خبرگزاری کار ایران

۵ تصمیم اوپک در نشست ۱۷۷

۵ تصمیم اوپک در نشست ۱۷۷
کد خبر : ۸۴۳۳۴۴

تولیدکنندگان عضو اوپک و غیراوپک بر تعمیق کاهش عرضه روزانه ۵۰۳ هزار بشکه توافق کردند، کشورهای عضو و غیرعضو اوپک با منابع ثانویه به‌عنوان مرجع اعلام تولید نفت موافقت کردند، میعانات گازی و مایعات گازی از محاسبه تولید نفت‌خام کشورهای غیرعضو اوپک هم کنار گذاشته شد، وزیر انرژی الجزایر به عنوان رئیس دوره‌ای اوپک براساس حروف الفبا انتخاب شد و در نهایت ایران نائب رئیس هیئت عامل اوپک شد.

به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت نفت، ۱۴عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در یکصدوهفتادوهفتمین نشست عادی این سازمان در وین با همراهی غیراوپکی‌ها، بر سر افزایش ۵۰۳ هزار بشکه بیشتر از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای کاهش تولید با همراهی متعهدان خود توافق کردند. بر این اساس، کاهش تولید نفت این سازمان و متعهدانش از نخستین روز ژانویه ۲۰۲۰ از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز به یک میلیون و ۷۰۳ هزار بشکه می‌رسد. ایران، ونزوئلا و لیبی همچنان از هرگونه کاهش تولید مستثنا هستند.

کشورهای عضو و غیرعضو اوپک با منابع ثانویه به‌عنوان مرجع اعلام تولید نفت موافقت کردند. شایان ذکر است برخی کشورها پیش از نشست ۱۷۷ اوپک عنوان کردند که منابع ثانویه را به‌عنوان مرجع اعلام آمار تولید نفت قبول ندارند و  بهتر است آمار تولید نفت هر کشور از سوی وزرات نفت و انرژی همان کشور اعلام شود.

میعانات گازی و مایعات گازی از محاسبه تولید نفت‌خام کشورهای غیر عضو اوپک هم کنار گذاشته شد. روسیه سخت به دنبال تصویب این بند بود. نواک معتقد بود با حذف میعانات گازی و مایعات گازی از محاسبه تولید نفت خام، تولید این کشور در دسامبر حدود ۲۲۵ تا ۲۳۰ هزار بشکه در روز کمتر خواهد شد.

مانوئل کودو، وزیر نفت ونزوئلا که ریاست دوره‌ای اجلاس اوپک را در سال ۲۰۱۹ بر مبنای حروف الفبا برعهده داشته است، بر اساس تصمیم جدید اوپک و از اول ژانویه ۲۰۲۰ جایش را به محمد ارکاب، وزیر انرژی و معادن الجزایر خواهد داد. ارکاب قرار است ریاست دوره‌ای اجلاس اوپک را در سال ۲۰۲۰ برعهده داشته باشد. وزیرنفت آنگولا نیز نائب رئیس دوره‌ای اوپک خواهد بود.

حسین کاظم پوراردبیلی، نماینده ایران در هیئت عامل اوپک به‌عنوان نائب رئیس هیئت عامل اوپک در سال ۲۰۲۰ برگزیده شد. ریاست این هیئت عامل را هم نماینده گابن در هیئت عامل عهده‌دار شد. هیئت عامل رکن اجرایی اوپک است و عمده وظایف آن  هدایت اداره امور سازمان و اجرای تصمیم‌های کنفرانس، بررسی و اتخاذ تصمیم درمورد گزارش‌های ارائه‌شده از سوی دبیرکل، ارائه گزارش‌ها و توصیه‌ها به کنفرانس در خصوص امور سازمان، تنظیم بودجه سازمان برای هر سال تقویمی و تقدیم آن به کنفرانس برای تصویب و... است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز