری بودجه تصریح کرد: ۴۴۸ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه بود و در بررسی هایمان به این نتیجه رسیدیم که درآمدهایی را که میتوانیم در این شرایط تحریمی داشته باشیم ۳۱۰ هزار میلیارد تومان است که برای جبران کسری، حدود ۷۶ هزار میلیارد تومان را از طریق بهینه کردن و صرفهجویی در مصرف در نظر گرفتیم و حدود ۷۶ هزار میلیارد تومان دیگر هم از سه منبع تعریف کردیم.