خبرگزاری کار ایران

افزایش 2 میلیون متر مکعبی مصرف سی.ان.جی بعد از تغییر قیمت بنزین/کاهش 80 درصدی هزینه سوخت

افزایش 2 میلیون متر مکعبی مصرف سی.ان.جی بعد از تغییر قیمت بنزین/کاهش 80 درصدی هزینه سوخت
کد خبر : ۸۳۷۴۶۲

در روزهای اخیر مصرف سی.ان.جی، روزانه 2 میلیون مترمکعب افزایش و به بیش از 21 میلیون متر مکعب رسیده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا،  محمد رضایی در نشستی خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه با توجه به جو روانی ایجاد شده در  پی افزایش قیمت بنزین باید نگرانی های مردم بابت افزایش تورم رفع شود، گفت: تصور مردم این است که با افزایش قیمت بنزین و تاثیر آن بر هزینه حمل و نقل قیمت کالاها افزایش و در نتیجه تورم خواهیم داشت اما باید گفت که با جایگزینی سی.ان.جی به جای بنزین می توان هزینه حمل و نقل را حتی به کمتر از قبل کاهش داد.

وی افزود: مثلا اگر با مصرف 10 لیتر بنزین 10 هزار تومان باید بپردازیم با استفاده از سی.ان.جی به همان میزان دریافت سوخت 5 هزار تومان هزینه می شود.  و این اطمینان را می توان به مردم داد که هزینه حمل و نقل بالا نمی رود و نگرانی ها بابت احتکار و گران شدن کالاها رفع می شود.

 مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی  با اشاره با سودآوری صنعت  سی.ان.جی برای اقتصاد کشور با جایگزینی آن با بنزین تصریح کرد: زیرساخت‌های دولت برای توسعه صنعت سی‌.ان‌.جی و جایگزینی گاز طبیعی به عنوان سوخت خودروها با بنزین در کشور آماده است.

وی با اشاره به افزایش 30 هزار برابری تقاضا برای گازسوزکردن خودروها طی روزهای اخیر گفت: افزایش : متقاضیان می‌توانند از طریق سامانه IRNGV.IR برای گازسوز کردن خودروی خود اقدام کنند.

حسن قلی پور، نیز  با بیان اینکه در حال حاضر حدود 2 هزار و 478 تجهیز  عرضه سی‌.ان‌.جی در کشور وجود دارد و 91 تجهیز هم  در حال ساخت است، اظهار داشت:  از این تعداد 5.3 درصد از تجهیز عرضه این سوخت به دلیل فنی و غیر فنی از مدار سرویس خارج شده است.

وی با بیان اینکه تاکنون به‌طور میانگین روزانه 19.3  میلیون مترمکعب گاز طبیعی در سراسر جایگاه‌های عرضه سی‌.ان‌.جی کشور توزیع می‌ شده است، افزود:  این رقم در روزهای اخیر، روزانه 2 میلیون مترمکعب افزایش و به بیش از 21 میلیون متر مکعب رسیده است.

مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تعداد جایگاه‌های عرضه سی‌ان‌جی در استان تهران را 274 جایگاه عنوان کرد و گفت: به‌طور میانگین ماهانه 150 میلیون مترمکعب سی‌.ان‌.جی در سطح استان تهران به خودروها عرضه می‌شود که این رقم معادل یک سوم ظرفیت موجود است.  

وی بیان کرد: در حال حاضر 3900 جایگاه بنزین و 2400 جایگاه عرضه سی.ان.جی در کشور داریم، ینابراین نسبت جایگاه بنزین به سی.ان.جی 3به 2 اما میزان مصرف این دو فرآورده 5 به یک است.

قلی پور گفت: با زیر ساخت کنونی می توانیم 45 میلیون لیتر سی.ان.جی عرضه کنیم در حالی که فعلا این رقم 20 میلیون متر مکعب است.

وی یادآور شد: اکنون ظرفیت داریم که روزانه 22 تا 30 هزار خودرو را دوگانه سوز کنیم.

در ادامه این نشست حمید قاسمی ده چشمه با بیان اینکه سال گذشته دستمزد جایگاه‌داران  از 145 تومان به 240 تا 260 تومان افزایش یافت،‌ افزود:‌ هدف توسعه متوازن جایگاه‌ها است و تضمین آن هم افزایش سوددهی جایگاه ه‌داران است که پیش بینی می شود با کارمزدهای جدید بعد از 3 سال سود ساخت جایگاه  با 10 ساعت کار در روز  برگردد، بنابراین بخش خصوصی تمایل بیشتری برای سرمایه‌گذاری در جایگاه‌های سی.ان.جی خواهد داشت.

قائم مقام مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌ های نفتی با اشاره به برنامه احداث جایگاه های کوچک مقیاس در تهران گفت: بنا داریم با همکاری شهرداری در 324 نقطه از جمله میادین میوه تره بار در مبدا و مقصد تردد وانت بارها جایگاه سی.ان.جی احداث کنیم تا در بین راه برای سوختگیری توقف نکنند.

وی با بیان اینکه قیمت‌ها باید طوری باشد تا علاوه بر استفاده از فناوری روز، 300 کیلومتر پیمایش را پوشش دهند، خاطرنشان کرد: زیر ساخت‌های اصلی افزایش مصرف سی.ان.جی مهیا است و این توانایی وجود دارد که افزایش قیمت در حمل و نقل عمومی کنترل شده و به جامعه منتقل نشود.

قاسمی در ادامه بابر اساس بیان اینکه طبق قانون، ‌سی.ان.جی در سال‌های آینده افزایش قیمت نخواهد داشت و فقط افزایش کارمزد جایگاه‌داران را خواهیم داشت، گفت: همین ثبات در قیمت منجر به این خواهد شد که استقبال از سی.ان.جی بیشتر شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر بیش از 90 درصد جمعیت کشور به گاز دسترسی دارند و ‌با توجه به گازرسانی در سیستان و بلوچستان نیز زیرساخت های لازم ایجاد شده و آماده سرویس دهی است. 

قائم مقام مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌ های نفتی رایگان بودن هزینه معاینه و تست خودروهای گازسوز را از جمله مشوق های در نظر گرفته شده برای سوق یافتن به سمت سی.ان.جی برشمرد.

وی در ادامه گفت: 2  میلیون و 400 هزار دستگاه وانت در کشور وجود دارد که از این تعداد یک میلیون و 100 هزار دستگاه گازسوز است بنابراین جامعه هدف ما بای گازسوز کردن یک میلیون و 300 هزار وانت است که احتمالا 200 هزار خودرو یا تمایل و یا پیمایش چندنای ندارند و پیش بینی می شود یک میلیون و 100 هزار وانت اقدام به تبدیل کنند. 

قاسمی با بیان اینکه با گاز سوز کردن خودروهای سواری هزینه سوخت از 180 هزار تومان با مصرف بنزین  به 24 هزار تومان با سی.ان.جی کاهش پیدا می‌کند، گفت:‌ مصرف سی.ان.جی،‌ هزینه سوخت تا 80 درصد کاهش خواهد داشت. 

وی با بیان اینکه 1100 کارگاه تبدیل خودرو آماده سرویس دهی خواهد بود، یادآور شد: با گازسوز شدن خودروها میزان CO2  سی درصد کاهش یافته و ذرات معلق نیز از بین می رود.

معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی همچنین هزینه تبدیل هر خودرو  به گازسوز را 3 تا 5 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: این هزینه برای وانت بارها کمی بیشتر است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز