وزیر نیرو اعلام کرد:
پایش منظم مخازن سدها و آمادگی رودخانهها برای گذر سیلابهای احتمالی
وزیر نیرو گفت: این وزارتخانه به شکل منظمی در حال پایش شرایط مخازن سدها و همچنین آمادگی رودخانهها برای گذر سیلابهای احتمالی سال آبی جدید است.
به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، رضا اردکانیان در حاشیه مراسم رونمایی از فاز اول سامانه جامع پایش آنلاین وضعیت نیروگاهها با حضور در جمع خبرنگاران، صنعت آب و برق را جزو صنایع معتبر کشور و بخش خصوصی را جزئی از این خانواده دانست و افزود: دو سال پیش همزمان با شروع کارم در این وزارتخانه، صنعت آب و برق با بدهی 40 هزار میلیارد تومانی مواجه بود ولی در این مدت تلاشهای بسیار خوبی به منظور استفاده از سازوکارهای قانون بودجه برای تسویه بدهی بخش خصوصی صورت گرفت است و همین امر موجب شده تا بخش خصوصی به شکل مستمر در چرخه سرمایهگذاری و اجرای طرحهای جدید قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه تسویه بدهیها به شکل مناسبی در حال انجام است، از این رو وجود بدهی در این بخش موجب نخواهد شد تا کوچکترین خدشهای در مباحث فنی و ایمنی نیروگاههای دولتی و خصوصی صورت بگیرد و برنامه تعمیرات و نگهداری این واحدها مطابق برنامه در حال انجام است.
وزیر نیرو افزود: البته در این میان آثار تغییر نرخ ارز و تاثیرات آن بر روی قراردادهای بخش خصوصی در دست پیگیری است و امیدواریم در آینده نزدیک این مشکلات نیز کاهش پیدا کند.
برنامههای وزارت نیرو برای مدیریت سیلابهای احتمالی
اردکانیان با اشاره به آغاز سال آبی 99-98 در کشور، گفت: براساس پیشبینیهای سازمان هواشناسی بارندگیهای فصل پاییز در شرایط نرمال خواهد بود. با این وجود وزارت نیرو به شکل منظمی در حال پایش شرایط مخازن سدها و همچنین آمادگی رودخانهها برای گذر سیلابهای احتمالی و نیازهای پایین دست است.
وی تاکید کرد: در تلاشیم با دسترسی مناسبتتر به اطلاعات و دادههای دریافتی سازمان هواشناسی بتوانیم سطح آمادگیها را افزایش بدهیم. این امر یک فعالیت بینبخشی است و دستگاههای مختلفی در این زمینه با یکدیگر مشارکت دارند.
وزیر نیرو با اشاره به فعال شدن ستاد فرماندهی سیلاب در شرکت مدیریت منابع آب ایران، گفت: این ستاد هم اکنون مشغول به فعالیت است و در آینده نزدیک گزارش جامعی در خصوص نقاط دارای ضعف ارائه خواهد شد تا آمادگی در این مناطق افزایش یابد.
اردکانیان با اشاره به دو مقوله پیشبینی و هشدار در زمینه مدیریت سیلاب، گفت: پیشبینی میتواند در بازههای زمانی طولانیتر حدودا سه ماهه صورت بگیرد و هشدارها در بازههای زمانی کوتاه 24 ساعت و یا حداکثر 72 ساعت خواهد بود. بنابراین مردم باید هشدارهای دستگاههای ذیربط را جدی بگیرند.
وی بر لزوم توجه جدی به مسئله آزادسازی حریم و بستر رودخانهها تاکید کرد و افزود: در این خصوص دستگاه قضایی همکاری بسیار مناسبی دارد و حمایتهای قضایی خوبی از این مسئله صورت میگیرد.
وزیر نیرو تاکید کرد: ما هر چه بتوانیم با رعایت قانون و چارچوبهای اخلاقی از تعدی به حریم و بستر رودخانهها پرهیز کنیم مطمئنا منافع آن شامل حال هموطنان خواهد شد.
اردکانیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حمایت وزارت نیرو از صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق، گفت: این وزارتخانه به عنوان مسئول کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی با برخی از کشورهای منطقه از جمله افغانستان، تاجیکستان، ارمنستان و روسیه پشتیبانی لازم را از شرکتهای ایرانی برای فعالیت هر چه بیشتر در این عرصه به عمل خواهد آورد.
وی با اشاره به عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گفت: ورود به این اتحادیه میدان بزرگتری را پیشروی ظرفیتهای فنی و مهندسی کشور قرار داده است. از این رو امیدواریم با برنامهریزی مناسب در این بخش شاهد ورود هر چه بیشتر خدمات فنی و مهندسی به بازار کشورهای این اتحادیه باشیم.
وزیر نیرو در آیین رونمایی از طرح ارتقای عملکرد توربینهای گازی خبر داد:
افزایش بهرهوری در صنعت برق با بهرهبرداری از سیستم پایش و کنترل نیروگاههای کشور/ دستیابی به افزایش ۱۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی
وزیر نیرو گفت: آغاز بهرهبرداری از سیستم پایش، عیبیابی و کنترل نیروگاههای کشور موجب افزایش بهرهوری در صنعت برق خواهد شد و برآوردهای اولیه حاکی از صرفهجویی و درآمد حدود ۱۷۰ میلیارد تومان در سال است.
وی همچنین در آیین رونمایی از طرح ارتقای عملکرد توربینهای گازی بزرگ کشور با پیادهسازی فناوری HAS افزود: رسیدن به افزایش توان حدود ۱۰۰۰ مگاوات در نتیجه اجرای این طرح دستاورد بسیار بزرگی است و آغازی برای افزایش بهرهوری در این زمینه خواهد بود.
وی افزود: از جمله نتایج محدودیتهای تحمیل شده در کشور این است که به ظرفیتهای داخلی و استفاده از ظرفیت علمی و توان تجربی کشور توجه بیشتری شده و قادر خواهیم بود از مجموعه ثروتها و امکانات موجودمان بهرهبرداری بیشتری داشته باشیم.
وزیر نیرو ادامه داد: در خصوص ارتقای توان توربینهای گاز کار ارزشمندی صورت گرفته و موجب خواهد شد بتوانیم افت راندمان ناشی از تفاوت در شرایط فشار، دما و رطوبت بین زمان طراحی و بهرهبرداری با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی را به میزان قابل ملاحظهای جبران کنیم.
اردکانیان افزود: همانگونه که جنگ بر ما تحمیل شد، اما از قِبَل آن فرصتهای زیادی را خلق کردیم و بخش عمدهای از اتکا و وابستگی به توان داخل ثمره استفاده از این فرصتهاست؛ قطعاً در شرایط تحریمهای هوشمند اقتصادی نیز ملت و جوانان ما در دانشگاهها، موسسات پژوهشی، صنعت برق و آب و فاضلاب دستاوردهای بزرگی را عاید کشور خواهند کرد.
وی تاکید کرد: گزافه نیست اگر تحمیل جنگ و تحریم را در این ببینیم که اصلی ترین امتیاز و ثروت تمام نشدنی این سرزمین که منابع انسانی است را به نحوی درگیر کنند تا از بهرهوری کامل دور نگه دارند. هر حرکتی که امروز در جهت افزایش امید واقعی روشنتر کردن داشتههای این سرزمین صورت گیرد، حرکتی صحیح و اخلاقی است.
وزیر نیرو ادامه داد: ما به عنوان متولیان صنعت آب و برق که بیشترین تماس را با مردم کشور داریم، از هفته گذشته پویشی را تحت عنوان «هر هفته: الف، ب، ایران» بهمنظور نمایش سیر آبادانی تمام نشدنی این سرزمین آغاز کردیم و تا پایان سال، هر هفته یکی از پروژههای بزرگ آب و برق را در سطح کشور افتتاح خواهیم کرد.
اردکانیان افزود: امیدواریم با اجرای این طرحها و پروژههایی که به ثمر میرسند، آسایش و امنیت خاطر بیشتری برای مردم کشور فراهم شود.
وی ادامه داد: اخیراً به یکی از مهمترین پیمانهای اقتصادی منطقهای تحت عنوان اتحادیه اقتصادی اوراسیا پیوستهایم؛ این در حالی است که کشورهای زیادی درصف الحاق به این اتحادیه هستند.
وزیر نیرو پیوستن به این اتحادیه را برای کشور فرصت بینظیری دانست و افزود: در بخش برق میتوانیم ارتباطات وسیعی را با کشورهای همسایه سازماندهی کنیم. در افغانستان، عراق و کشورهای آسیای میانه همه همسایگان ما با آغوش باز پذیرایی نیروهای تخصصی و خدمات فنی و مهندسی کشور ما هستند.
اردکانیان تصریح کرد: توسعه این صنعت و عرضه آن از طریق کمک به کشورهای همسایه برای بهبود زیرساختهای آنها موجب این خواهد شد تا از زمینههای حضور بیگانگان در منطقه کاسته شود.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: با توجه به دوران مدیریت عرضه و تقاضا میبایست از طریق ارتباط بیشتر با جامعه مصرف کنندگان و استفاده موثرتر از شاخه علوم اجتماعی بتوانیم زمینه را به شکل تاثیرگذارتری برای مصرف صحیح در جامعه فراهم کنیم.