خبرگزاری کار ایران

سخنگوی صنعت برق در گفت‌وگو با ایلنا توضیح داد:

چرا در گرم‌ترین ماه تاریخ خاموشی نداشتیم؟

چرا در گرم‌ترین ماه تاریخ خاموشی نداشتیم؟
کد خبر : ۷۹۶۴۶۱

سخنگوی صنعت برق گفت: در بخش خانگی کسانی که مصرف را کاهش داده و زیر الگو هستند، تشویق شده و مشترکینی که بیش از الگو مصرف کنند ۱۶ درصد به هزینه صورتحساب برق‌شان اضافه می‌شود که این موارد به اضافه استفاده از برقابی‌ها، مدیریت مصرف در بخش صنعت و کشاورزی و همچنین توسعه خطوط منجر به این شد که خاموشی نسبت به سال گذشته ۹۸ درصد کاهش یابد.

به گزارش ایلنا، براساس اعلام خدمات تغییرات اقلیمی کوپرنیکوس ماه جولای امسال گرم‌ترین ماه بوده که در سطح جهان به ثبت رسیده است. کارشناسان، گرمایش زمین را دلیل آن دانسته‌اند.

جین نوئل تیپاوت، رئیس خدمات تغییرات اقلیمی کوپرنیکوس، در یک اعلامیه خبری گفته بود: "ماه جولای معمولاَ گرم‌ترین ماه سال در جهان است بر اساس اطلاعات ما، این ماه، با تفاوتی کمی، گرم‌ترین ماه ثبت شده در سراسر جهان بوده است، با ادامۀ انتشار دوام‌دار گازهای گلخانه‌ای و تأثیرات آن بر دمای زمین، شکستن این رکورد گرما در آینده ادامه خواهد داشت." به طوری که ماه جولای ۲۰۱۹ فقط اندکی یعنی ۰.۰۴ درجه سانتیگراد نسبت به رکورد قبلی که سه سال پیش به ثبت رسیده بود، گرم‌تر بوده است. با توجه به شدت افزایش دمای هوا در سراسر جهان منجمله ایران سوال این است که با وجود افزایش تقاضا و مصرف بیشتر برق چرا خاموشی در ایران به حداقل ممکن رسید؟

در این ارتباط مصطفی رجبی مشهدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، اظهار داشت: با توجه به بارش‌های ابتدای سال جاری‌، ترسالی بی‌سابقه‌ای نسبت به سال‌های قبل داشتیم و توانستیم نسبت به سال قبل ۴۵۰۰ مگاوات بیشتر از ظرفیت نیروگاه‌های برقابی استفاده کنیم، به طوری که این نیروگاه‌ها توانستند تا مرز ۱۰ هزار مگاوات در ساعات اوج مصرف به شبکه سراسری کمک کنند. 

وی افزود: از طرف دیگر ظرفیتی که از پیک سال قبل تاکنون به شبکه سراسری اضافه شده و یا در نیروگاه‌های موجود افزایش توان داشتیم، بالغ بر ۳۰۰۰ مگاوات است که این طرح‌ها در قالب استفاده از مدیا و طرح‌های افزایش توان در واحدها بوده که به ظرفیت و توان تولید کشور اضافه شده است.

سخنگوی صنعت برق گفت: قطعا بخش برقابی‌ و حرارتی‌ها نسبت به سال قبل تولید بیشتری داشته‌اند، از طرفی توانستیم از پیک سال قبل تا امروز ۳۰۰۰ مگاولت‌آمپر ظرفیت انتقال را افزایش دهیم، یعنی ظرفیت پست‌ها افزایش داده شد. در بخش انتقال خطوط توزیع و فوق توزیع هم بالغ بر ۱۶ هزار کیلومتر شبکه احداث شد تا در انتقال توان از بخش نیروگاه‌ها به بخش مصرف نسبت به سال قبل محدودیت کمتری داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: این دو موضوع منجر به این شد که خوشبختانه امسال خاموشی نداشتیم، اگر چه از نقش موثر بخش‌های مختلفی که در طرح‌های مدیریت مصرف با صنعت برق همکاری داشته‌اند، می‌توانیم به بخش کشاورزی اشاره کنیم که در ساعات اوج مصرف، مصرف را کاهش داده و یا بنا به توافقات انجام شده قطعی داشته و توانستند با ۴ ساعت قطع برق ۲۰ ساعت باقیمانده را از برق رایگان استفاده کنند. 

رجبی مشهدی یادآور شد: در بخش صنعت هم طرح‌های مشوق گسترده‌ای داشتیم که توانستند حدود ۲۰ درصد از مصرف را کاهش داده و از تشویق‌های ما استفاده کنند، در بخش خانگی هم کسانی که مصرف را کاهش داده و زیر الگو هستند، تشویق شده و مشترکینی که بیش از الگو مصرف کنند ۱۶ درصد به هزینه صورتحساب برق‌شان اضافه می‌شود که تماما منجر  به این شد که خاموشی نسبت به سال گذشته ۹۸ درصد کاهش یابد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز