سفیر چین در آمریکا:
پکن آماده مذاکرات تجاری بیشتر با واشنگتن است
سفیر آمریکا در چین خواستار مذاکره بیشتر با این کشور در جهت ایجاد تفاهم مشترک اقتصادی شد.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «سویی تیانکایی» سفیر چین در آمریکا گفت: «به عنوان صدر هیات مذاکره کننده چینی در آمریکا میگویم که کارشناسان این هیات مخالف اعمال تعرفه ها از جانب هر طرف و به راه انداختن جنگ اقتصادی هستند.»
پس از مذاکرات قبلی این هیات دیگر هیچ گونه مذاکرهای بین طرفین برای رسیدن به توافق صورت نگرفت و در همان موقع دونالد ترامپ تعرفه ۲۵ درصدی بر ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی اعمال کرد. همچنین قدمهایی برای اعمال تعرفههای بیشتر بر سایر کالاها نیز برداشته شد.
تنشها از زمانی بیشتر شد که آمریکا تحریمها و محدودیتهایی علیه شرکتهای چینی به دلیل اتهامات مختلف اعمال کرد. یکی از این شرکتها هوآوی تکنولوژی است که مبادلات گستردهای نیز با صنایع مخابراتی آمریکا دارد. اختلافها بین چین و آمریکا از ابتدای ماه می به اوج خود رسیده است.
به گزارش نیویورک تایمز، یکی دیگر از شرکتهای چینی که که از داد و ستد با شرکت های آمریکایی منع شده است شرکت دوربینهای مدار بسته «هایک ویژن تکنولوژی» است که تا کنون با کاهش ۱۰ درصدی سهام خود در بازار های جهانی همراه بوده است.
سفیر چین در آمریکا به فاکسنیوز گفت: «چین آماده مذاکره با آمریکا بر سر مسائل مختلف است. درهای مذاکره همیشه باز است.»
وی همینطور آمریکا را به خاطر «تغییر ذهن و افکار» سرزنش کرد و افزود: «طرف آمریکایی ناگهان میز مذاکره را ترک کرد و تعهداتش را نادیده گرفت».
«شی جینپینگ» اخیرا در سخنرانی خود مردم را به همبستگی و حفظ روحیه میهن پرستی دعوت کرد و خواستار این شد که همچون ماه مارس در سالهای انقلاب کمونیستی مردم در برابر این جنگ اقتصادی مقاومت کنند. پس از جنگ داخلی چین در سالهای ۱۹۳۴ تا ۱۹۳۶ حزب کمونیست نهایتا در سال ۱۹۴۹ توانست قدرت را در دست بگیرد.
شی به طور مفصل از اختلافات با آمریکا سخن نگفت ولی چیزی که مشخص بود این است که وی برنامه خاصی برای مقابله با جنگ اقتصادی با آمریکا دارد.
اتاق بازرگانی آمریکا در پکن در گزارشی اعلام کرده است: «عدم شفافیت در تجارت با آمریکا دیده میشود که همین موجب نظارت بیشتر دولت چین بر این اتاق و همینطور کاهش شدید صدور مجوزهای بازرگانی شده است.»
همینطور این اتاق اعلام کرده است که ۴۰ درصد صنایع درگیر در این جنگ اقتصادی به فکر جابهجایی صنایع خود به بیرون از چین افتادهاند یا اینکه در حال جابهجایی صنایع هستند.
در این گزارش آمده است: «یک سوم سرمایهگذاران به فکر لغو سرمایه گذاری خود در چین هستند و سه چهارم دیگر به این فکر میکنند که محصولات خود را برای مصرفکننده چینی تولید کنند تا برای صادرات.»
مطابق تحقیقی که از سوی این اتاق منتشر شده است، بیش از سه چهارم سرمایهگذاران معتقدند که اعمال تعرفهها به کسب و کارشان ضرر خواهد رساند.
ایالات متحده آمریکا میخواهد که به واسطه جنگ اقتصادی سهمخواهی زیادی از مقامات چینی در زمینه تجاری داشته باشد. از انتظارات آمریکا از چین رعایت قانون کپی رایت و برداشتن سوبسید و یارانههای دولتی بر صنایع است و همینطور اینکه امکان فراهم آمدن صادرات کالاهای آمریکایی بیشتری به چین فراهم شود.
سویی در مصاحبه با فاکس نیوز در پاسخ به پرسش مجری مبنی بر حواشی هوآوی افزود: «آمریکا هیچ گواه و سندی برای اتهام به شرکت هوآوی ندارد. همه میدانند که هوآوی یک شرکت خصوصی است. یک شرکت کاملا معمولی. بنابراین تمامی تحریم ها بر این شرکت کاملا سیاسی است.»