خبرگزاری کار ایران

امسال 3 هزار عدد و سال آینده 30 هزار سامانه خورشیدی نصب می‌کنیم

امسال 3 هزار عدد و سال آینده 30 هزار سامانه خورشیدی نصب می‌کنیم
کد خبر : ۷۰۷۲۳۸

قائم مقام سازمان بسیج مهندسان صنعتی کشور گفت: تا وقتی قیمت های برق بصورت یارانه ای و بسیار پایین است، مدیریت مصرف برق توجیه پذیر نخواهد بود و بخش خصوصی انگیزه ای برای توسعه انرژی های تجدید پذیر به عنوان معیشت جایگزین در روستاها و عامل ایجاد کننده اشتغال در مناطق محروم نیز نخواهد داشت.

به گزارش ایلنا، مجتبی اصغری، قائم مقام سازمان بسیج مهندسان صنعتی کشور در نشستی بیان کرد: سازمان بسیج تاکنون  برنامه‌های مختلفی در راستای خدمت رسانی، حمایت مردمی و کمک به دستگاه‌های دولتی ارائه کرده است. در این راستا همچنین مطرح شده است تا از ظرفیت این نیروی خدمت رسان در جهت طرح جهاد روشنایی وزارت نیرو با هدف احداث سامانه‌های انرژی خورشیدی در مناطق روستایی و محروم استفاده شود.

وی افزود: طبق برنامه ریزی انجام شده، در سال جاری، 3 هزار عدد و سال آینده 30 هزار سامانه خورشیدی نصب شود.

قائم مقام سازمان بسیج مهندسان صنعتی کشور اظهار کرد: در حال حاضر مهمترین و ریشه‌ای‌ترین مشکلی که در روستاها با آن مواجه هستیم، افزایش نرخ مهاجرت بوده است؛ در صورتی که بتوان شیوه‌های کسب درآمد مانند سامانه‌های خورشیدی را به شکل پایدار در این مناطق ایجاد کنیم، مطمئنا با کاهش مهاجرت از این مناطق رو به رو خواهیم شد. به بیان شفاف‌تر، ایجاد و توسعه اشتغال در مناطق روستایی با استفاده از توسعه سامانه‌های خورشیدی، اتفاقات مثبتی را برای کشور رقم خواهد زد و در نهایت منجر به توسعه و آبادانی این مناطق می‌شود.

اصغری افزود: برای اقتصادی کردن احداث سامانه‌های خورشیدی، در کنار اعطای وام‌های کم‌بهره، سازمان بسیج تسهیلات معادل 5 میلیون تومان به صورت بلاعوض به این سامانه‌ها اختصاص می‌دهد؛ همچنین 5 میلیون تومان نیز از محل صندوق ذخیره ارزی بصورت بلاعوض به این طرح‌ها اختصاص می‌یابد.

وی در ادامه گفت: توسعه انرژی‌های تجدید پذیر علاوه برآنکه دارای فواید زیست محیطی است، موجب اشتغال زایی در مناطق محروم و روستایی نیز خواهد شد.

اصغری اظهار کرد: تاکنون سازمان بسیج با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) با هدف ایجاد درآمد برای خانواده‌های کم بضاعت و مناطق محروم اقداماتی انجام داده است؛ در زمینه سامانه‌های خورشیدی و به منظور اقتصادی کردن احداث این سامانه‌ها، پیشنهاد ما این است که برای مناطق محروم، هزینه‌های مالیاتی نیروگاه‌های کوچک حذف شود.

قائم مقام سازمان بسیج مهندسان صنعتی کشور افزود: کماکان از دهه 70 تعداد بیشماری از طرح‌های روستایی در مناطق محروم به اجرا درآمده است اما سوال اینجاست که چرا این طرح‌ها تا کنون ثمر بخش نبوده است؟ برای پاسخ این سوال باید اشاره کرد که تا فضای کسب و کار در جامعه فعلی ما بهبود پیدا نکند، نتیجه مطلوبی را در بستر جامعه دریافت نخواهیم کرد. برای مثال، تا وقتی قیمت‌های برق بصورت یارانه‌ای و بسیار پایین است، مدیریت مصرف برق توجیه پذیر نخواهد بود و بخش خصوصی انگیزه‌ای برای توسعه انرژی‌های تجدید پذیر به عنوان معیشت جایگزین در روستاها و عامل  ایجاد کننده اشتغال در مناطق محروم نیز نخواهد داشت.

وی در خصوص بودجه لازم برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر افزود: می‌توان از شرکت نفت خواستار شد که سوخت صرفه جویی شده در نیروگاه‌های تجدیدپذیر را به آنها پرداخت کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز