لزوم استفاده از فناوری مهار سرمازدگی باغات در کشور
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران به فناوری مهار سرمازدگی باغها دست یافته و استفاده از این فناوری برای کاهش خسارت الزامی است.
به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمدعلی طهماسبی در مراسم معرفی و تجلیل از کشاورزان نمونه ملی و استانی قزوین، اظهار داشت: سال گذشته سرمازدگی خسارت زیادی به باغات کشور وارد کرد و این در حالی است که تجهیزات و ادوات لازم برای مقابله با این پدیده وجود دارد.
وی اضافه کرد: دانش و فناوری لازم و مورد نیاز در حوزه کشاورزی برای مقابله با سرمازدگی باغها وجود دارد و دولت تسهیلات خوبی نیز به این بخش تخصیص داده اما اینکه چرا از آنها استفاده نمیشود، جای سئوال دارد.
به گفته طهماسبی، با استفاده از دانش و فناوری موجود ارزش افزوده بالایی را میتوان به کشاورزی خود هدیه کرد و در عین حال نیز نباید خود را از فرصت به وجود آمده محروم ساخت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: امسال در شرایطی که باغهای بسیاری از کشاورزان دچار یخزدگی شد، بعضی کشاورزان با انجام کارهای ابتدایی مبتنی بر دانش، محصولات قابل توجهی را برداشت کردند.
این مسئول با تاکید بر تهیه نهال از سوی باغداران از نهالستانهایی که نهال مرغوب تولید میکنند، افزود: ۵۸ میلیون نهال تولید شده در کشور از این ویژگی برخوردارند که استقبال باغداران میتواند باعث تولید هرچه بیشتر چنین نهالهایی شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: امسال ۱۵۸ کشاورز به عنوان نمونه ملی انتخاب شدند که هفت تن از آنها مربوط به استان قزوین بودند.
این مسئول با تاکید بر لزوم استفاده از علم و دانش روز دنیا در بخش کشاورزی، گفت: دلیل موفقیت همه کشاورزان نمونه ملی به اذعان خود آنها، استفاده از دانش و فناوریهای روز بوده است.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه استفاده از فناوریهای روز میتواند محدودیتهای آینده را به عنوان یک چالش پیشروی کشاورزان از میان ببرد، تاکید کرد: امروز فناوریهایی به دست آمده که میتواند در کاهش مصرف آب بسیار مفید عمل کند و از این رو باید به سمت استفاده هر چه بیشتر از فناوریهای موجود روز دنیا در بخش کشاورزی برویم.
طهماسبی خاطرنشان کرد: با استفاده از برخی فناوریها میتوان هزینههای تولید در بخش کشاورزی را نیز بسیار کاهش داد و همچنین در بعضی موارد تا ۹۰ درصد مصرف آب را پایین آورد.