خبرگزاری کار ایران

نایب رئیس جامعه مهندسان مشاور ایران:

ظرفیت صادرات ۳۰ میلیارد دلاری خدمات فنی و مهندسی

ظرفیت صادرات ۳۰ میلیارد دلاری خدمات فنی و مهندسی
کد خبر : ۸۲۰۳۵۸

نایب رئیس جامعه مهندسان مشاوران ایران گفت: در ایران 3000 شرکت مهندس مشاور و بیش از 40 هزار شرکت پیمانکاری ثبت شده است که در صورت حضور زیرساخت‌های لازم، تمام آنها قابلیت صدور خدمات فنی، مهندسی و ارزآوری را برای کشور دارند

 به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، در نشست خبری جامعه مهندسان مشاور چالش‌ها و مشکلات این حوزه از سوی هیات رئیسه مطرح شد.سهیل آل‌رسول نایب رئیس جامعه مهندسان مشاور ایران با اشاره به فعالیت‌های بخش مهندسی کشور در 10 سال گذشته گفت: ظرفیت‌های ما در این حوزه پنج برابر شده است. این در حالی است که بودجه‌های عمرانی کشور در سال‌های اخیر کاهش چشمگیری داشته است و اگر بسترسازی لازم صورت بگیرد می‌توان از پتانسیل فنی و مهندسی در پروژه‌های صادراتی استفاده کرد. با وجود دانش فنی بالایی که شرکتهای ایرانی در این حوزه برخوردار هستند، ما در پروژه‌های بین‌المللی می‌توانیم با قدرت شرکت کنیم.

آل‌رسول افزود: با توجه به کاهش ارزش پول، قیمت اعلامی از سوی شرکت‌های ایرانی بسیار ارزان‌تر از رقبای خارجی است. بر همین اساس بسیاری از شرکت‌های خارجی به دنبال همکاری با شرکت‌های ایرانی هستند زیرا توان فنی و مهندسی شرکت‌های ایرانی از یک سو و قیمت‌های کاملا رقابتی از سوی دیگر باعث شده که در آسیا تمایل همکاری با شرکت‌های ایرانی افزایش پیدا کند.

وی در خصوص اشتغال‌زایی این حوزه گفت: اغلب کشورهای پیشرفته دنیا برای حل معضل بیکاری و اشتغالزایی در عرصه مهندسی ورود کردند. بهره‌گیری از فکرافزارها از مهمترین ابزارهای اشتغالزایی است در حالی که در کشورهای توسعه نیافته اغلب حمایت‌های مالی برای اشتغال در حوزه ایجاد بنگاه‌های زودبازده است که متاسفانه اشتغالزایی چندانی نداشته و عمرشان نیز اندک است.

نایب رئیس جامعه مهندسان مشاوران ایران ادامه داد: در ایران 3000 شرکت مهندس مشاور و بیش از 40 هزار شرکت پیمانکاری ثبت شده است که در صورت حضور زیرساخت‌های لازم، تمام آنها قابلیت صدور خدمات فنی، مهندسی و ارزآوری را برای کشور دارند اما در حال حاضر مشکلات تبادل بانکی و محدودیت در صدور ضمانت‌نامه‌های بانکی مانع از تحقق این امر شده است هرچند نمی‌توان منکر ضعف شرکت‌های ایرانی در حوزه حقوقی به لحاظ ضوابط و الزامات بین‌المللی شد اما آنچه که واضح است این است که ما در عرصه بین‌المللی سالهاست که در مناقصات شرکت نکردیم و اگر خواهان گسترش ارتباطات بین‌المللی هستیم باید برای حضور در عرصه‌های بین‌المللی تلاش کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز