یک کارشناس حوزه انرژی در گفتوگو با ایلنا:
حمله به آرامکو محصول رقابت مثلث عربستان، امریکا و چین
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: حمله به تاسیسات نفتی عربستان و تحت تاثیر قرار گرفتن تامین منابع انرژی این کشور موجب خرسندی امریکا شده است چرا که در کنار امکان عرضه بیشتر تولید نفت خود به بازار، چین نیز تحت فشار قرار گرفته است.
فریدون اسعدی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره نفعی که امریکا از حمله به تاسیسات نفتی عربستان میبرد، اظهار داشت: واقعیت این است که عربستان و امریکا به نوعی همپیمان هستند اما از سوی دیگر از زمانی که امریکا صادرکننده نفت شده رقابتی هم بین این دو کشور در گرفته است. بنابراین در کنار همپیمانی در برخی موضوعات منطقهای، در بازار انرژی رقیب هم هستند.
وی افزود: از سوی دیگر برخی مشتریان نفتی عربستان هم رقیب اقتصادی امریکا محسوب میشوند، مثلا چین یکی از کشورهای عضو دائم شورای امنیت رقیب سرسخت امریکا در عرصه اقتصاد است، حمله به تاسیسات نفتی عربستان و تحت تاثیر قرار گرفتن تامین منابع انرژی این کشور موجب خرسندی امریکا شده است چرا که در کنار امکان عرضه بیشتر تولید نفت خود به بازار، چین نیز تحت فشار قرار گرفته است.
این کارشناس حوزه انرژی خاطرنشان کرد: در کنار این موضوعات باید در نظر داشت هر گونه اقدام عملی در حمایت از عربستان هزینههایی در پی دارد. با توجه به نتیجه انتخابات اسرائیل و شکست نتانیاهو و همچنین انتخابات پیش روی امریکا، این کشور فعلا دنبال اقدام نظامی نیست، زیرا تمایلی ندارد اقدامی انجام دهد که نتیجه انتخابات 2020 امریکا را تحت تاثیر قرار دهد.