خبرگزاری کار ایران

معاون برنامه‌ریزی و توسعه آب و فاضلاب کشور:

نیاز به افزایش سالانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب برای صفر کردن تنش آبی

نیاز به افزایش سالانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب برای صفر کردن تنش آبی
کد خبر : ۸۱۷۷۱۱

معاون برنامه‌ریزی و توسعه آب و فاضلاب کشور گفت: در حال حاضر 1.9 میلیون خانوار معادل 6.7 میلیون نفر در 10هزار روستا تحت پوشش آب سالم قرار دارند. در سال جاری 1.2 میلیون نفر در 1950 روستا تحت پوشش آب روستایی قرار گرفته‌اند و پیش‌بینی می‌کنیم که چنانچه این اعتبارات ادامه یابد تا پایان دولت 3 میلیون نفر دیگر تحت پوشش قرار گیرند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، شاهین پاکروح در نشست حاشیه‌ای پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی آب و تاسیسات فاضلاب اظهار داشت: وظیفه ما تامین آب سالم و پایدار است که باید برای آن زیرساخت ایجاد کنیم.

وی افزود: طی 15 سال گذشته تنش جدی آبی و خشکسالی را داشتیم که اثر نامطلوبی بر منابع آب سطحی و زیرزمینی داشتیم بنابراین باید اقداماتی مثل سدسازی و حفر چاه سامانه تصفیه و انتقال داشته باشیم تا بتوانیم این مسئله را جبران کنیم.

وی افزود: براساس آمار سال 97، 99.6 درصد جمعیت شهری تحت پوشش شبکه آب قرار دارند در حالی که این رقم در ابتدای انقلاب 74.6 درصد بود. تعداد تصفیه‌خانه‌های شهری در ابتدای انقلاب 27 تصفیه‌خانه بود که اکنون این رقم به 140 تصفیه‌خانه رسیده است. ابتدای انقلاب 1.9 میلیون متر مکعب در روز آب تصفیه می‌شد که این رقم اکنون به 11 میلیون متر مکعب در روز رسیده است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: در حال حاضر 99.5 درصد جمعیت شهری که 16.7 میلیون مشترک را شامل می‌شود، تحت پوشش شبکه آب شهری قرار دارند.

وی ادامه داد: اکنون 140 تصفیه‌خانه در مدار قرار دارد. 32 مدول تصفیه‌خانه در دست اجرا داریم. در حوزه شبکه فاضلاب 51 درصد جمعیت شهری تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند که 7.6 میلیون نفر در 330 شهر کشور را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه ما در 216 تصفیه‌خانه خدمات فاضلاب را ارائه می‌دهیم، افزود: 103 مدول تصفیه‌خانه نیز در دست اجرا داریم که به این ترتیب جمعیت تحت پوشش شبکه فاضلاب تا پایان برنامه پنج ساله پنجم 25 درصد ارتقاء خواهد یافت.

وی با اشاره به بخش بهره‌مندی جمعیت روستایی از شبکه آب و فاضلاب تصریح کرد: 82 درصد مشترکین تحت پوشش شبکه آب روستایی قرار دارند. 5.7 میلیون فقره انشعاب در روستاها داریم و سالانه 1.5 میلیارد متر مکعب آب جهت تامین آب شرب روستایی تخصیص می‌یابد که از این میزان 85 درصد از منابع آب زیرزمینی و 15 درصد از آبهای سطحی تامین می‌شود.

پاکروح با بیان اینکه جهت تامین آب برای شرایط پایدار مطالعات جمعیت‌شناسی انجام دادیم، افزود: برای تامین آب در کوتاه‌مدت به 9 میلیارد متر مکعب ظرفیت آبی نیاز داریم. ما در حال حاضر به لحاظ کمی کمبودی نداریم. در تعدادی از شهرها منابع آبی کمتر و در تعدادی از شهرها بیشتر است. رسالت ما تامین آب سالم و بهداشتی است.

وی با بیان اینکه 15 سال خشکسالی مشکلاتی را به لحاظ شوری و کیفیت آب به وجود آورده است، خاطرنشان کرد: در پروژه‌های ارتقای کیفی بنا داریم که علاوه بر بهبود کیفیت آب، تنش آبی را نیز صفر کنیم. برای این منظور نیاز داریم که سالانه 100 میلیون متر مکعب آب اضافه کنیم. یعنی پروژه‌های بلندمدت و کوتاه‌مدت که مربوط به حفر و تجهیز چاه‌ها باید به گونه‌ای باشد تا بتوانیم این میزان آب را تامین کنیم.

۳۷هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای ۱۲۰ طرح آبرسانی

وی ادامه داد: برای تامین پایدار آب 120 طرح آبرسانی در قانون بودجه در نظر گرفته شده که به 37 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. از تعداد این 120 طرح بیش از 31 طرح پیشرفت فیزیکی بالای 80 درصد دارند و برنامه‌ریزی کشور این است که تعداد قابل توجهی از پروژه‌ها تا سال 1400 به بهره‌برداری برسند.

وی در ادامه گفت: در حوزه تامین آب کشور ظرف پنج سال گذشته ظرفیت تامین آب را به 11 میلیون متر مکعب رساندیم این در حالی است که در سال 92 این رقم 9.6 میلیون متر مکعب بوده است.

پاکروح گفت: تعداد تصفیه‌خانه‌ها در ابتدای انقلاب 27 تصفیه‌خانه بود که این رقم در سال 92 به 119 تصفیه‌خانه رسید و تا سال 1400 به 168 واحد خواهد رسید.

وی با بیان اینکه تامین مالی پروژه‌های آبی روستایی در گذشته محدود و به صورت محلی ساماندهی می‌شد، افزود: از سال 95 تامین مالی از محل صندوق توسعه ملی نیز در نظر گرفته شد و به این ترتیب 5000 میلیارد تومان تاکنون در نظر گرفته شده است.

تا پایان دولت 3 میلیون نفر به جمعیت روستایی تحت پوشش آب سالم اضافه می‌شوند

وی ادامه داد: در حال حاضر 1.9 میلیون خانوار معادل 6.7 میلیون نفر در 10هزار روستا تحت پوشش آب سالم قرار دارند. در سال جاری 1.2 میلیون نفر در 1950 روستا تحت پوشش آب روستایی قرار گرفته‌اند و پیش‌بینی می‌کنیم که چنانچه این اعتبارات ادامه یابد تا پایان دولت 3 میلیون نفر دیگر تحت پوشش قرار گیرند.

وی ادامه داد: سیاست‌گذاری در موضوع آبرسانی روستا در 19 هزار و 600 روستا با جمعیت 10 میلیون نفر در نظر گرفته شده و برنامه‌ریزی کردیم 1.3 میلیارد متر مکعب به ظرفیت آب روستایی اضافه شود.

وی با اشاره به اینکه در سال 97، 7 تصفیه‌خانه به بهره‌برداری رسیده، افزود: در سال 97 از ابتدای سال تاکنون 8 واحد تصفیه‌خانه به بهره‌برداری رسیده و تا پایان سال 28 تصفیه‌خانه فاضلاب دیگر به بهره‌برداری خواهد رسید.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی استراتژیک ما این است که در شهرهای با جمعیت بالاتر احداث تصفیه‌خانه‌ها را ادامه دهیم.

وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه شبکه فاضلاب روستایی با توجه به عدم تامین منابع موثر از طریق بانک توسعه اسلامی تامین بودجه کرده‌ایم، افزود: در سال 96، 195 میلیون یورو اعتبار برای ایجاد زیرساخت در 111 روستا اختصاص دادیم.

پاکروح ادامه داد: در حال حاضر میانگین پیشرفت فیزیکی تصفیه‌خانه‌های روستایی 33 درصد است و با توجه به برنامه‌ریزی، تا پایان سال برای 31 روستا هدفگذاری کرده‌ایم تا تاسیسات انتقال به بهره‌برداری برسد.

هر هفته 30 روستا از نعمت آب سالم برخوردار می‌شوند

وی با بیان اینکه در حوزه آب روستایی هر هفته 30 روستا از نعمت آب سالم برخوردار می‌شوند گفت: در سال 97، 330 شهر در تنش آبی قرار داشته‌اند اما در سال 96 و 97 با توجه به بارندگی‌ها وضعیت بهتر بود اما به هر حال در تعدادی از شهرها منابع آبی و در تعدادی مخازن باید اضافه شود.

وی همچنین گفت: در حال حاضر 6000 روستا با تانکر آبرسانی می‌شوند اما با توجه به پروژه‌های آبرسانی، این آمار تغییر می‌کند.

وی درباره استفاده از دستگاه‌های تصفیه آب یادآور شد: آب تهران و کشور سالم و بهداشتی است و نیازی به دستگاه‌های تصفیه آب نیست. ضمن اینکه اگر این دستگاه‌ها نگهداری نشوند، خود به منبع آلودگی تبدیل می‌شوند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز