رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی:
لزوم برنامهریزی برای صرفهجویی در ۶ میلیون بشکه مصرف نفت و گاز در کشور/ بازار ۴۵۰ میلیون دلاری منطقه را مورد هدف قرار دهیم
رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی گفت: ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم. البته دستمان را بالا نمیبریم که تسلیم شویم اما باید ظرفیت خودمان را برای مقاومت به کار ببریم. تاکنون دنبال این بودیم که از سرمایه خارجی برای توسعه استفاده کنیم اما آمریکا توسعه و پایداری بقای ما را نشانه گرفته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، علی مبینی دهکردی در نشست خبری کنفرانس توسعه نظام مالی در صنعت نفت با بیان اینکه در کشور ما 9.5 میلیون بشکه معادل نفت و گاز تولید میشود که 6 میلیون بشکه از آن در داخل کشور مصرف میشود، گفت: شدت مصرف انرژی در ایران 5 برابر جهان و 12 برابر کشورهای پیشتازی مثل ژاپن است. این 6 میلیون بشکه ظرفیت صرفهجویی بالایی دارد.
وی افزود: ما نمیگوییم به تکنولوژی و سرمایهگذاری خارجی نیاز نداریم چراکه هر قدر سرعت توسعه بالا برود به منابع زیادی نیاز داریم اما سوال این است که منابع موجود در کشور چقدر پاسخگوی اهداف توسعه صنعت نفت است؟ چگونه با همکاری مالی و صنعت نفت به فعالیتهای مشترک تامین مالی پروژههای کوچک و بزرگ میرسیم؟ پاسخ این است که دولت باید فرایند توسعه را فراهم کند. باید به این باور برسیم که ظرفیت ملت بیش از دولت است.
رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی تصریح کرد: در حال حاضر 25 میلیارد دلار ظرفیت تعریف شده در پتروشیمی، 17 تا 18 میلیارد دلار در پالایشگاهها و نیروگاههای کشور 14 میلیارد دلار سرمایه نیاز دارند که به کارایی خود برسند. این پروژهها جدید نیستند و فقط باید بهبود یابند. این رقم سرمایهگذاری منهای بالادست صنعت نفت است.
وی ادامه داد: در بازار دنیا یک ترمی مطرح میشود که محصولات را متنوع میکنند. سوال این است که آیا ما با ابزارهای نوین کار میکنیم یا خیر؟ پاسخ این است که همواره نوآوری در شرایط خلاء به وجود میآید. بنابراین نمیتوانیم بگوییم که اگر ما این نهادها را نداریم باید فراموش کنیم. آنچه مسلم است پدیدههایی مثل بلاکچین و رمزارزها در جهان مورد استفاده قرار گرفتهاند. ما نیز باید از ابزارهای نوین استفاده کنیم و قواعد استفاده از آنها را به وجود بیاوریم.
مبینی تاکید کرد: ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم. البته دستمان را بالا نمیبریم که تسلیم شویم اما باید ظرفیت خودمان را برای مقاومت به کار ببریم. تاکنون دنبال این بودیم که از سرمایه خارجی برای توسعه استفاده کنیم اما آمریکا توسعه و پایداری بقای ما را نشانه گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: کشور ما ظرفیت 70 تا 80 میلیارد دلار ترنور مالی برای تثبیت بقاء و گام برداشتن برای توسعه را دارد اما میبینیم که آمریکا در کشورهای همسایه مثل عراق، امارات و چین مستقر کرده است. انگلیس نیز تا عمان برای ما محدودیت ایجاد کرده و ما را رصد میکنند اما با این وجود هزینههایشان نیز زیاد است. ما باید به این فکر کنیم که بازار پیرامون ما 450 میلیون دلار است و باید این بازار را هدف قرار دهیم.