در اولین جلسه تشکیل انجمن واردکنندگان مواد شیمیایی اعلام شد:
80 درصد تولیدات کشور به واردات وابسته است/تشکیل بانک اطلاعاتی واردکنندگان مواد شیمیایی
در اولین جلسه تشکیل انجمن واردکنندگان مواد شیمیایی برنامههای این انجمن اعلام شد که مهمترین آن تشکیل بانک اطلاعاتی و رفع تبعیض بین تولیدکنندگان و واردکنندگان مواد شیمیایی بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، غلامحسین جمیلی خزانهدار اتاق بازرگانی ایران در این نشست با تبریک به مناسبت تشکیل این انجمن گفت: یکی از برنامههای اصلی اتاق بازرگانی ایران در دوره جدید تشکیل انجمن برای حوزههایی که فاقد آن هستند و ادغام انجمنهای موازی به منظور سروسامان دادن به وضعیت تشکلها است.
وی ادامه داد: اصلیترین چشمانداز یک تشکل ارتقاء و رونق فضای کسب و کار آن حوزه است پس به طبع اولین اقدام این انجمن منفعتبخشی حداکثری به اعضای خود است. اگر چنین چیزی صورت نگرفت باید انجمن مربوطه در فعالیت خود تجدیدنظر کند.
جمیلی افزود: مواد شیمیایی دامنه و گستره زیادی دارد و عرصه اثرگذاری این مواد در حوزه مواد اولیه بسیاری از واحدهای تولیدی است. افراد حاضر در این انجمن میتوانند ثبات را برای واحدهای تولیدی ایجاد کنند. اتاق به منظور حفظ پویایی واحدهای صنعتی زیرمجموعه خود تلاش خواهد کرد که از زنجیرههای تاثیرگذار بر آنها حمایت کند. متاسفانه این ضعف در گذشته اتاق وجود داشته که کمتر به واحدهای شیمیایی به عنوان واحدهای اثرگذار توجه داشته است. این در حالی است که 80 درصد تولیدات کشور وابستگی به واردات دارند که بخش زیادی از آنها مواد شیمیایی است.
وی درباره قاعده و تشریفات اتاق بازرگانی برای انجمنها گفت: در حال حاضر فعالیت این انجمن در محدوده استان تهران است که با توجه به مرکزیت هر تصمیمی که در اینجا اتخاذ شود سایر استانها را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. در صورت تشکیل چهار انجمن در استانهای دیگر این انجمن میتواند درخواست تشکیل انجمن کشوری بدهد این در حالی است که بیش از نیمی از تجارت کشور در استان تهران صورت میگیرد و اتاق بازرگانی وظیفه خود میداند که حمایتهای مالی و معنوی خود را به تمام انجمنها ارائه دهد.
در ادامه این جلسه، پرهام رضایی رئیس انجمن واردکنندگان مواد شیمیایی در جمع خبرنگاران با اشاره به لزوم تشکیل چنین تشکلی گفت: متاسفانه در نبود یک تشکل قوی مشکلاتی در حوزه تولید و واردات مواد شیمیایی نیز به وجود آمده است. به طور مثال شرکتهای بازرگانی که صرفا واردات را انجام میدهند، برای فعالیت سقف دارند که براساس میانگین واردات سالهای 95 و 96 اجازه واردات دارند و اگر در این دو سال وارداتی نداشته باشند نمیتوانند فعالیتی انجام دهند در صورتی که واحدهای تولیدکننده هیچگونه سقفی ندارند.
وی گفت: از طرف دیگر نبود اطلاعات و آمار باعث شده برخی مواد شیمیایی کیمی به اندازه مصرف سه سال کشور وارد شود در حالیکه برخی از آنها در داخل تولید میشود اما قیمت آن به حدی پایین است که تولیدکنندگان داخلی نمیتوانند با آن رقابت کنند که این امر باعث خروج ارز و ضربه به تولید داخل میشود.
رضایی افزود: اکنون به دلیل تبعیضی که وزارت صمت بین واحدهای تولیدی و شرکتهای بازرگانی ایجاد کرده، وضعیت بازار مواد شیمیایی به هم ریخته است. بر همین اساس یکی از اولین کارهای این انجمن تشکیل یک بانک اطلاعاتی از واردکنندگان زیرا 60 درصد فعالان این حوزه در استان تهران حضور دارند. با داشتن این بانک میتوانیم وضعیت بازار را سر و سامان ببخشیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، در اولین جلسه تشکیل انجمن واردکنندگان مواد شیمیایی، پرهام رضایی به عنوان رئیس، بهرام ملکی به عنوان نایب رئیس و فراز جبلی به عنوان دبیرکل این انجمن معرفی شدند.