حجتی مطرح کرد:
ضرورت قراردادی شدن تولید و تجارت در بخش کشاورزی
وزیر جهاد کشاورزی بر ضرورت قرادادی شدن تولید و تجارت در بخش کشاورزی تاکید کرد و مهارت آموزی و انتقال یافتههای نوین به عرصهای این بخش را اولویت برنامههای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور برشمرد.
به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی،محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در نخستین گردهمایی مشترک روسای سازمانهای نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استانها با مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی، موضوع صدور مجوزها در سازمان نظام مهندسی کشاورزی با نظام مهندسی ساختمان را متفاوت دانست و افزود: در نظام مهندسی ساختمان، موضوعیت آن به کار و مجوز است و پس از ساخت پایان مییابد اما صدور مجوز فعالیتهای کشاورزی توسط نظام مهندسی کشاورزی فرع است و پس از آن کار آغاز و تا پایان فعالیت بهره بردار ادامه مییابد.
وی با اشاره به این که در کشورهای پیشرفته، کشاورز مدیریت فعالیت کشاورزی را بر عهده دارد، گفت: در این کشورها، خدمات مختلف توسط شرکتهای تخصصی ارائه میشود و کشاورز به صورت «خرید خدمت» از خدمات مورد نیاز بهرهمند میشود.
حجتی با تاکید بر لزوم نقش آفرینی سازمان نظام مهندسی در زمینه ایجاد و توسعه شرکتهای خدمات دهنده بخش کشاورزی، اظهار داشت: در کشاورزی اقتصادی در همه زیر شاخههای فعالیتهای بخش کشاورزی باید تولید و تجارت «قراردادی» باشد زیرا در این صورت میزان و نوع تولید و همچنین فرآیند فروش و بازاررسانی محصولات کشاورزی شفاف میشود.
وی منشاء برخی از مشکلات بخش کشاورزی را به خاطر عدم توسعه کشاوزی قراردادی در کشور عنوان کرد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که در بسیاری از زمینههای توسعهای فعالیتهای کشاورزی نظیر امور شیلاتی، دام و گلخانهها، محدودیت خاک و آب موضوعیت ندارد، ورود سازمان نظام مهندسی کشاورزی به این حوزهها را ضروری دانست و افزود: سازمان نظام مهندسی حدود ۲۵۰ هزار نفر عضو دارد و لازم است با توسعه مهارت آموزی و ترویج روابط «استاد-شاگردی» نسبت به بهرهبرداری از ظرفیتها و منابع خدادادی و امکانات موجود برای ایجاد ارزش افزوده تولید اهتمام نماید.
حجتی بر ضرورت دانش بنیان کردن بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: دانش و یافتههای نوین کشاورزی باید توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی به عرصهها و بهرهبرداران منتقل شود.
وی با اشاره به این که صدای کشاورز، پژواک ندارد از سازمان نظام مهندسی کشاورزی خواست تا با ایجاد ساز و کارهای لازم، طنین صدای کشاورز باشد.