به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی صورت گرفت؛
رونمایی از پروژههای شرکت توزیع نیروی برق تهران
طرح و پروژههای شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ به ارزش 115 میلیارد تومان به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی امروز سهشنبه افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، در این مراسم حسین صبوری، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران از افتتاح تعداد وسیعی پروژه به ارزش 115 میلیارد تومان خبر داد و اظهار کرد: تمامی این پروژهها در سال 97 آغاز شده که شامل 300 دستگاه پست برق 200 کیلوولت، احداث 600 کیلومتر شبکه توزیع برق میشود.
وی افزود: هدف از افتتاح این دو پروژه تامین برق 80 هزار مشترک جدید و ارتقای پایدار شبکه و آمادگی شبکه برای گذر از پیک تابستان سال 98 است.
صبوری در ادامه تصریح کرد: سایر پروژهها شامل بهسازی و بهینهسازی 105 دستگاه پست و 240 کیلومتر شبکه برق است که هدف از این پروژه ارتقای قابلیت بهرهبرداری شبکه برای تامین برق پایدار است. همچنین در این طرح سامانه مانیتورینگ کنترلهای هوشمند برق افتتاح خواهد شد.
وی از افتتاح پروژه اپلیکیشن همراه برق در راستای ارج نهادن به حقوق شهروندی و ارائه خدمات غیر حضوری خبر داد و اذعان داشت: سالانه در سطح تهران 150 هزار تردد و مراجعه مردم به مناطق 22 گانه برق در شهر تهران داریم که در جهت رفاه حال شهروندان و به منظور تحقق سیاستهای دولت الکترونیک و کاهش ترافیک این طرح اجرا خواهد شد.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایط خاص تهران و نقش انرژی که در توسعه و رفاه اجتماعی جامعه و مسائل امنیتی که دارد برنامه ما این است که بتوانیم خدمات استاندارد در چارچوب تکنولوژی روز ارائه دهیم که این برنامه راهبردی شامل اتوماسیون و هوشمندسازی شبکه، توسعه خدمات غیر حضوری و جذب مشارکت بخش خصوصی برای توسعه انرژی خورشیدی است.
صبوری از کاهش تلفات در شرکت توزیع برق خبر داده و تصریح کرد: تلفات در سال 87، 12.1 درصد بوده که طبق برنامهریزی در حال حاضر به 6.4 درصد رسیده است که این امر یک اقدام بسیار موثری بوده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم صنعت برق مدیریت مصرف است، خاطرنشان کرد: سالیانه در شهر تهران حدود 5 درصد رشد پیک داریم که سال گذشته به دلیل کاهش نزولات آسمانی مقرر شد امسال پیک مصرف افزایش پیدا نکند که خوشبختانه با همراهی مردم و مسئولین این امر محقق شد.
وی ادامه داد: اگر همکاری مردم و مسئولین در جهت تقلیل ساعت اداری و استفاده از مولد بخش خصوصی و دولتی نبود قطعاً در جهت توزیع برق به مشکل بر میخوردیم.
صبوری با بیان اینکه 13 درصد از مشترکین در شهر تهران هستند، اظهار کرد: این 13 درصد 10 درصد انرژی کشور را مصرف میکنند. رشد متوسط سالیانه پیک تابستان شهر تهران 5 درصد و رشد انرژی 3 درصد و رشد تعداد مشترکین نیز 3 درصد است.
وی افزود: در مجموع سالیانه به اندازه مشترکین یک شهر، به مشترکین تهران افزوده میشود. بنابراین ضرورت دارد که نسبت به بازسازی و بهینهسازی شهر تهران اقدام و سرمایهگذاری شود.
وی متوسط مبلغ قبض مشترکین را 45 هزار تومان عنوان کرد و گفت: این امر نشاندهنده ارزانترین خدماتی است که از سوی اداره برق ارائه میشود.
افزایش 16.5 درصدی ظرفیت تولید برق کشور
در ادامه مراسم معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو گفت: چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران میگذرد اگر بخواهیم مقایسهای از شرایط صنعت برق انجام دهیم اعداد گویای واقعیت تلاشهای شبانه روزی همکاران متخصص صنعت برق است.
همایون حائری ادامه داد: در ابتدای انقلاب اسلامی ظرفیت نصب شده برق کشور 7024 مگاوات بود در حال حاضر از عدد 80 هزار و 300 مگاوات رد شدهایم که این امر نشان دهنده رشد 16.5 برابری است. در ابتدای انقلاب اسلامی پیک مصرف 3480 مگاوات بود این در حالی است که پیک مصرف در تابستان سال گذشته 57 هزار و 97 مگاوات بوده است.
وی اظهار کرد: تمام این تلاشها در این اعداد گویا هستند. موازات این توسعه و فعالیتهای انجام شده در زمینههای مختلف توانسته جوابگوی رفاه اجتماعی مردم باشد.
حائری با تشکر از همدلی مسئولین در طی این چهل سال که باعث رشد کشور شده است عنوان کرد: سالانه با رشد پنج درصدی پیک مصرف مواجه هستیم یعنی سالانه باید سه تا چهار هزار مگاوات نیروگاه جدید احداث شود که این امر نیازمند سرمایهگذاری کلان است.
وی ادامه داد: در ابتدای سال جاری به شدت با مشکل کمبود تولید نیروگاههای آبی مواجه بودیم و پنج هزار مگاوات کمبود داشتیم که این امر موجب شد طرحی با همکاری شرکتهای توزیع استانداری تدوین شود. اجرای این طرح رشد پیک مصرف را از 5.5 درصد را به کمتر از 2.9 درصد کاهش داد یعنی دو هزار مگاوات صرفهجویی در پیک بار صورت گرفت.
معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو گفت: چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران میگذرد اگر بخواهیم مقایسه از شرایط صنعت برق انجام دهیم اعداد گویای واقعیت تلاشهای شبانه روزی همکاران متخصص صنعت برق است.
همایون حائری ادامه داد: در ابتدای انقلاب اسلامی ظرفیت نصب شده برق کشور 7024 مگاوات بود در حال حاضر از عدد 80 هزار و 300 مگاوات رد شدهایم این امر نشان دهنده رشد 16.5 برابری است. در ابتدای انقلاب اسلامی پیک مصرف 3480 مگاوات بود این در حالی است که پیک مصرف در تابستان سال گذشته 57 هزار و 97 مگاوات بوده است.
وی اظهار کرد: تمام این تلاشها در این اعداد گویا هستند. موازات این توسعه و فعالیتهای انجام شده در زمینههای مختلف توانسته جوابگوی رفاه اجتماعی مردم باشد.
حائری با تشکر از همدلی مسئولین در طی این چهل سال که باعث رشد کشور شده است عنوان کرد: سالانه با رشد پنج درصدی پیک مصرف مواجه هستیم این به این معناست که سالانه باید سه تا چهار هزار مگاوات نیروگاه جدید احداث شود این امر نیازمند سرمایهگذاری کلان است.
وی ادامه داد: در ابتدای سال جاری به شدت با مشکل کمبو تولید نیروگاههای آبی مواجه بودیم که پنج هزار مگاوات کمبود داشتیم این امر موجب شد طرحی با همکاری شرکتهای توزیع استانداری تدوین شود. اجرای این طرح رشد پیک مصرف را از 5.5 درصد را به کمتر از 2.9 درصد کاهش داد یعنی دو هزار مگاوات صرفهجویی در پیک بار صورت گرفت.
در صنعت برق به موفقیتهای بسیاری دست پیدا کردیم
در ادامه این مراسم، استاندار تهران با بیان اینکه آمادگی کافی برای همکاری با صنعت برق کشور در راستای فرهنگسازی، کاهش تلفات و انجام اقدامات مدیریت مصرف را داریم گفت: معتقدیم که باید ساز و کاری لحاظ شود که با ایجاد یک همکاری بین فرمانداری، استانداری و صنعت برق وضعیت تأمین برق کشور مدیریت شود.
انوشیروان محسنی بندپی، ادامه داد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران طی این ۴۰ سال علیرغم تمام توطئههای دشمنان توانست به جایگاه والایی دست پیدا کند، در صنعت برق توانسته ایم از جهات مختلفی موفقیتهایی را به دست آوریم که این یکی از مهمترین اقدامات کشور در حوزه زیرساختها بوده است.
وی اظهار کرد: اقدامات بسیار ارزشمندی طی این سالها در زمینه آموزش، توسعه زیرساختها، سلامت و رفاه اجتماعی صورت گرفته است که آمار و ارقام موجود بیانگر وضع مطلوب کشور در این حوزهها است.
استاندار تهران تصریح کرد: وزارت نیرو یکی از وزارتخانههای بسیار و مهم و استراتژیک است، چراکه در حوزه زیرساختهای آب، برق و جمعآوری فاضلاب اقدامات بسیار مهمی طی این سالها صورت گرفته است. باید به این مساله توجه کرد که اگر در شرایط فعلی، مدیریت مصرف و کاهش تلفات صورت نگیرد، باید نیمی از فضای تهران را برای احداث نیروگاهها و تأمین انرژی در نظر بگیریم.
محسنی بندپی با بیان اینکه تأمین آب و برق که یکی از مهمترین نیازهای استان تهران است افزود: باید کارهای اساسی در این حوزه صورت بگیرد که مهمترین و کارآمدترین کار در این برهه زمانی، ایجاد مدیریت مصرف و جلوگیری از مصارف بیرویه است.
وی در پایان گفت: متأسفانه در بسیاری از بخشها همچون آبیاری در بخش کشاورزی و کاهش آب به حساب نیامده، نتوانستیم اقدامات مناسبی را انجام دهیم. بنابراین کاهش تلفات در حوزه برق که نقش بسیار مهم و حیاتی در این صنعت دارد، یک گام بزرگ در این حوزه است.