رئیس مرکز آمار خبر داد:
یک ساعت کار در هفته تعریف جهانی شاغل است/ ۳۴ درصد درآمد شهرنشینها صرف هزینه مسکن میشود
رئیس مرکز آمار تاکید کرد: براساس محاسبه ما ۲۵ درصد درآمد شهرنشینان صرف مواد خوراکی میشود در حالی که این رقم در روستا ۳۸ درصد است. هزینه مسکن در شهرنشینها ۳۴ درصد است در حالی که در روستاها این رقم به ۱۵ درصد میرسد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، امیدعلی پارسا در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیتهای مرکز آمار کشور گفت: فعالیتهایی که این مرکز انجام میدهد با توجه به مسئولیتهایی که برای آن تعریف شده با کمبود شدید بودجه و منابع همراه است.
وی با بیان اینکه اولویت ما تقابل با سازمانها و وزارتخانهها است، اظهار داشت: در حال حاضر ۵۵ درصد آمار ملی، سه درصد استانی و ۱۵ درصد شهرستان را ما استقراض میکنیم. این در حالی است که بسیاری از آنها به صورت آمار ثبتی است به طور مثال گمرک آخرین میزان واردات ماهانه به لحاظ حجمی و ارزشی را به ما اعلام میکند و ما بر همان اساس تحریم و آمارهای خود را منطبق میکنیم هرچند در این بین برخی از سازمانها و ارگانهای اجرایی کشور به دلیل تعاریف خود از محرمانه بودن آنطور که باید آمار را به ما ارائه نمیکنند.
رئیس مرکز آمار ادامه داد: این دستگاهها بیانیههایی را مطرح میکنند که از نظر ما قابل قبول است. این در حالی است که مطابق ماده هفت قانون آمار، حتی اگر مقام قضائی خواستار اطلاعات و آمار چنان دستگاه یا شخص باشد این سازمان میتواند از دادن آن خودداری کند. امنیت اطلاعات و آمارها در نزد سازمان ما تضمین شده است ضمن آنکه هنگام ورود اطلاعات به سازمان و بررسی آن توسط کارشناسها هرگونه اطلاعاتی که وابستگی آمار به سازمان یا نهادی باشد حذف میشود.
پارسا با بیان اینکه مرکز آمار در تمام دنیا امین حاکمیت است، تصریح کرد: بر همین اساس پیشنویس قانونی در شورای عالی آمار در حال بررسی است که افراد یا سازمانهایی که از دادن آمار و ریزدادهها خودداری کنند، شامل حبس و جریمه گردند. ضمن آنکه در بخشنامه نوبخت به ما ابلاغ شده که هر دستگاهی که در این خصوص همکاری نکرد آن را به سازمان بودجه معرفی کنیم تا تخصیص اعتبار آن متوقف شود که تا به امروز دو دستگاه به این سازمان معرفی شده است.
وی درخصوص میزان اشتغال خاطرنشان کرد: برخی صحبتها در مورد تغییر شاغل مطرح شده که لازم است. من در این خصوص توضیحاتی دهم اول اینکه در انتهای دولت اصلاحات تصمیم گرفته شد که ما براساس تعریف جهانی شغل آمار خود را پیکربندی کنیم که در آن تعریف شاغل به فردی اطلاق میشود که یک ساعت در هفته کار میکند و این از ابتدای دولت نهم آغاز شد و تا به امروز نیز ادامه دارد. پس این صحبت که دولتها تعریف را تغییر دادهاند به هیچ وجه درست نیست.
رئیس مرکز آمار افزود: ما در حوزه کار سه تعریف داریم؛ اول آنکه کسانی که دنبال کار میگردند و کاری پیدا نکردهاند را بیکار نام دادند، دوم افرادی که ۴۴ ساعت در هفته کار میکنند که شاغل تعریف میشوند، و سوم کسانی که کمتر از ۴۴ ساعت کار میکنند یا اصطلاحا اشتغال ناقص دارند که مطابق بررسیهای ما ۷۵ درصد دسته سوم به دنبال کار تمام وقت هستند و بیشترین درصد باقی تمایلی به افزایش ساعت خود ندارند. در واقع، دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اشتغال ناقص به دنبال افزایش ساعت کار خود هستند و سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیکار داریم که اولویت دولت اشتغال برای افراد بیکار است.
پارسا اضافه کرد: افرادی که مشغول کار هستند یعنی از یک تا ۴۴ ساعت فعالیت میکنند، ۲۴ میلیون نفر گزارش شدهاند. اینکه مردم برخی از آمارها را قبول ندارند نشان از ضعف ما در بیان آمار به مردم است و عدم اعتماد مردم به حاکمیت را نشان میدهد.
وی درخصوص اختلاف آمار اعلام شده از سوی این سازمان و بانک مرکزی ابراز داشت: محاسبهای که بانک مرکزی انجام میدهد با فرمول اختصاصی خودش است و متوسط قیمتها را در ۸۰ شهر بررسی میکند. این در حالی است که ما ۷۵ هزار واحد صنفی در کل کشور را مورد بررسی قرار میدهیم، ضمن آنکه در سبد خانوار بانک مرکزی ۳۸۶ قلم و در سبد خانوار ما ۴۷۵ قلم محاسبه میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه ما براساس الگوی مصرف ۴۰ هزار خانواده میزان تورم را محاسبه میکنیم، عنوان کرد: براساس محاسبه ما ۲۵ درصد درآمد شهرنشینان صرف مواد خوراکی میشود در حالی که این رقم در روستا ۳۸ درصد است. هزینه مسکن در شهرنشینها ۳۴ درصد است در حالی که در روستاها این رقم به ۱۵ درصد میرسد. به طور کلی با توجه به محدودیت منابعی که ما داریم توانستیم رکورد بزرگترین ثبت جهان را که تا پیش از این در اختیار ژاپن با مشارکت ۳۶ مردم بود با افزایش آن به ۴۸ درصد از آن خود کنیم.