خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران:

در تصفیه‌خانه‌ها 70 درصد تجهیزات وارداتی است/ قطعا بوی بد تهران از شبکه فاضلاب نبود/ هزینه‌های اخذ مجوز پنج برابر شده است

در تصفیه‌خانه‌ها 70 درصد تجهیزات وارداتی است/ قطعا بوی بد تهران از شبکه فاضلاب نبود/ هزینه‌های اخذ مجوز پنج برابر شده است
کد خبر : ۷۱۱۹۴۲

مرتضی عزالدین اظهار داشت: در برخی مناطق مانند منطقه 21 و 22 اجرای شبکه‌ها هفت تا هشت درصد پیشرفت داشته اما بخش‌های شمال و جنوب تهران که تراکم بالایی دارد 98 درصد پیشرفت پروژه داشته‌ایم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مرتضی عزالدین مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران در نشست خبری بازدید از پروژه تصفیه‌خانه فیروز بهرام اظهار کرد: عمده فعالیت‌های انجام شده در بخش فاضلاب پس از انقلاب است و از سال 74 به صورت جدی بر روی آن کار شده است. بازنگری‌های پروژه در سال‌های 84، 90 و 92 انجام شده است. در حال حاضر حدود 74 درصد عملیات لوله‌گذاری انجام شده و تونل 90 درصد پیشرفت داشته است.

وی افزود: در تصفیه‌خانه‌ها 40 درصد پیشرفت پروژه داشتیم و در انشعابات هم 57 درصد نصب شده است که در مجموع 65 درصد پیشرفت فیزیکی پروژه بوده است که از متوسط کشور بالاتر است.

عزالدین در ادامه تصریح کرد: در مناطق مختلف تهران هم بسته به نوع موقعیت از 9 هزار کیلومتر انشعاب 6600 کیلومتر آن انجام شده و 2300 کیلومتر دیگر باقی مانده است. در مرحله تونل‌گذاری هم 175 کیلومتر از تونل‌گذاری انجام شده و 17 کیلومتر باقی مانده است.

وی تاکید کرد: این پروژه در اوضاع تحریم به همت متخصصان داخلی انجام شده است. در تصفیه‌خانه‌ها 70 درصد تجهیزات وارداتی است و برای وارد کردن و سوار کردن این ابزارآلات مشکلات بسیاری داریم. در بحث لوله‌گذاری 255 کیلومتر و 300 کیلومتر دیگر در مرحله مناقصه قرار دارد.

مدیرعامل شرکت فاضلاب شهر تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر 2 تصفیه خانه در حال ساخت داریم که یکی از آنها تصفیه‌خانه فیروزبهرام است که حدود 35 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و دیگری در شهرک غرب و در کنار برج میلاد است که برای شروع پروژه آن 300 میلیارد تومان هزینه کرده‌ایم. تصفیه‌خانه هفت و هشت را در مرحله مناقصه هستیم و در حال انتخاب پیمانکار قرار داریم. تصفیه‌خانه‌ای هم در کنار شهر آفتاب ساخته خواهد شد که برای اجرای آن از بانک توسعه اسلامی استفاده می‌کنیم.

وی با اشاره به میزان پیشرفت پروژه‌های مناطق 21 و 22 گفت: در برخی مناطق مانند منطقه 21 و 22 اجرای شبکه‌ها هفت تا هشت درصد پیشرفت داشته اما بخش‌های شمال و جنوب تهران که تراکم بالایی دارد 98 درصد پیشرفت پروژه داشته‌ایم.

وی افزود: ما سعی کردیم منابع را بیشتر به سمت تصفیه‌خانه‌ها ببریم و از اعتبارات عمرانی، دریافت هزینه انشعابات و بانک توسعه اسلامی استفاده می‌کنیم. قرار بود از بانک بین‌المللی توسعه آسیایی استفاده کنیم اما از آنجایی که تحریم هستیم فعلاً می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

وی عنوان کرد: بانک توسعه اسلامی با وجود مشکلاتی که ایران با عربستان دارد از پروژه فیروزبهرام به خوبی حمایت کرد و پروژه در دست شرکت کوزوی ترکیه است. ما حتی برای مبادلات یورو به آلمان برای سرمایه‌گذار آلمانی هم دچار مشکل هستیم تا کنون 600 هزار انشعاب متصل شده که در حال تصفیه آن هستیم.

عزالدین با اشاره به اینکه نیاز به دریافت اعتبار از صندوق توسعه ملی برای اجرای پروژه داریم اذعان داشت: صندوق توسعه ملی می‌تواند مشکلات ما را در پروژه حل کند. حدود 8800 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه نیاز داریم اما کل دریافتی از انشعابات به 3هزار میلیارد تومان هم نمی‌رسد و ما نیازمند 6 هزار میلیارد تومان اعتبار هستیم.

مدیرعامل شرکت فاضلاب شهر تهران در خصوص بوی نامطبوع پخش شده در تهران اظهار کرد: به محض اینکه احتمال شکستگی شبکه فاضلاب داده شد نیروهای ما به محل اعزام شدند اما هیچ شکستگی فاضلابی وجود نداشت. اگر شکستگی اتفاق بیفتد یک خیابان را در برمی‌گیرد و نمی‌تواند به مناطق دیگر نفوذ پیدا کند. ما قاطعانه می‌گوییم از شبکه فاضلاب نبود اما محیط زیست هنوز در حال بررسی است. البته پلاسکو هم نمی تواند منشاء بو باشد.

وی در ادامه در رابطه با اجرای طرح تصفیه‌خانه‌ها عنوان کرد: این طرح قرار بود در یک دوره 25 ساله انجام شود که 5 فاز برای تهران از محل اعتبارات بانک جهانی در دستور کار قرار بگیرد اما در ادامه و در سال 82 به خاطر بحث‌های تحریمی بانک جهانی با ایران قطع ارتباط کرد و پروژه فاضلاب تهران هم که پروژه برنامه‌ریزی شده بود با چالش مواجه شد و قرار شد این پروژه از محل اعتبارات داخلی ادامه پیدا کند و تعطیل نشود و تاکنون هم با سرعت خوبی پیش رفته است.

وی افزود: برای تامین منابع مالی با مشکل مواجه هستیم اما پروژه پیش خواهد رفت. در برخی مناطق شهر تهران حتی اجازه حفاری بیش از 500 متر را نداریم و در تلاش برای تعامل با شهرداری برای اخذ مجوز هستیم. هزینه‌های اخذ مجوز هم پنج برابر شده که در اجرای پروژه بی‌تاثیر نخواهد بود. ما از زمان اخذ اعتبارات سه سال زمان لازم داریم تا بتوانیم پروژه را به اتمام برسانیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز