خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر صمت بیان کرد:

تولید 13هزار واگن در سال 98/ سهم صنعت از تسهیلات بانکی 38 درصد است

تولید 13هزار واگن در سال 98/ سهم صنعت از تسهیلات بانکی 38 درصد است
کد خبر : ۷۷۳۴۶۹

معاون برنامه‌ریزی و طرح توسعه وزارت صمت اظهار داشت: در حال حاضر نقدینگی یکی از چالش‌های اصلی بخش صنعت و تولید است و نیاز داریم علاوه بر سیستم بانکی، بازار سرمایه نیز به کمک این بخش بیاید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، در نشست خبری امروز سعید زرندی، معاون برنامه‌ریزی و طرح توسعه وزارت صمت، مهمترین برنامه‌های این وزارتخانه در حمایت از واحدهای تولیدی را تشریح کرد.

وی گفت: رویکرد اصلی وزارتخانه عدم احداث واحد جدید است. ما به دنبال آن هستیم که واحدهای موجود که تعطیل یا ظرفیت آنها کم است را تقویت کنیم. ما در سال گذشته 55 کد تعرفه‌ای را که بیشترین سهم از واردات را داشته‌اند بررسی کرده‌ایم و مطابق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مقرر شده است که آن بخش از کالاهایی که قابلیت تولید در داخل را دارند با نظارت معاونت صنایع در سال 98 در داخل تولید شوند و آن دسته از کالاهایی که دانش فنی و تکنولوژی آن را نداریم با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان به سمت بومی‌سازی آن پیش برویم.

وی در خصوص صنایع نساجی و پوشاک گفت: ما در سال جاری رشد 25 درصدی تولید این محصولات را هدف قرار دادیم. افزایش نرخ ارز باعث شد که جهش خوبی را در این حوزه را داشته باشیم و دیگر واردات پوشاک توجیه نداشته باشد. فعالین این حوزه باید از این فرصت پیش آمده بیشترین استفاده را ببرند. ما نیز باید با ابزارهای قانونی از آنها حمایت کنیم، در بخش ریلی نیز ما به دنبال ساخت 13 هزار و 100 واگن در سال جاری هستیم.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی وزارت صمت برای صادرات گفت: در سال 97، 4/23 میلیارد دلار از صادرات غیرنفتی ما به 15 کشور همسایه بود بر همین اساس ما تمرکز خود را بر روی بازارهای نزدیک قرار دادیم تا بتوانیم حجم صادرات خود را بالا ببریم. اکنون این بازارها هدف ما هستند ضمن آنکه برای صادرات دیگر کشورها نیز حمایت‌های لازم را می‌کنیم.

زرندی تصریح کرد: در حال حاضر نقدینگی یکی از چالش‌های اصلی بخش صنعت و تولید است و نیاز داریم علاوه بر سیستم بانکی، بازار سرمایه نیز به کمک این بخش بیاید. سهم صنعت در سال 92 از تسهیلات بانکی 21 درصد بوده که این عدد در سال گذشته به 38 درصد رسیده است.

وی در خصوص وضعیت تولید قطعات خودرو گفت: جهش نرخ ارز باعث افزایش هزینه‌ خودروسازان شد در حالی که این شرکت‌ها از قبل نیز تعهدات سنگین داشتند. وزارتخانه نیز با رویکرد کمک به قطعه‌سازان اقداماتی را انجام داد؛ از جمله پرداخت 4000 میلیارد تومان تسهیلات که توسط خودروسازان تامین شده بود. هرچند هنوز در بخش پرداخت ارزی این تسهیلات مشکل داریم اما با استفاده از روش‌های دیگر همچون کمک به ترخیص قطعات وارداتی از گمرک از این بخش حمایت می‌کنیم.

وی با اعلام اینکه ۳۵ برنامه برای ۷ محور کاری وزارتخانه در سال رونق تولید تدوین و برنامه ریزی شده است‌، گفت: هر هفته این ۷ محور رصد و پایش می شود و گزارش های مربوطه به صورت منظم و مداوم به وزیر صمت ارسال می شود‌.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه به سمتی می رویم که یک طرح ملی برای تعمیق ساخت داخل داشته باشیم، افزود: اولین گام شناسایی نیازها با تحلیل وضعیت نوع کالاهایی است که وارد می شوند.

زرندی موضوع تأمین نیاز دستگاه ها را از دیگر برنامه های امسال دانست و بیان کرد: از ۴۲ میلیارد دلار واردات سال ۹۷ حدود ۳۵ میلیارد دلار آن مربوط به بخش صنعت است و ۵۵ کد تعرفه ای به ارزش ۱۲ میلیارد دلار بیشترین سهم را در واردات این بخش داشته است.

وی با بیان اینکه فعالسازی ظرفیت خالی واحدهای تولیدی کشور را در برنامه کاری خود قرار دادیم، گفت: این موضوع شامل احیای واحدهای راکد و احیای ظرفیت واحدهایی است که زیر ظرفیت کار می کنند.

هدف گذاری ۳ میلیارد دلاری جذب سرمایه گذاری برای جایگزینی واردات

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین افزود: جذب سرمایه گذاری برای جایگزینی واردات را در برنامه کاری داریم که هدف گذاری ۳ میلیارد دلاری را انجام دادیم.

زرندی ادامه داد: رویکرد وزارتخانه این است که تا حد امکان، واحد ایجادی جدید نداشته باشیم و به سمت فعال سازی و احیا و تکمیل ظرفیت واحدهای موجود برویم.

هدف گذاری افزایش ۲۵ درصدی توسعه صنایع نساجی و پوشاک و ایجاد ۱۳ هزار و یکصد واگن

وی با بیان اینکه هدف گذاری افزایش ۲۵ درصدی توسعه صنایع نساجی و پوشاک را در راستای طرح توسعه نساجی و پوشاک در برنامه داریم، تصریح کرد: توسعه صنایع دریایی، ریلی و لوازم خانگی را در دستور داریم و ایجاد ۱۳ هزار و یکصد واگن در دستور کار است.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه در موضوع صادرات غیر نفتی صادرات به ۱۵ کشور را در دستور کار داریم، گفت: حدود ۲۳.۴ میلیارد دلار از مجموع ۴۶ میلیارد دلار کل صادرات کشور در سال ۹۷ مربوط به این ۱۵ کشور هم مرز یا نزدیک به ما است.

زرندی در موضوع بهبود فضای کسب و کار اصلی ترین کار وزارتخانه را ساماندهی و توسعه سامانه های الکترونیکی دانست و افزود: ایجاد هلدینگ های سرمایه گذاری توسط خود مردم در موضوع سرمایه گذاری و صادرات را در دستور کار داریم.

کسب رتبه ۱۲۱ در بهبود تجارت فرامرزی در سال ۲۰۱۹

وی با اعلام اینکه از لحاظ نمره ای بهبود فضای کسب و کار در کشور رشد کرده است، ادامه داد: بیشترین بهبود را در تجارت فرامرزی داریم که از رتبه ۱۶۶ در سال ۲۰۱۸ به رتبه ۱۲۱ در ۲۰۱۹ رسیدیم.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با یادآوری اینکه تمرکز در حوزه بازار سرمایه را در دستور کار داریم، تصریح کرد: سرجمع تسهیلات ارایه شده بانکها از ۳۱ درصد در سال ۹۲ به ۲۸ درصد رسید که بهبود این نرخ را در دستور کار داریم.

زرندی با بیان اینکه شعار رونق تولید که توسط رهبری ارایه شد، نقطه ای محوری برای فرآیندهای تصمیم گیری است، افزود: موضوع ساماندهی مالیات بر ارزش افزوده که یک دغدغه مهم برای تولید است را داریم پیگیری می کنیم.

وی در خصوص ساماندهی قیمت کالاها در بازار، ادامه داد: سازمان حمایت روی طراحی سامانه ای برای ارایه نرخ مرجع محصولات و کالاها کار می کند. نبودن قیمت واحد باعث سو استفاده برهی افراد سودجو از طریق ارایه قیمتهای مجازی شد.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص ارزیابی پروژه ها نیز گفت: مسئول ارزیابی اقتصادی بودن پروژه ها و طرح ها بانک ها هستند، با تغییر نرخ ارز ساماندهی جدیدی برای این ارزیابی با توجه به شرایط جدید ارایه شد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز